Vantaa Avoin: kirjaston langaton verkko uudistui

Myyrmäen kirjaston langaton verkko (WLAN) on uudistunut. Jatkossa verkko on avoin eli sen käyttämiseen ei tarvita erillisiä käyttäjätunnuksia. Uuden langattoman verkon nimi on Vantaa Avoin.

Vantaa Avoin on tarkoitettu käyttäjien omille laitteille (esim. älypuhelimet, tabletit ja kannettavat tietokoneet). Verkkoon liittymiseen riittää käyttöehtojen hyväksyminen selaimessa.

Miten uutta langatonta verkkoa käytetään?

Yhdistä laitteesi langattomien verkkojen listasta löytyvään Vantaa Avoin -nimiseen verkkoon.

Langaton verkkosovitin hakee verkon tietoja hetken aikaa, jonka jälkeen pitäisi tulla ilmoitus: "Lisätietoja kirjautumisesta saatetaan tarvita". Avaa selain napsauttamalla. Älypuhelimet avaavat selaimen yleensä automaattisesti.

Kun avaat selaimen, se ohjataan automaattisesti avoimen langattoman käyttöehdot -sivulle. Käyttöehdot on hyvä lukea läpi, sillä langattoman verkon käyttäminen vaatii niiden hyväksymisen.

Käyttöehdot hyväksytään valitsemalla "Accept" käyttöehtosivulla. Käyttöehtojen hyväksymisen jälkeen selain ohjaa sille määritellylle oletusetusivulle. Olet nyt liittynyt verkkoon ja pääset käyttämään sitä.

Lisätietoja langattoman verkon käytöstä saa kirjaston henkilökunnalta. 

Tietosuoja ja suojaus

Käyttäjä vastaa itse oman tietokoneensa, tietojärjestelmänsä tai muun käyttämänsä laitteen tietoturvasta ja suojauksesta. Vantaan kaupunki ei vastaa käyttäjän kyseistä langatonta verkkoa käyttäessään mahdollisesti saamista viruksista tai haittaohjelmista tai niiden aiheuttamista vahingoista.

Hyväksyessään käyttöehdot käyttäjä sitoutuu noudattamaan Vantaan kaupungin tietoturvaohjeita ja hyviä käytäntöjä.  Vantaan kaupungilla on oikeus rangaista käyttäjää tahallisesta tietoliikenneverkon häirinnästä tai kuormittamisesta.