Promentor-verkkokielikurssit

Helmet-kirjaston asiakkaana voit käyttää Promentor-kielikursseja verkossa. Kurssit on laadittu yhdessä kieltenopettajien kanssa. Opiskeluun tarvitset vain kirjastokortin ja PIN-koodin.

Promentorin kurssivalikoimassa on perus- ja erikoiskursseja, jotka soveltuvat itsenäiseen opiskeluun. Kurssit ovat interaktiivisia, jolloin opiskelija saa palautetta suoriutumisestaan. Kursseilla voi myös harjoitella puhetta ja ääntämystä.

Kielivalikoimassa ovat:

  • suomi
  • englanti
  • ruotsi
  • espanja 
  • saksa
  • venäjä

Kirjaudu Promentorin sivustolle.

Näin käytät kielikursseja

Kirjaudu syöttämällä kirjastokorttisi numero ja PIN-koodi. Hyväksy käyttöehdot ja valitse kurssi.

Kielikurssit toimivat nettiselaimessa tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla. Selain kannattaa päivittää uusimpaan versioon. Palvelu tarvitsee jatkuvan verkkoyhteyden. Äänittämiseen käytettävä kielistudio toimii vain tietokoneilla ja vaatii uusimman version Adoben Flash Playerista.

Kaikissa kursseissa on tukikielenä suomi, ja suomen kielen kurssit sopivat erityisesti maahanmuuttajille. Suomea 3 kerroksessa -kurssin tukikieleksi voit valita myös englannin.

Jokaiselle kurssilla voi olla enintään viisi käyttäjää samaan aikaan. Jos et käytä palvelua 20 minuuttiin, järjestelmä kirjaa sinut automaattisesti ulos.

Kielikursseilla voi suorittaa tehtäviä ja testejä, ja testien tulokset kirjautuvat muistiin omalle tilillesi. Suoritettuasi vähintään puolet kurssista saat siitä kokonaisarvion tyydyttävästä erinomaiseen. 

Katso myös kaikki Helmet-kirjastojen tarjoamat verkkokielikurssit.