Työpajat koulu- ja päiväkotiryhmille

Syksyn 2022 työpajat tulevat varattavaksi syyskuusta alkaen. Kevään 2023 pajoista tulee lisätietoa joulukuussa.

Keskustakirjasto Oodi tarjoaa monenlaisia työpajoja ja ohjattuja vierailuja koulu- ja päiväkotiryhmille lukuvuonna 2022-2023. Työpajojen aihevalikoima käsittää graafista suunnittelua, kuvataidetta sekä lisättyä todellisuutta yhdistettynä kirjallisiin teemoihin. Työpajat tukevat opetussuunnitelman sisältöjä ja sopivat hyvin myös osaksi ilmiöoppimisen kokonaisuuksia. Tarjoamme myös opastettuja kierroksia Keskustakirjasto Oodiin.

Työpajojen varaaminen tapahtuu Helsingin kaupungin Kultus-sivustolla. Työpajoja on tällä hetkellä tarjolla suomeksi.

Työpajojen järjestämisessä huomioimme ajankohtaiset THL:n ohjeet koronavirustilanteessa.

Seuraavat työpajat ovat varattavissa syksyllä:

Viikoilla 38-41:

Kuva herää eloon! -työpaja päiväkotiryhmille.

Tuokiossa luetaan lasten kanssa Mur, eli karhu -kirja, ja katsotaan, kuinka tarina muuttuu, kun siihen käytetään lisättyä todellisuutta. Kesto 45min.

Ilmoittautuminen alkaa 1.9.2022 klo 9.00. TÄYNNÄ

Viikoilla 43-46:

Kuvita tarina –työpaja 1-4-luokkalaisille koululaisille.

Tuokiossa kuunnellaan lyhyt tarina, jolle luodaan kuvitus piirtotableteilla pareittain tai pienissä ryhmissä. Kuvat tulostetaan A5-kokoisiksi tulosteiksi suurkuvatulostimella. Tehtyjä töitä voi hyödyntää koulussa näyttelynä tai tarinankerronnan tukena. Kesto 1h 30min.

Ilmoittautuminen alkaa 28.9.2022 klo 9.00. TÄYNNÄ

Viikoilla 47-49:

Uudet kannet kirjaan -työpaja 5-9-luokkalaisille.

Työpajassa esitellään muutama kirja, joista osallistujat valitsevat pareittain tai pienryhmissä yhden. Valitsemiinsa kirjoihin oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat uudet kannet piirtotabletilla. Piirtotabletilla tehdyt työt joko esitellään suullisesti muulle ryhmälle tai tulostetaan A5-kokoisiksi tulosteiksi suurkuvatulostimella. Kesto 1h 30min.

Ilmoittautuminen alkaa 12.10.2022 klo 9.00.

Huomioithan ilmoittautuessasi pajan kohdeikäryhmän.

Lisäksi tarjoamme kouluryhmille syksyllä opastettuja kierroksia Oodiin. Kierrosten ilmoittautuminen alkaa Kultuksessa 1.9.2022 klo 9.00. TÄYNNÄ

Yksi luokka voi varata lukuvuoden aikana yhden työpajan/opastetun vierailun. Työpajat alkavat Oodin ensimmäisestä kerroksesta, mustien kierreportaiden juurelta. Opettajan tai muun ryhmästä vastaavan on ilmoitettava mahdollisesta peruutuksesta sähköpostitse (oodi.lapsetjanuoret@hel.fi).

Ryhmät ovat tervetulleita Oodiin myös omatoimivierailulle. Omatoimivierailulla on mahdollista suorittaa itsenäisiä tehtäviä, joihin voi tutustua täältä. Omatoimivierailulle voi tulla koko ryhmän kanssa. Omatoimivierailulle ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Lisätiedot sähköpostitse oodi.lapsetjanuoret@hel.fi