Oodin oneshot-roolipelikerho palaa lähipeleihin 13.10.2021 klo 17!

Hyviä uutisia lähipeleihin paluuta odotteleville! 

Koronapandemian etänä kokoontuvaksi kerhoksi ajama Oodin kertapelikerho pääsee nyt rajoitusten keventyessä vihdoin palaamaan lähipeleihin 13.10. alkaen! Lähipelit jatkuvat uudessa pelitilassa, jota pääsimme viime kesänä nopeasti ohimennen kokeilemaan. Kyseessä on aikaisemman pelitilan naapurissa oleva (mm. kerhon pikkujoulutapahtumista tuttu) “Oppimistila 3” -niminen aiempaa suurempi tila. Tämä tarkoittaa myös sitä, että jossain vaiheessa kun koronapandemia on historiaa, mahdollistuu useamman kuin kahden samanaikaisen pelipöydän käyttäminen kerhon tapaamisissa. Näin ei kuitenkaan vielä ole, vaan lähipeleihin palataan väljyysvaatimus mielessä ja suurehkossa tilassa pelataan toistaiseksi samanaikaisesti vain kahdessa pöydässä.

Mitä etäpeleille tapahtuu, kun lähipeleihin palataan?

Kerhon etäpelit jatkuvat! Etäpelit järjestetään edelleen tutussa ja hyväksi havaitussa “Roolipelit”-discordin Oodi-huoneissa 1 & 2.  Myös etäpelit ilmoitetaan ja niihin ilmoittaudutaan kerhon FB-ryhmässä merkinnällä [ILMOITTAUDU ETÄPELIIN]

Osallistumisen peruuttaminen ilmoittautumisen jälkeen

Muistuttelemme vielä siitä, että sekä etä- että lähipeleissä peliin ilmoittautuminen on lähtökohtaisesti sitova. Älä siis ilmoittaudu peliin mukaan ennen kuin olet varma, että pääset ko. ajankohtana pelaamaan. Tietenkin osallistumisen peruuttaminen hyvästä syystä on aina tosi ok ja jopa toivottavaa. (Näin on edelleen esimerkiksi äkillisten flunssaoireiden kohdalla jne.) Peleissä on usein ilmoittautuneita myös varasijoilla, joten muistattehan ilmoittaa peruuntumisesta niin hyvissä ajoin kuin mahdollista. Näin varasijoillakin olevilla on aikaa reagoida ja tyhjentää kalenteriaan peliä varten.

Paluupeleinä kaksi suurta hittiä.

Lähipeleihin palataan ruotsalaisen roolipelijulkaisija Free Leaguen ”Tales from the Loop”-kasariroolipelin, sekä suomalaisen Ironspinen höyryfantasiapelin Astraterran myötä. Tales from the Loop-pelin nimi on ”Kierrätetty poika”, ja Astraterra-seikkailu on taas nimeltään ”Vieterisydän”. Pelinjohtajina toimivat kerhoylläpidon Heikit. Pelit tulevat ilmoittauduttaviksi kerhon ryhmään keskiviikkona 29.9. joten kannattaa seurata sitä silmä tarkkana, mikäli olet kaipaillut lähipelejä ja jompi kumpi yllä mainituista peleistä kiinnostaa. Jos et pääse lähipeleihin heti mukaan, niin kannattaa osallistua samana päivänä 13.10. etänä Discordissa järjestettävään Tuukan työpajaan otsikolla ”Kertapelien rytmitys: Kuinka vetää peli neljässä tunnissa”.     

Koronatilanteesta aiheutuvat erityisesti huomioitavat asiat kerhon toiminnassa: 

Peleihin EI SAA OSALLISTUA KIPEÄNÄ! Jos kärsit minkäänlaisista hengitystie- tai flunssan kaltaisista oireista, peru osallistumisesi peliin. Pelinjohtajien kannattaa tehdä skenaarioista modulaarisia pelaajamäärien suhteen ja muistaa että pelin peruuttaminen pienenkin sairastumisen vuoksi on tässä tilanteessa ehdottoman oikea tapa toimia sen vetämisen sijaan. Tällaisissa tilanteissa katsellaan uusi peluutusaika pelillesi, kun olet terve. Henkilömäärä Oppimistila 3:ssa on max. 15 toistaiseksi. Maskin käyttöä suositellaan. Kerhon lähipeleissä pyritään välttämään aivan vierekkäin istumista, eikä omia eväitä syödä pelin aikana. Hyvä käsihygienia on myös tärkeää. Oodin toimesta onkin tilassa tarjolla käsihuuhdetta. Tuo peliin omat nopat ja käytä ainoastaan niitä. Jos käytät lainanoppia, varmista että ne tulevat puhdistetuiksi esimerkiksi käsihuuhteen tms. avulla pelin jälkeen. 

P.S. Kannustamme ja toivomme mukaan uusia pelinjohtajia sekä etä- että lähipeleihin. Tämä kerho on hyvä ja turvallinen alusta kokeilla siipiään pelinjohtajana. Jos kiinnostuit, laita Facebookissa yksityisviesti jollekin ylläpidosta, niin jutellaan pelistäsi ja katsotaan pelillesi peluutusaika.

 Mukavaa ja roolipelien täyteistä syksyä! 

 

-Kerhoylläpito