Vierailulla Oodissa

Tervetuloa Oodin lastenosastolle! Olemme pyrkineet luomaan lastenosastosta turvallisen ja kutsuvan tilan lapsille ja perheille myös korona-aikaan. Koska väkeä on lastenosastolla usein paljon, pyydämme yleisen viihtyvyyden ja turvallisuuden takia kävijöitä huomioimaan ainakin seuraavat asiat: 

  • Huomioittehan, että kirjastoon ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Oodi huomioi ajankohtaiset THL:n ohjeet koronavirustilanteessa. 
  • Pienet lapset ovat kirjastossa aina huoltajansa vastuulla. Älä jätä lastasi ilman valvontaa! 
  • Ota huomioon myös muut kirjastonkäyttäjät: juokseminen, huutaminen ja riehuminen eivät kuulu kirjastoon. 
  • Yleisen viihtyvyyden, paloturvallisuuden ja esteettömyyden vuoksi lastenvaunuja ja rattaita saa parkkeerata ainoastaan niille osoitettuihin vaunuparkkeihin. Vaunuparkkeja löytyy lastenosaston lisäksi myös ensimmäisen kerroksen molemmista päädyistä. 
  • Lastenosastolla on muutamia kengättömiä alueita, jotka on merkitty opastein (satuhuone, satumatto sekä Leikkipuisto Lorun tilat lastenosaston parvella). Myös lastenvaunujen tuominen näille alueille on kielletty. 
  • Omien eväiden syönti on sallittua lähes kaikkialla Oodissa. Ruokailu on kuitenkin kielletty lastenosaston mattojen ja sohvien luona, kahvilan ja ravintolan alueella sekä kirjaston tietokoneilla. Hyvä paikka eväiden syömiseen on esimerkiksi lastenosaston portailla kolmannessa kerroksessa. Muistathan syödä siististi ja laittaa roskat roskiksee kuitenkin kielletty lastenosaston mattojen ja sohvien luona, kahvilan ja ravintolan alueella sekä kirjaston tietokoneilla. Vauvanruokien lämmittämiseen löytyy mikro lastenosaston hoitohuoneesta.
  • Lastenosaston pöydät ja tuolit on tarkoitettu ensisijaisesti lasten ja perheiden käyttöön. Läppärityöskentelyyn ja opiskeluun löytyy sopivia tiloja muualta kolmannesta ja toisesta kerroksesta. 
  • Kirjasto on julkista tilaa, joten valokuvaaminen on periaatteessa sallittua kaikkialla kirjaston tiloissa. Toivomme kuitenkin, että lastenalueella vältetään lasten kuvaamista ilman vanhempien lupaa.

Koulu- ja päiväkotiryhmät 

Koulu- ja päiväkotiryhmät ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan Keskustakirjasto Oodiin. Lukuvuonna 2021-2022 tarjoamme ryhmille erilaisia ohjattuja käyntejä ja työpajoja, joita voi varata 13.9. alkaen kaupungin Kultus-palvelusta. Lisätietoja tarjolla olevista työpajoista löytyy täältä. Ryhmien on mahdollista tutustua Oodiin myös omatoimisesti.  

Omatoimivierailulla opettajat tai ryhmänohjaajat ovat vastuussa turvavälien noudattamisesta ja käsihygienian toteutumisesta. Huomioithan jos lasten alueella on yhtä aikaa useampi ryhmä, voi henkilökunta joutua rajoittamaan ryhmien määrää kirjastossa. Etenkin aamupäivät saattavat olla ryhmävierailuiden osalta ruuhkaisia.

Sekä opastetuilla vierailuilla että omatoimikäynneillä pätevät lisäksi yllämainitut yleiset kirjaston käytössäännöt. Toivomme ryhmien huomioivan myös muut kirjaston käyttäjät, kuten opiskelijat ja lehdenlukijat. Opettaja tai ryhmän ohjaaja on aina vastuussa oppilaistaan. 

Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään kaikissa mahdollisissa kysymyksissä. Tervetuloa Oodiin! 

Lisätietoja antaa Oodin lasten ja nuorten tiimi: oodi.lapsetjanuoret@hel.fi