Löydä kielikavereita Lango.fi:ssä

Haluatko harjoitella vierasta kieltä tai ylläpitää kielitaitoasi keskustelemalla? Lango.fi:n kautta voit etsiä kielikaverin, jonka kanssa voit harjoitella vierasta kieltä keskustellen kasvokkain tai vaikkapa videopuhelun välityksellä.

Lango.fi on kirjastojen kehittämä suomenkielinen sovellus, jolla vierasta kieltä harjoitteleva löytää keskustelukavereita haluamallaan kielellä. 

Lango on maksuton ja voit käyttää sitä puhelimen lisäksi myös tabletilla ja tietokoneella.

Näin käytät Langoa 

Langon käyttämiseen tarvitset Facebook-tilin. Langon käyttäjä luo sovellukseen itselleen profiilin, jossa hän kertoo mitä kieliä osaa ja mitä kieliä haluaa oppia.

Käyttäjän valintojen perusteella Lango ehdottaa hänelle sopivia keskustelukavereita. Kielikaverit voivat lähetellä keskenään viestejä ja sopia tapaamisen esimerkiksi kirjaston tiloihin tai jutella pelkästään verkossa esimerkiksi Skypen välityksellä. 

Katso ohjeet Langon käyttöön oheiselta videolta. Langon käyttämiseen saat opastusta myös Helmet-kirjastoissa ja Lango.kielikaveri -Facebook-ryhmässä.

Kirjastoissa kokoontuu myös Suomen kielen keskusteluryhmiä ja kielikahviloita. Lango sopii myös kielikahvila-ryhmän käyttöön.

Lue myös: Miten uuden kielen oppii aikuisena?

Tutustu Lango.fi:hin

Kuva: Sakari Manninen