Kirjasto on koulun paras kaveri

Lauttasaaren kirjastossa on joulukuun ajan esillä nuorten taiteilijoiden teoksia. Kirjasto nimittäin kutsui Lauttasaaren ala-asteen oppilaat pitämään oman näyttelyn kirjaston monitoimitilassa. Taiteesta vastaavat koulun 2C ja 2F luokkien innokkaat pikkumaalarit.

Teosten aiheena on kirjastoteemaan sopivasti lasten omat suosikkisatuhahmot. Kuvien perusteella klassikot, kuten Muumit ja Nalle Puh pitävät hyvin pintansa tänäkin päivänä, mutta toki seiniä koristaa moni tuoreempikin hahmo, kuten Harry Potter sekä Tatu ja Patu.

– Olemme tehneet vuosia töitä yhdessä kirjaston kanssa, joten oli tosi mukavaa saada kutsu tehdä näyttely tänne, kiittelevät opettajat Miia Waneus ja Riikka-Liisa Salomaa. – Näyttelyä on ollut todellinen ilo tehdä.

Miia Waneus ja Riikka-Liisa Salomaa.jpg

Lauttasaaren ala-asteen 2C ja 2F luokkien opettajat Miia Waneus ja Riikka-Liisa Salomaa.

Samoilla linjoilla on kirjastoväki.

– Näyttely on loistava tapa laajentaa ja samalla tiivistää koulun ja kirjaston yhteistyötä entisestään, sanoo kirjastovirkailija Saara Nupponen.

Kirjasto arvostaa suuresti nuorempia asiakkaitaan, joten yhteistyö koulun kanssa on erittäin tervetullutta.

– Lapset oppivat jo varhain kirjastonkäyttäjiksi, Nupponen toteaa.

– Vaikkei heti aloittaisikaan kirjojen ahmimista, on kiva että kirjastosta tulee tuttu ja turvallinen paikka, hän jatkaa. – Kun esimerkiksi henkilökunta on entuudestaan tuttua on helpompi tulla kysymään apua.

Satuhahmo-näyttely-4.jpg

Myös koululle yhteistyön merkitys on suuri.

– Kirjasto tukee nuorten lukuharrastusta vahvasti, sanoo Salomaa.

Opettajat kannustavatkin oppilaitaan ja heidän perheitään käyttämään kirjastoa aktiivisesti. Waneus muistuttaa hyvän lukutaidon ennustavan hyvää koulumenestystä.

– Laaja sanavarasto on oleellinen asia myös muiden kielten oppimisen kannalta.

Kirjaston tarjoamista palveluista opet nostavat esimerkiksi kirjavinkkauksen.

– Kirjavinkkauksesta on iloa kaikille. Myös sellaisten perheiden lapset, joiden kotona ei välttämättä lueta niin paljon, saavat hyviä ideoita siitä mikä voisi itseä kiinnostaa.

Lauttasaaren ala-asteen oppilaiden näyttely on tietysti nähtävillä myös Lauttasaaren kirjaston 30-vuotissyntymäpäivillä. Tokaluokkalaisten taiteen lisäksi synttäreiden lastenohjelmaan kuluu myös satutunti, askartelua, sekä mahdollisuus pelata Playstationia tosi isolta ruudulta. Katso tarkempi ohjelma täältä.

Teksti ja kuvat: Sami Iivonen