Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Villa Huvin liikuteltavan taidekerhon näyttely 17.1. - 7.2.23

LUOVUUTTA IHAN KAIKILLE:

VILLA HUVIN LIIKUTELTAVAN TAIDEKERHON NÄYTTELY 17.1.–7.2.2023

Tervetuloa kurkistamaan Aspa-koti Villa Huvin liikuteltavaan taidekerhoon näyttelyn kautta! Kehitys-vaikeavammaisten nuorten asumisyksikkö Kaitaan Villa Huvissa asukkaat elävät aktiivista arkea. Siksi he tarvitsevat vahvaa tukea kaikissa päivittäisissä toiminnoissa. Koska kaikki eivät voi lähteä helposti kodin ulkopuolelle, tuo Kehitysvammatuki 57 ry:n liikuteltava taidekerho taiteen omaan kotiin kylään. Liikuteltavan kerhon vierailevat ohjaajat taidetarvikkeita pursuvine laukkuineen antavat vaihtelua asumisyksikön arkeen. Toisten kerholaisten, avustajien ja ohjaajien kohtaaminen luovan tekemisen äärellä tuo sekin mukanaan ripauksen uudenlaista sosiaalisuutta. Yhteisöllisen kerhon toimintaa ideoidaan yhdessä tilaajana toimivan Villa Huvin ystävät ry:n ja kerholaisten kanssa matkan varrella.

Miten sitten onnistuu taiteen tekeminen, jos avuntarve kehon käytössä ja liikkumisessa on laajaa? Liikuteltavan taidekerhon ohjelma mahdollistaa työskentelyn kaikenlaisille taiteilijoille: Aktiivisten avustajien lisäksi erilaiset apuvälineet – kuten pyörätuoliin kiinnitettävä pöytätaso tai käteen solmittu pensseli – voivat avata tärkeän väylän oman taiteen tekemiseen. Myös osallistujien itse tekemät päätökset antavat merkittävän mahdollisuuden itseilmaisuun – tällaisia valintoja ovat esimerkiksi taideteosten väreistä ja muodoista päättäminen. Toisinaan pelkkä maalauksen kirkkaiden sävyjen äärellä paistattelu ja muiden katseleminen takaavat pienen taidekokemuksen. Kerhossa ei myöskään aina maalata – joskus ohjaillaan käsillä värimassaa tai vaikka ravistellaan maalattua marmorikuulaa ja paperia laatikossa.

Kerhossa tehdäänkin taidetta, joka vetoaa kaikkiin aisteihin. Myös kiehtovien muotojen työstäminen ja tunnustelu on tärkeää esimerkiksi niille osallistujille, joilla on näkemisen haasteita. Lisäksi taidetoimintaan on yhdistetty erilaisia äänimaisemia, kuten kristalliluolan helinää, kulkusten kilinää tai Halloween-käkätystä. Myös hajuaisti saa luovaa virikettä: kasvivärimaalauksessa nuuhkittiin pihlajasta ja aroniasta keitettyjä vesivärejä, ja joulukortitkin valmistettiin tuoksuvaa kanelisadetta ripottelemalla. Välillä hiljaisempienkin kerholaisten kasvoilla käväisee tyytyväinen hymy, kun kädet tarttuvat rapisevaan paperiin tai karheaan suolaan, tai kun pensseli liikkuu vapaasti kauniilla paperilla.

Lippulaivan kirjasto

1.2.2023 klo 8.00 - 20.00

Viimeksi päivitetty 20.12.2022