Muovaillaan yhdessä asiakasystävällisempi kirjasto!

Pointin kirjaston tiloja ja toimintaa uudistetaan vuoden 2017 aikana. Tähtäimessä on kirjasto, joka palvelee entistä täsmällisemmin suurimpia käyttäjäryhmiään.

Tavoitteena on parantaa erityisesti lasten ja lapsiperheiden palvelukokonaisuutta. Aviapoliksen suuralue on Vantaan seudun nuorekkainta aluetta: millään toisella suuralueella ei asu suhteellisesti yhtä paljon alle 16-vuotiaita ja yhtä vähän yli 64-vuotiaita. Kirjastomme kokonaislainauksesta yli puolet koostuu lastenkirjallisuudesta.

Aikuisille asiakkaillemme tarjoamme jatkossa enemmän lukuvinkkejä ja opiskelu- ja työskentelymahdollisuuden. Olemme jo aikaisemmin tehneet asiakaskyselyn opiskelu- ja työskentelymahdollisuuksien parantamisesta kirjastossa, ja hyödynnämme tuloksia kirjaston uudistamisessa.

Tarvitsemme Sinua! Voit vaikuttaa kirjaston toimintoihin ja tiloihin osallistumalla kirjaston järjestämiin tapahtumiin ja työpajoihin kevään aikana. Alla on alustava ohjelma, joka tarkentuu myöhemmin.

Varsinaiset muutokset kirjastotilassa toteutetaan syksyn aikana.

Vaikuttamisen paikat

Lasten mediamaanantait: Pajat 23.1., 30.1., 6.2., 13.2. klo 15-16. Pajassa valokuvataan, tehdään kollaasia ja videoidaan. Käytössä on kirjaston iPadit. Pajassa pääset vaikuttamaan unelmiesi tulevaisuuden kirjaston kehittämiseen. Mediatuotannon lisäksi tutustumme myös tilasuunnitteluun. (Paja on täynnä) 

Harry Potter -ilta "the Professors of Hogwarts": 2.2. klo 17-19.30. Yhtenä pisteenä tapahtumassa "Taio unelmiesi kirjasto".

Hiihtolomaviikolla julkaistava tehtävävihko vk 8 : 20.2.-26.2. Saatavilla kirjastosta lomaviikon iloksi.

Tapahtumalauantai 11.3.: Koko perheen kirjastopäivä, jossa niin pienet kuin isot pääsevät vaikuttamaan kirjaston tuleviin toimintoihin. Tapahtumassa kahvitarjoilu ja lapsiparkki.

Minecraft-paja 24.4.: Tuunaa kirjastoa Minecraftin avulla! Kellonaika ja lisätiedot tapahtumasta myöhemmin keväällä. (PERUTTU)