Kouluyhteistyö

Kirjastoauton palvelut kouluille Vantaalla

Lisätiedot ja yhteydenotot/Kirjastoauto Vantaa:

Juha Pönni juha.ponni@vantaa.fi
Maria Miettunen maria.miettunen@vantaa.fi

Kirjastoauton aikataulut.

Aineiston varaaminen

Jos haluat koko luokalle saman kirjan luettavaksi, kerro tarpeestasi pari viikkoa etukäteen. Mikäli haluat varmistua jonkun tietyn aineiston tai aihepiirin saatavuudesta käynnillänne, olethan yhteydessä etukäteen.

Ekaluokkalaiskampanja

Helmet-kirjastot lahjoittavat vuosittain yhden helppolukuisen lastenkirjan kaikille koulunsa aloittaville pääkaupunkiseudun 1.-luokkalaisille. Tervetuloa noutamaan ekaluokkalaiskirjat kirjastoautosta. Kirjasto lähettää ensimmäisten luokkien opettajille alkusyksyn aikana kortit, joita vastaan lahjakirjan voi lunastaa.

Ekaluokkalaisten tutustumiskäynti

Emme syksyllä 2020 tarjoa ekaluokkalaisille yhteistä tutustumiskäyntiä kirjastoautoon, koska he joutuisivat istumaan kylkikyljessä parikymmentä minuuttia. Jos epidemia päättyy ja tilanne normalisoituu vuodenvaihteen jälkeen, ekaluokkalaiset pääsevät luokkakohtaiselle tutustumiskäynnille keväällä. Olemme tehneet ekaluokkalaisille tervetuliaisvideon, joka korvaa osittain yhteisen tutustumiskäynnin kirjastoautoon. Video löytyy täältä.

Helmet-lukudiplomi

Lukudiplomi motivoi oppilaita säännölliseen lukemiseen ja toimii oivana vinkkipankkina myös opettajille, kun valitaan luokkatasolle sopivia kirjoja. www.lukudiplomi.fi

Kirjastokortti

Kirjastokortti kannattaa hankkia viimeistään ensimmäisen luokan alussa. Lähetämme lukuvuoden alussa kirjastokortin hakemuslomakkeita ja käyttösääntöjä jaettavaksi ekaluokkalaisille ja heidän vanhemmilleen. Oppilaiden on helppo hankkia kirjastokortti vanhempiensa kanssa lähikirjastosta, mutta se onnistuu myös kirjastoautokäynnillä. Myös luokalle voidaan tehdä yhteinen kirjastokortti, jolla esimerkiksi pulpettikirjojen lainaus käy näppärästi.

Tapahtumat

Jos haluatte kirjastoauton mukaan koulunne tapahtumaan, olkaa yhteydessä mahdollisimman ajoissa. Kirjastoauto saapuu tapahtumiin mielellään, jos se sopii muuhun aikatauluun. Jos ette pääse kirjastoautoon koulun oman erityisohjelman takia, ilmoittaisitteko siitä etukäteen.

School photo created by pressfoto - www.freepik.com