Lähde pelikaveriksi kirjastoon

Oletko kiinnostunut konsolipeleistä tai lautapeleistä ja haluaisit jakaa pelaamisen riemua myös muille? Haluatko kokemusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta? Vantaan kirjastot etsivät vapaaehtoisia pelikavereita ohjaamaan lasten ja nuorten pelituokioita.  

Vapaaehtoisena toimit ohjaajana tai pelikaverina lapsille ja nuorille suunnatuissa konsolipelituokioissa tai lautapelikerhossa. Pelaat yhdessä lasten kanssa tai autat pelin alkuun pääsemisessä, juttelet peleistä ja varmistat että jokainen pääsee pelaamaan vuorollaan. Lisäksi olet kiinnostunut lasten pelaamisesta ja suhtaudut siihen myönteisesti. Digitaalisten pelien kohdalla tunnet ikärajat ja niihin liittyvän lainsäädännön tai olet valmis tutustumaan niihin. Kirjasto antaa tarvittaessa tukea pelikasvatuksessa ja pelien valinnassa. 

Pelitoimintaa järjestetään kirjastosta riippuen esimerkiksi kerran viikossa, kerran kahdessa viikossa tai kerran kuussa. Yhden pelikerran pituus on noin kaksi tuntia, yleensä iltapäivisin. Voit myös itse ehdottaa sinulle sopivia aikoja. Sitoudut mukaan toimintaan niin pitkäksi aikaa kuin itse haluat.

Pelikaverina tarjoat mielekästä, ohjattua tekemistä kirjastossa aikaa viettäville lapsille ja nuorille. Samalla annat heille tilaisuuden keskustella peleistä ja pelaamisesta turvallisessa ympäristössä. Pääset myös itse pelaamaan hauskoja pelejä, ja voit vaikuttaa kirjaston pelivalikoimaan omilla suosituksillasi. Vapaaehtoistehtävästä saat hyvää työkokemusta, ja halutessasi saat todistuksen tekemästäsi vapaaehtoistoiminnasta. 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä kirjastoon jossa haluaisit toimia vapaaehtoisena: 

Pointin kirjasto:  point.kirjasto@vantaa.fi , 050 303 0251 
Martinlaakson kirjasto: martinlaakso.kirjasto@vantaa.fi043 825 0909 
Koivukylän kirjasto : koivukyla.kirjasto@vantaa.fi043 825 0961 
Lumon kirjasto: lumo.kirjasto@vantaa.fi, 043 825 1305
Myyrmäen kirjasto: myyrmaki.kirjasto@vantaa.fi, 043 825 1308
Tikkurilan kirjasto (vain lautapelit): tikkurila.kirjasto@vantaa.fi, 043 825 0964

Lisätietoja Vantaan kirjastojen vapaaehtoistoiminnasta: maija.lehtola@vantaa.fi 

Kuva: Dani Rönnqvist/ Vantaan kaupunginkirjasto