Outsider Art Festival alkaa 12.8.2022

Outsider Art Festival levittäytyy Helsinkiin 12.-21.8.2022. Osa ohjelmasta tapahtuu Oodissa.

Kino Reginassa näytetään lyhytelokuvia lauantaina 13.8. klo 11, keskiviikkona 17.8. klo 13 ja perjantaina 19.8. klo 13.

Elokuvanäytöksissä esitetään lyhytelokuvat Panu ”Prinssi” Palm: Vasikan Matka, Suomen Kuurosokeat ry:n työryhmä: Kädet, performatiivinen dokumentti Li Taiga ja Jenni Österlund: Totem of Our Generation, animaatio Riina Noro: Ouzo ja omituinen kullankaivaja ja Jyrki Haapala: Lindu ja Veneh sekä OAF residenssitaiteilija Marianne Schmidtin residenssijaksolla tekemä lyhytelokuva suomalaisesta undergroundkulttuurista.

Sunnuntaina 14.8. klo 14 vuorossa on nykysirkusesitys Remote satumatolla Oodin kolmannessa kerroksessa.

Kreetta Astala ja Siiri Lehtiö -työparin Remote on Outsider Art Festivalilla ensi-iltansa saava nykysirkusesitys. Astalan ja Lehtiön ensimmäinen yhteinen esitys käsittelee hallintaa ja sen menetystä, vallankäyttöä ja epävarmuutta koomisella twistillä. Lopputuloksena nähdään miten käy sirkusesitykselle, kun ulkopuoliset voimat alkavat puuttumaan peliin kesken kaiken ja tavallinen sirkusesitys siirtyykin hullunkurisen absurdiin maailmaan, jossa on varmaa, ettei mikään ole varmastikaan varmaa.

Esityksen jälkeen on lyhyt aftertalk-keskustelu taiteilijoiden kanssa.

Lisäksi Oodin ala-aulassa palvelee OAF-infopiste 12.-14.8. ja 17.-20.8. Festivaalioppaina toimivat Pertin Valinnan, Autismisäätiön ja Kukunorin työryhmät sekä Job’d:in kautta työllistyvät helsinkiläiset nuoret. Tarkista infopisteen aukioloajat tästä.

OAF on festivaali kaikille ulkopuolisuutta kokeneille. Lisätietoa festivaalin sivuilta: https://outsiderart.fi/