Herttoniemen kirjasto ja Hertsin nuorisotila pian samalla taajuudella lähipalvelukeskus Hertsissä

Kaakkois-Helsingin kirjasto- ja nuorisopalveluissa tapahtuu parhaillaan uudistumista, kun Herttoniemen kirjasto sekä Kettutien ja Herttoniemenrannan nuorisotalot tekevät muuttoa lähipalvelukeskus Hertsiin. Kirjasto ja Hertsin nuorisotila avataan uusissa tiloissa 19.3.2020 ja toiminta vanhoissa tiloissa on päättynyt.

Herttoniemen kirjaston ja Hertsin nuorisotilan avajaistapahtuma on peruttu koronavirusohjeistuksen vuoksi. Kirjasto ja nuorisotila avataan normaalisti torstaina 19.3. klo 10, mikäli viranomaisilta ei tule muita ohjeita.

Lähipalvelukeskus Hertsin sijainti Herttoniemen metroaseman vieressä on erinomainen. Herttoniemen kirjasto ja Hertsin nuorisotila ovat helposti saavutettavissa ja niillä on laajat aukioloajat. Kirjasto tulee olemaan avoinna ma–to klo 8–21, pe klo 8–20, la klo 8–20 ja su klo 12–18. Arki- ja lauantai-iltaisin sekä sunnuntaisin kirjastossa on omatoimikäyttöä eli kirjastoon pääsee itsenäisesti sisälle kirjastokortilla ma–to klo 20–21, pe–la klo 16–20 ja su klo 12–18. Hertsin nuorisotila on avoinna ma–to klo 10–21, pe klo 10–22, la klo 15–22 ja su klo 14–21.

Kirjaston ja nuorisotilan yhdistäminen samaan tilaan on Helsingissä ainutlaatuista. Kirjastoja ja nuorisotiloja sijaitsee jo nyt samoissa rakennuksissa esimerkiksi Maunula-talossa, Laajasalon kauppakeskus Saaressa, Stoassa ja Kanneltalossa, mutta täysin samaan tilaan toimintoja ei aikaisemmin ole yhdistetty.

”Nuoret ovat olleet merkittävästi vaikuttamassa Hertsin nuorisotilan toimintaan ja aukioloaikoihin RuutiBudjetin kautta. Aukioloajat ovat laajat ja nuorisotila on joka päivä auki. Nuoret ovat mukana myös Olotilaan tulevan taideseinän tekijöinä ja tulevat toimimaan nuorisotilassa vertaisohjaajina, apuohjaajina ja studiomestareina. Saamme myös nuorten pitkään toivoman kahvilatilan alueelle, kun Hertsin euron kahvila aukeaa nuorille syksyllä 2020”, iloitsee toiminnanjohtaja Sari Granö Herttoniemen nuorisotyöyksiköstä.

”Parasta on, kun ulko-ovi avautuu tiuhaan tahtiin ja asukkaat ottavat kirjaston omakseen. Yksi tekee löytöjä aineiston esittelyalueelta, toinen selailee Hesaria lehtialueella, kolmas lueskelee Satukattilassa jättiperunoiden kanssa. Jokainen löytää tilasta tarpeisiinsa sen oman jutun”, sanoo kirjastonjohtaja Anne Mankki.

Herttoniemen kirjaston ja Hertsin nuorisotilan sisustussuunnittelusta vastaa Rune & Berg Design. Tilat ovat värikkäät ja houkuttelevan iloiset. Neliöitä uusissa tiloissa on entiseen nähden vähemmän, mutta tilojen monikäyttöisyyteen ja viihtyisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota.