Kesätöissä kirjastossa: Toni

Samat kujeet, uusi kirjasto

Tätä kirjoittaessani olen ollut Myyrmäen kirjastolla hiukan reilun viikon kesätöissä. Paikkana tämä on erityisen tuttu. Täällä aloitin kirjastolaisen urani logistiikassa, jossa viihdyin lähes kaksi vuotta. Tämän jälkeen lähdin opiskelemaan alaa ja tulin harjoitteluun Myyrmäkeen. Olen myös edellisen kesän ollut kesätöissä Myyrmäen kirjastossa, joten paikkana tämä on mitä tutuin. Onhan tämä kotikirjastonikin. Nyt on vaan ympäristö muuttunut, onhan tänne tehty hieno remontti. Hienot hyllyt, lattiat, tiskit ovat muuttuneet ja uusi upea lehtisali toisessa kerroksessa. Tykkään tästä uudesta ilmeestä kovin. Onneksi aivan kaikki ei sentään muutu ja täällä on edelleen tutut työkaverit. Parasta porukkaa, kuten me kirjastolaiset yleensä olemme.

Rutiineihini kuuluu logistiikkatehtävät, kuten meidän palautusautomaatin ’’Taavin’’ tyhjennys, hyllytys ja asiakaspalvelu kaikennäköisissä eri muodoissaan, mutta päivittäin vaihtelee, mitä tulee tehtyä ehkä vaikka uusi näyttely. Ei ole välttämättä olemassa tyypillistä kesätyöntekijän päivää. Asiakaspalvelusta tykkään erityisesti. Mikään ei ole parempaa, kun on onnistunut auttamaan asiakasta löytämään sen, mitä milloinkin hän etsii. Asiakkaatkin ovat mukavaa, tiedonhaluista porukkaa täällä Myyrmäessä. Löytyy: Herroja etsimässä mitä erikoisimpia kielikirjoja, nuoria mangahimoissaan, innokkaita vekaroita jännien tarinoiden lumoissa, rouvia historian pauloissa, joku haluaa ehkä vain käydä lukaisemassa sähköpostinsa ja kaikkia mahdollisia tallaajia taivaan alla. Tyypillistä kirjaston asiakasta lienee mahdotonta laittaa mihinkään tiettyyn lokeroon, täältähän löytyy kaikki parhaat tyypit!

Ehkä tästä ylistämisestä voi lukea rivien välistä, että olen unelma-ammatissani ja toivon jossain kirjastossa olevani vielä joskus vakituisena.

Hyvää alkusyksyä ja tulkaahan Myyrmäen kirjastoon. Täällä on niin mukavaa ja tänne ovat kaikki tervetulleita!

Teksti: Toni H.
Kuva: Annu Peltoniemi