Kirjasto avataan ma 11.5.2020 rajoitetuilla palveluilla

Kauniaisten kirjasto avataan ma 11.5.2020 rajoitetuilla palveluilla. Kirjasto on auki arkisin klo 11 – 17.

Kirjaston ensimmäinen aukiolotunti klo 11-12 on ensisijaisesti varattu riskiryhmiin kuuluville. Suosittelemme muita asiakkaita jättämään asioinnin myöhempään ajankohtaan.

Kirjastojen tiloissa saa alkaa oleskella tavalliseen tapaan vasta 1.6.2020, joten toukokuun ajan lainaus tapahtuu erityisjärjestelyin.

Kauniaisten kirjastossa asiakkaat voivat tässä vaiheessa palauttaa lainojansa ja hakea varauksensa. Esillä on myös pieni valikoima muuta aineistoa aikuisille ja lapsille.

Kaikki varaukset löytyvät itsepalveluvaraushyllystä, myös ne jotka ovat aikaisemmin olleet asiakaspalvelutiskin takana.

Voit varata haluamasi aineiston Helmet.fi-sivuston kautta maanantaista 11.5. alkaen.

Lainaus ja palautus tapahtuvat itsepalveluautomaattien kautta. Lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti ja pin-koodi. Jos olet unohtanut pin-koodisi, voit tilata uuden Helmet-sivuston kirjautumissivulta.

Suosittelemme, että teette perheen kaikki varaukset samalle kirjastokortille, ja että haette varaukset yhden henkilön voimin.

Kirjaston etäpalvelut (neuvontaa puhelimitse ja sähköpostitse, digitukea etänä, kirjaston juttupuhelin) ovat edelleen asiakkaiden käytettävissä.

Muut kuin lainaustoiminnan kannalta välttämättömät tilat pidetään suljettuina toukokuun ajan, joten suurin osa kirjastosta on tällä hetkellä pois asiakkaiden käytöstä. Kirjastossa ei siis voi käyttää asiakastietokoneita tai kopiokonetta, jäädä lukemaan lehtiä tai käyttää lukusalia. Kirjastossa ei myöskään järjestetä tapahtumia.

Sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Koronatartuntojen ehkäisemiseksi asiakkaiden toivotaan huolehtivan käsihygieniasta erityisen hyvin ja pitävän riittävää etäisyyttä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Kirjastoon ei pidä tulla sairaana.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä!

Kirjaston puh. nro: 050 411 6504, s-postiosoite: kirjasto@kauniainen.fi.