Pointin uudistaminen etenee

Olemme helmi-toukokuun ajan keränneet mielipiteitänne Pointin kirjaston toiminnoista ja tilasta. Keräämämme tieto on pohjana uudistuksessa, jossa muovailemme toimintaamme ja tilojamme uusiksi. Vuonna 2015 selvittelimme meillä työskentelevien ja opiskelevien tarpeita ja tuolloin kerätyn tiedon pohjalta hankimme Smartblock-työskentelyratkaisun. Tällä kertaa vuorossa on kirjaston tilan ja toiminnan kehittäminen lasten ja perheiden näkökulmasta.

Asiakkaiden ajatuksia kerättiin kevään varrella useilla menetelmillä aina havainnoinnista haastatteluihin ja työpajoihin. Käytössä oli myös ilmoitustaulu "Pointin kirjasto uudistuu", jonne kuka tahansa sai jättää anonyymin kommentin tai ehdotuksen post it -lapulle. Laput on kerätty talteen, ryhmitelty ja analysoitu.

Saimme paljon toiveita kokoelmista, palveluista, kalusteista ja laitteista. Inspiroivat lukutilat olivat useiden lasten, nuorten ja vanhempien asiakkaiden toiveissa, samoin opiskelu- ja läksyjentekomahdollisuus. Taaperoiden vanhemmat toivoivat toiminnallisuutta ja touhumahdollisuutta. Perheiden ajatuksissa korostui kirjastokäynti eräänlaisena retkenä, vaihteluna kotioloille, ei ainoastaan lainaus- ja palautustapahtumana. Sekä lapset että aikuiset toivoivat, että tila olisi selkeämmin jäsennelty erilaisiksi alueiksi. Tätä myös henkilökunta on toivonut.

Koululaiset toivoivat erilaisia pelimahdollisuuksia, työpajoja ja yksittäisiä kirjasarjoja. Monet jäävät kirjastoon koulun jälkeen, mutta nälkä voi yllättää. Lähin kauppa sijaitsee yli 500 metrin päässä. Useassa toiveessa olikin nostettu erikseen esille vesiautomaatti/vesipiste, samoin eväidensyöntimahdollisuus.

Olemme valinneet yhteistyökumppaniksemme PR-arkkitehdit. Asiakkaita kuullaan vielä syksyllä järjestettävässä tilaisuudessa, jolloin arkkitehtitoimisto esittelee sisustussuunnitelman.

Kiitämme asiakkaitamme aktiivisesta osallistumisesta kirjaston kehittämiseen. Jatketaan tästä yhdessä.

Marjo Perälä
Pointin kirjaston palveluesimies