Kopiointi, tulostus ja skannaus Espoon kaupunginkirjastossa


Voit kopioida, tulostaa ja skannata Espoon kirjastoista löytyvillä monitoimilaitteilla. Tulostamiseen voit käyttää kirjaston tietokonetta, omaa tietokonettasi tai mobiililaitetta.

Kopiointi

Voit kopioida 20 sivua maksutta. Yli 20 sivua ylittävistä kopioista peritään 0,20 €/sivu jokaisesta 20 sivua ylittävästä sivusta. Maksa kopiot kirjaston henkilökunnalle.

Skannaus

Voit skannata dokumentteja ja kuvia kirjaston monitoimilaitteilla maksutta. Monitoimilaite tallentaa skannauksen laitteeseen kytketylle muistitikulle. Voit käyttää omaa muistitikkuasi tai lainata kirjaston henkilökunnalta muistitikun kirjastokortilla.

Tulostus

Espoon kirjastoissa tulostamiseen käytetään Princh-tulostusohjelmaa. Tulostus on tietoturvallista, koska paperit tulostuvat vasta, kun asiakas itse vapauttaa tulosteet kertakäyttöisellä tunnusluvulla. Tulostusohjelma mahdollistaa tulostamisen myös omalta tietokoneelta verkon kautta tai älylaitteelta.

Tulostaminen maksaa 0,20 €/sivu. Voit maksaa tulosteet kassalla kortilla tai sähköisesti. Tulosteita ei voi maksaa käteisellä.

Maksua ei peritä, jos tuloste on välttämätön työllistymiseen, toimeentuloon, sosiaalietuuksiin tai maahanmuuttoon liittyvässä asioinnissa. Näiden maksuttomien tulosteiden maksimimäärä yhdellä tulostuskerralla on 20 kappaletta ja onnistuu henkilökunnan avulla asiakaspalveluaikoina. Lapset (alle 18-vuotiaat) saavat tulostaa 20 sivua maksutta.

Kirjastossa voi tulostaa vain kirjaston tarjoamalle kopiopaperille.

Tulostaminen kirjaston tietokoneilla

Kirjastoissa voit tulostaa asiakastietokoneilta. Tulostus aloitetaan tietokoneella normaalisti käytetyn ohjelman tulostustoiminnolla. Kun lähetät tulosteen tietokoneelta tulostimelle eli painat Tulosta-painiketta, tietokone lataa tulosteen Princh-tulostusohjelmaan ja avaa Princh-ikkunan. Tiedoston lataamisen jälkeen tiedostonimen vierestä valitaan mustavalkoinen tai värillinen tulostus, kopioiden määrä ja lisävalinnat. Lähtökohtaisesti tuloste on värillinen ja yksipuolinen. 

Kun olet tyytyväinen asetuksiin, hyväksy järjestelmän käyttösäännöt ja siirry seuraavaan vaiheeseen valitsemaan maksutapa. Voit maksaa tulosteen etukäteen pankkikortilla, ApplePaylla, GooglePaylla tai MobilePaylla. Maksu palautuu automaattisesti 72 tunnin jälkeen, jos et vapautta tulostusta 24 tunnin sisällä. Huomaathan, että MobilePay veloittaa maksukerrasta 0,16 euroa palvelumaksuja.  

Jos haluat maksaa kirjastossa kortilla tai tulostaa välttämättömiä papereita maksutta, voit valita maksun tiskillä. Sivu kysyy nimeäsi, jotta voit kertoa kirjastovirkailijalle nimesi ja pyytää tulostuksen vapauttamista.

Maksun hoidon jälkeen sivu antaa sinulle nelinumeroisen tunnusluvun. Kirjoita tunnus muistiin. Syötä tunnusluku tulostimen viereiselle tabletille ja työsi vapautuu. Tulostaminen ei ole mahdollista ilman nelinumeroista tunnuslukua. Jos olet valinnut maksun tiskillä, sinun pitää suorittaa maksu ennen kuin tunnusluku toimii.

Jos haluat tulostaa useita tiedostoja samalla kertaa, se on mahdollista. Kun ensimmäinen tiedosto on latautunut Princh-tulostusohjelmaan, pienennä Princh-tulostusohjelman ikkuna ennen maksutavan valintaan siirtymistä. Tämän jälkeen voit lähettää uuden tiedoston Princh-tulostusohjelmaan.

Henkilökunta opastaa sinua tarvittaessa tulostamisessa. 

Tulostaminen omalta tietokoneelta 

Verkon kautta tulostaminen onnistuu Princh-tulostussivulta (print.princh.com). Ensin sivulla syötetään kuusinumeroinen halutun kirjaston tulostinnumero. Tämän jälkeen sivulle ladataan tulostettava tiedosto. Tiedoston koko voi olla korkeintaan 30 megatavua. 

Kirjastokohtaisten tulostinten numerot ovat seuraavat: 

 • Entresse, tulostin 1: 103479 
 • Entresse, tulostin 2: 103496 
 • Haukilahti: 103474 
 • Iso Omena, tulostin 1: 103495 
 • Iso Omena, tulostin 2: 103499
 • Kalajärvi: 103498 
 • Karhusuo: 103484 
 • Kauklahti: 103478 
 • Laajalahti: 103490 
 • Laaksolahti: 103489 
 • Lippulaiva, tulostin 1: 103497
 • Lippulaiva, tulostin 2: 103493
 • Nöykkiö: 103492 
 • Otaniemi: 103481 
 • Saunalahti: 103491 
 • Sello, tulostin 1: 103480 
 • Sello, tulostin 2: 103483 
 • Sello, tulostin 3: 103488 
 • Suurpelto: 103487 
 • Tapiola: 103486 
 • Viherlaakso: 103485 

Tiedoston lataamisen jälkeen tiedostonimen vierestä valitaan mustavalkoinen tai värillinen tulostus, kopioiden määrä ja lisävalinnat. Lähtökohtaisesti tuloste on värillinen ja yksipuolinen. 

Seuraavaksi tulostus maksetaan. Voit maksaa tulosteen etukäteen pankkikortilla, MobilePaylla ja PayPalilla. Maksu palautuu automaattisesti 72 tunnin jälkeen, jos et käy kirjastossa vapauttamassa tulostusta 24 tunnin sisällä. Huomaathan, että MobilePay veloittaa maksukerrasta 0,16 euroa palvelumaksuja.  

Jos haluat maksaa kirjastossa kortilla tai tulostaa välttämättömiä papereita maksutta, voit valita maksun tiskillä. Sivu kysyy nimeäsi, jotta voit kertoa kirjastovirkailijalle nimesi ja pyytää tulostuksen vapauttamista. 

Maksun hoidon jälkeen sivu antaa sinulle nelinumeroisen tunnusluvun. Kirjoita tunnus muistiin. Kirjastossa syötä tunnusluku tulostimen viereiselle tabletille ja työsi vapautuu. Tulostaminen ei ole mahdollista ilman nelinumeroista tunnuslukua. Jos olet valinnut maksun tiskillä, sinun pitää suorittaa maksu ennen kuin tunnusluku toimii.

Tulostaminen mobiilisovelluksella tai kirjastossa 

Voit asentaa älylaitteeseesi Princh-sovelluksen, joka löytyy Googlen Play Storesta ja Apple App Storesta. Tämän jälkeen omalla puhelimella olevia tiedostoja tulostetaan käyttämällä puhelimen "Jaa"-valintaa ja valitsemalla jakotavaksi Princh-ohjelma. Ohjelma kertoo tarkemmat ohjeet käyttöön.