Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Palvelut

Musiikkivalmentaja auttaa sinua löytämään uutta kuunneltavaa. Lähetä viesti osoitteeseen musiikki@helmet-kirjasto.fi. Kerro yhteydenotossasi, millaista musiikkivalmennusta kaipaat. 

Lue lisää

Celian äänikirjapalvelua voivat käyttää henkilöt, joille lukeminen on vaikeaa tai mahdotonta esimerkiksi lukivaikeuden, vamman tai sairauden aiheuttaman lukemisesteen vuoksi. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan. Lisätietoa palvelusta www.celia.fi/palvelut/aanikirjat-yksityishenkiloille/.

Lue lisää

Henkilökohtaista ja maksutonta vertaisopastusta tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytössä senioreille maanantaista torstaihin syyskuusta toukokuuhun. Aika opastukseen varataan Itäkeskuksen kirjaston palvelutiskiltä.

Ei lisätietoa

Asianajajapäivystyksessä saa maksutonta alkuneuvontaa kaikissa oikeudellisissa asioissa. Asianajaja kertoo, onko asiassa tarpeen hakea lisää asiantuntija-apua ja ohjaa tarvittaessa asiaan perehtyneen asianajajan tai oikean viranomaisen puoleen. Päivystyksessä käydyt keskustelut ovat aina luottamuksellisia. Neuvonnan järjestää Helsingin asianajajayhdistys. Yleensä kuun ensimmäisenä tiistaina syyskuusta toukokuuhun. Tarkemmat tiedot täältä

Saat apua kirjaston tai omien laitteiden (tietokone, matkapuhelin tai tabletti) käyttöön sekä sähköiseen asiointiin ajanvarauksella ja ilman.

Mahdollisuus palauttaa aineisto itse automaatilla.

Lisätietoja täältä

Kevät- ja syyskaudella ryhmäopastusta älypuhelimen ja tabletin käytössä.

Lisätietoja kouluyhteistyöstä täältä.

Mahdollisuus lainata aineisto itse automaatilla.

Tutustumis- ja ryhmäkäynnit sekä kirjastokäytön opastus suomen kieltä (S2-opetusryhmät yms.) opiskelevien ryhmille. 

Itäkeskuksen kirjastossa kokoontuu 3 lukupiiriä: päivälukupiiri, iltalukupiiri ja tietokirjalukupiiri. Tarkemmat tiedot täältä.

Lisätietoja kouluyhteistyöstä täältä ja päiväkotiyhteistyöstä täältä.

Ei lisätietoa
10-16

12-18

Tarkista poikkeusaukioloajat Itäkeskuksen kirjaston Helmet-sivulta.

Mahdollisuus lainata ja palauttaa aineisto itse automaatilla.

Itsepalvelutulostus PaperCut. Viisi maksutonta tulostetta kolmen kuukauden välein. PDF-tiedostojen mobiilitulostus myös omilta laitteilta. Viisi maksutonta tulostetta kolmen kuukauden välein.

Stoan kulttuurikeskuksessa kahvila-ravintola Café Stoa https://ravintolastoa.com/ ja http://www.stoa.fi/fi/cafe

 

Kirjankierrätyspiste sijaitsee kirjaston alakerrassa, portaiden alapuolella.

Ei lisätietoa
Ei lisätietoa

Kirjastossa on käytössä Helsingin kaupungin avoin langaton verkko Stadinetti (maksuton).

Kirjastossa lainattavia lautapelejä. Lasten pelit löydät lastenosastolta ja aikuisten pelit aikuisten DVD-elokuvien luota.

Ei lisätietoa

Henkilökohtainen lukuvalmentaja on palvelu sinulle, joka haluat lukuvinkkejä ja ammattilaisen apua kirjallisuuden valintaan. Ota yhteyttä, vastaa aloituskyselyyn tai ota yhteyttä sähköpostitse lukuvalmentaja@hel.fi

Pieni laukullinen lyömäsoittimia lainattavissa kirjastokortilla kahdeksi viikoksi lastenosastolta.

Musiikinkuuntelussa suositellaan omien kuulokkeiden käyttöä. Kuulokkeet voi myös saada lainaksi infosta käyttöä varten kirjastokortilla, mutta niiden puhdistamista omatoimisesti suositellaan.

Pingissetti: 2 mailaa + pallo lainattavissa kirjastokortilla vuorokaudeksi lastenosastolta.

Kirjaston musiikkiosastolla on sähköpiano asiakkaiden harjoituskäyttöön. Piano on avotilassa ja suosittelemme sen käyttöön ensisijaisesti omia kuulokkeita. Tarvittaessa kuulokkeet saa lainaksi kirjastokortilla infosta, mutta suosittelemme niiden omatoimista puhdistamista.

Ukulele lainattavissa kahdeksi viikoksi kirjastokortilla musiikkiosastolta. Ei voi varata eikä uusia ja palautus aina siihen kirjastoon, mistä soitin on lainattu.

 

Laitteet

Asko-asiakastietokoneet ovat varattavissa puolesta tunnista tuntiin. Lisäksi kirjastoissa on käytettävissä ilman ajanvarausta pistäytymiskoneita, joiden käyttöaika on 30 minuuttia.

Lue lisää
Ei lisätietoa

Laina-aika 2 vk, ei voi varata eikä uusia. Talkoosetti (10 pihdit, roskapusseja) laina-aika 3 vrk, ei voi varata eikä uusia. Palautus aina siihen kirjastoon, josta lainattu.

Perusompelukone Bernina 1008. Kirjastossa on mustaa ja valkoista lankaa, nuppineuloja, saksia ja muita perusompelutarvikkeita. Koneella ei voi ommella parkkinahkaa tai hyvin paksuja kankaita. Saat ompelukoneen tarvikkeineen käyttöösi kirjastokortilla. Varaukset osoitteessa varaamo.hel.fi.

Lainaamo on palvelu helsinkiläisille yksityishenkilöille ja ryhmille. Vastuullisen lainaajan tulee olla täysi-ikäinen. Palvelun kautta on ilmaiseksi lainattavissa valo- ja äänikalustoa. Lainaaminen onnistuu ottamalla yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen: avlainaamo@hel.fi Varaus tehdään aina sähköpostitse. Tarkemmat tiedot lainattavasta kalustosta http://kipina.munstadi.fi/av-lainaamo/

Lue lisää

Mittarin saa kahdeksi viikoksi lainaan kirjaston palvelualueelta. Ei voi varata eikä uusia ja palautus aina siihen, kirjastoon, mistä mittari on lainattu.

Kyrillisen- ja arabiankieliset näppäimistöt voi lainata kirjastokortilla kirjastokäyttöön. Asennus USB-väylään.

Kuusi Hublet-asemaan kiinnitettyä tablettia lainattavissa käyttöön kirjastotilassa.

0,40 € / sivu (kaksipuoleinen sivu 0,80 €). Kaksi kopiokonetta, ylläkerrassa ja alakerrassa. Kopiokoneilla voi skannata ja tallentaa suoraan USB-tikulle tai lähettää sähköpostina. Skannaaminen on maksutonta.

2 pelitablettia lapsille

Yksi lehtitabletti, jolla voi lukea suomalaisia ja ulkomaisia e-lehtiä kirjaston tarjoamista e-lehtipalveluista.

Kirjastossa käytettävissä SD-, MMC- ja Compact Flash -muistikorttien lukemiseen käytettävä oheislaite. Pyydä infon virkailijalta.

Kaksi PS4-konetta lasten ja nuorten osastolla. Pyydä pelit lasten- ja nuortenosastolta. Pelit ja ohjaimet lainataan kirjastokortilla. Useita erilaisia pelejä.

Puhelinten latauskaappi, jossa on 6 latauspaikkaa mobiililaitteille. Jokaisessa latauspaikassa on iPhone-, Micro-USB- ja USB-C -latausjohdot. 

Skanneri Asko-asiakaskonessa 23. Erillinen ohje koneen vieressä. Kopiokoneet toimivat skannerina, ja ne tallentavat suoraan USB-tikulle tai lähettävät sähköpostiin.

 

Tilat

Voit vuokrata käyttöösi Itäkeskuksen kirjaston kokoushuoneen. Tilassa voi järjestää kokouksia ja kokoontumisia erilaisille ryhmille. Kokoushuone sijaitsee Itäkeskuksen kirjaston pohjakerroksessa. Tilaan on pääsy hissillä.

Kokoushuoneessa on 50 tuolia ja 8 pöytää, joten suuremmankin kokouksen järjestäminen on mahdollista. Tilassa voidaan järjestää myös esitelmiä ja luentoja. Salin oletusmuotona on ”kokoushuone” (5 pöytää ja 25 tuolia), eli tuolit ovat pöytien ympärillä. Pöytien ja tuolien uudelleenjärjestäminen tilaisuutta varten on sallittua. Sali on mahdollista myös järjestää ns. luentosali / auditoriomuotoon.

48 paikkainen lukusali sijaitsee pohjakerroksessa. Jokaisessa pöydässä pistorasiat läppäreitä varten.

Tila soveltuu ryhmätyötilaksi ja kokoustamiseen. Tilankäyttö on maksutonta. Tilassa on Helsingin kaupungin langaton verkkoyhteys Stadinetti. Huoneessa on pöytä ja neljä tuolia, ja se sijaitsee Itäkeskuksen kirjaston ylimmässä kerroksessa. Työskentelemään mahtuu kerrallaan mukavasti noin neljä henkilöä. Tilan voi varata osoitteesta varaamo.hel.fi

Työtila on tarkoitettu max 8 hengelle. Tila soveltuu lyhytaikaiseen työskentelyyn ja kokouksien pitoon. Varausaika max 3 tuntia. Tilankäyttö on maksutonta. Tilassa on Helsingin kaupungin langaton verkkoyhteys (Stadinetti) ja liikuteltava lisänäyttö, johon voi kytkeä oman kannettavan tietokoneen.

Seinässä on luentotaulu muistiinpanoja varten. Varaukset osoitteessa varaamo.hel.fi.

Tila soveltuu ryhmätyötilaksi ja kokoustamiseen. Tilankäyttö on maksutonta. Tilassa on Helsingin kaupungin langaton verkkoyhteys Stadinetti. Huoneessa on pöytä ja neljä tuolia, ja se sijaitsee Itäkeskuksen kirjaston ylimmässä kerroksessa. Työskentelemään mahtuu kerrallaan mukavasti noin neljä henkilöä. Tilan voi varata osoitteesta varaamo.hel.fi

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
henkilökunta paikalla
-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
henkilökunta paikalla
-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
henkilökunta paikalla
-
omatoimi Henkilökunnan poissaollessa sisään kirjastokortilla
-
henkilökunta paikalla