Neulekirjavinkit kotoiluhetkiin

Neulekirjavinkit kevättalven kotoiluhetkiin 

Kaunis neulekirja, pehmeä lankakerä, hetki omaa aikaa. Kuulostaa houkuttelevalta! Neulominen on kenties suositumpaa kuin koskaan. Suomenlampaan villa on noussut uutisaiheeksi, kirjoja ja ohjeita julkaistaan ja lankakauppoja putkahtelee sinne tänne. Neulojat ovat muodostaneet tiiviin yhteisön, jossa jaetaan vinkkejä ja haastetaan toisia sekä osallistutaan yhteisneulontoihin.  

Eipä kyllä ihmekään, onhan se parhaimmillaan ihanaa luksusta arjen keskellä. Terveysvaikutuksetkin on tosiksi todettu ihan tutkimalla. Neuletyö on helppo napata käteen, vaikka aikaa olisi vain hetki, ja se kulkee kevyesti mukana lomareissulla. Neuletekniikat kehittyvät koko ajan, joten mielenkiintoista uutta opittavaa riittää, mutta mikään ei estä neulomasta tuttuja ja turvallisia luottovillasukkia aina uudestaan! Kun vielä lankavalikoimakin suorastaan huimaa päätä, tekemisen suurin hankaluus on valita se kaikkein inspiroivin projekti. 

Ohjeita ja vinkkejä löytyy valtavasti. Neulominen onkin parhaimmillaan yhteisöllistä toimintaa, jonka sisällä jaetaan kuvia projekteista ja autetaan kanssaneulojaa pulmissa. Suosittuja ovat myös erilaiset neulehaasteet. Kiinnostava voisi olla vaikkapa #boxofsocks2021, jossa neulotaan sukat joka kuukausi. Instagramissa kannattaa seurata esimerkiksi hashtageja #instaneulojat #neuloosi #neulevuosi2021 #makenine2021. Facebookistakin löytyy neulojille omia ryhmiä kuten Neuloosi, Lankakaapin salaisuudet, Villasukat villitsee ja paljon muita. 

Listasimme neulonnan ihania uutuuksia ja moderneja klassikoita, joita voit varata helmet.fi sivustolta. Huomioithan, että kuuminta hottia olevia kirjoja voi joutua hetken odottamaan varausjonon vuoksi. Jos kuitenkin huomaat, että kirja on paikalla kirjastossa, henkilökunta noutaa sen sinulle hyllystä kun tulet kirjastossa käymään. 

Urban knit : moderni neulekirja / Leeni Hoimela 

Urban knit : modern Nordic patterns / Leeni Hoimela 

Onnensäikeitä / Anna Johanna Ärje 

Fair Isle Weekend / Mary Jane Mucklestone 

52 x villasukat / konsepti ja valokuvat: Jonna Hietala & Sini Kramer 

Lempivillasukkia / Niina Laitinen  

Islantilaisia lastenneuleita / Eva Mjöll Einarsdóttir, G. Dagbjört Guðmundsdóttir, Heiðrún Erla Guðbjörnsdóttir, Sigurlaug Elín Þórhallsdóttir 

Sukupolvien silmukat / Pia Ketola, Eija Bukowski, Leena Kokko, Anne Bäcklund, Sari Suuronen 

Norjalaisia neuleita : modernit perinneneuleet naisille ja miehille / Birger Berge 

Rakkaudesta villasukkiin / Merja Ojanperä 

Norjalaisia villapaitoja : lämpimiä villapaitoja ulkoiluun ja seikkailijoille / Linka Neumann 

Tuhansien villasukkien maa / Tiina Kuu 

Solveigs vanthäfte. 7, Tema Island / text: Solveig Larsson, Leif Larsson

Vildmarkströjor : varma tröjor till friluftsfolk och äventyrare / Linka Neumann ; översättning: Catharina Andersson 

Trettiofem sockor / Maja Karlsson

Suloisimmat sukat : uusia innostavia neuleohjeita / Cookie A 

Sukkia. Rakkaudella. / A. Cookie 

Neuleiden neljä vuodenaikaa / Helga Isager

SISSUKAT : lämmöllä ja rakkaudella / Sisko Malinen

Lempivillasukkia / Niina Laitinen

Jonsukat : villasukkarakkautta : uudet ideat / Jonna Nordström