Kauniaisten kirjasto on nyt myös omatoimisesti auki

Kauniaisten kirjasto saa omatoimijärjestelmän 2.10.2017 alkaen. Omatoimikirjasto on ratkaisu, jonka avulla voidaan kustannustehokkaasti laajentaa kirjastojen aukioloaikoja. Se on lisäpalvelu kirjaston normaalin toiminnan ohessa.

Omatoimiaukiolo on kirjastomaailmassa tuttu palvelu, jota käytetään muun muassa Tanskassa lähes kaikissa kirjastoissa. Pääkaupunkiseudun kirjastoissa omatoimijärjestelmät ovat kasvava ilmiö.

Asiakas pääsee kirjastoon normaalien aukioloaikojen ulkopuolella syöttämällä ulko-ovella olevaan lukijaan kirj​​astokorttinsa ja sen pin-koodin. Kirjastossa voi lainata, palauttaa, noutaa varauksia, lukea kirjaston aineistoja ja käyttää tietokoneita itsenäisesti.

Jotta voisit hakea varauksesi omatoimiaikana, sinun pitää hankkia alias-tunnus. Tunnuksen saat henkilökunnalta. Asiakkaat, joilla ei ole tunnusta, voivat hakea varauksensa palveluaikana.

Kauniaisten omatoimikirjasto on käytettävissä 16 vuotta täyttäneille asiakkaille. Alle 16-vuotiaat voivat käydä omatoimikirjastossa yhdessä huoltajansa kanssa.

Kirjaston valot on ohjelmoitu syttymään ja sammumaan omatoimikirjastoajaksi määriteltynä aikana. Tekniseen ratkaisuun sisältyvät myös automaattiset kuulutukset ja kameravalvonta.