Työpajat koulu- ja päiväkotiryhmille

Huom! Kaikki syyslukuvuoden työpajat ovat varattuja. 

Keskustakirjasto Oodi tarjoaa monenlaisia työpajoja ja ohjattuja vierailuja koulu- ja päiväkotiryhmille lukuvuonna 2021-2022. Työpajojen aihevalikoima käsittää tänä syksynä kuvataidetta, graafista suunnittelua sekä lisättyä todellisuutta yhdistettynä kirjallisiin teemoihin. Työpajat tukevat uuden opetussuunnitelman sisältöjä ja sopivat hyvin myös osaksi ilmiöoppimisen kokonaisuuksia. Tarjoamme myös opastettuja kierroksia Keskustakirjasto Oodiin.

Työpajojen varaaminen tapahtuu aiemmasta poiketen Helsingin kaupungin Kultus-sivustolla. Työpajoja on tällä hetkellä tarjolla suomeksi ja ruotsiksi. 

Ryhmät ovat tervetulleita Oodiin myös omatoimivierailulle. Omatoimivierailulla on mahdollista suorittaa itsenäisiä tehtäviä, joihin voi tutustua täältä. Omatoimivierailulle voi tulla koko ryhmän kanssa. Tällöin opettaja tai ryhmänohjaaja ovat vastuussa turvavälien noudattamisesta ja käsihygienian toteutumisesta. Huomioithan jos lasten alueella on yhtä aikaa useampi ryhmä, voi henkilökunta joutua rajoittamaan ryhmien määrää kirjastossa. Omatoimivierailulle ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Huomioittehan, että kirjastoon ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Työpajojen järjestämisessä huomioimme ajankohtaiset THL:n ohjeet koronavirustilanteessa. Tämänhetkisen tilanteen mukaan voimme ottaa työpajoihin kokonaisia luokkia. Opettaja tai ryhmänohjaaja ovat vastuussa turvavälien pitämisestä muihin kirjaston asiakkaisiin sekä käsihygienian toteutumisesta. Työpajoissa työskennellään pareittain ja parit käyttävät samoja työvälineitä. Suosittelemme kasvomaskien käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille.

Seuraavat työpajat ovat varattavissa syksyllä 2021 (ilmoittautuminen 13.9. alkaen):

Kuva herää eloon!

4–6-vuotiaat (päiväkodit, esikoulut): Tuokiossa luetaan lasten kanssa Mur, eli karhu -kirja, ja katsotaan, kuinka tarina muuttuu, kun siihen käytetään lisättyä todellisuutta. Kesto 45min.

Kuvita tarina:

7–​10-vuotiaat (koulut, 1.–4.lk): Tuokiossa kuunnellaan lyhyt tarina, jolle luodaan kuvitus piirtotableteilla pareittain tai pienissä ryhmissä. Kuvat tallennetaan Google Driveen, johon opettajat saavat linkin. Työt voi tulostaa koulussa ja hyödyntää näyttelynä tai tarinankerronnan tukena. Kesto 1h 30min.

Uudet kannet kirjaan:

11–15-vuotiaat (koulut, 5.–9.lk): Työpajassa esitellään muutama kirja, joista osallistujat valitsevat pareittain tai pienryhmissä yhden. Valitsemiinsa kirjoihin oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat uudet kannet piirtotabletilla. Piirtotabletilla tehdyt työt tallennetaan Google Driveen, johon opettajat saavat linkin. Työt voi tulostaa koulussa ja käyttää esim. kirjojen esittelyyn muille oppilaille. Kesto 1h 30min.

Lisäksi tarjoamme kouluryhmille tänä syksynä opastettuja kierroksia Oodiin. 

Muista ilmoittaa lisätietokentässä mihin työpajaan haluat ryhmäsi kanssa osallistua.

Opettajan tai muun ryhmästä vastaavan on tehtävä viimeistään 2 viikkoa ennen toivottua ajankohtaa alustava varaus, jonka Oodin henkilökunta hyväksyy. Opastus tapahtuu suomeksi tai ruotsiksi. Yksi luokka voi varata lukuvuoden aikana yhden työpajan/opastetun vierailun. Työpajat alkavat Oodin ensimmäisestä kerroksesta, mustien kierreportaiden juurelta.