Rohkeasti ja rennosti roboilemaan 

Vantaalaisilla perheillä ja koululaisilla on mahdollisuus tutustua ohjelmoinnilliseen ajatteluun ja robotiikkaan kirjaston järjestämissä pajoissa. Pajoja järjestetään iltapäivisin ja iltaisin ympäri vuoden, ja niihin voi osallistua kerran tai useammin. Osallistumiseen ei tarvita mitään ennakkotietämystä robotiikasta tai ohjelmoinnista.  

Teemme pajoissa pieniä projekteja tai tehtäviä yhdessä. Opimme tekemällä ja kokeilemalla, kysymällä ja neuvomalla. Harjoittelemme ongelmien ratkaisua jakamalla tehtävät pienempiin osiin ja vastuunjakoa tiimissä. Herätämme uteliaisuutta ja intoa oppia lisää. 

Vantaan kaupunginkirjasto järjestää ensimmäisten joukossa robotiikkapajoja perheille. Toivomme, että eri sukupolvet innostuvat  pajoissa  yhdessä tekemisestä ja kokevat onnistumisen iloa . 

Robopajat  perheille ja koululaisille: 

Blue-Bot 

Blue -Bot on pieni ötökän näköinen lattiarobotti, jota voi ohjelmoida painamalla sen selässä olevia nappuloita. Ihmettelemme ja kokeilemme pajassa, miten saamme  Blue -Botin liikkumaan ja teemme erilaisia hauskoja tehtäviä.   

Lego WeDo 

Legot lienevät kaikille lapsille tuttuja. Lego  WeDo  yhdistää rakentamisen ja ohjelmoinnin hauskalla tavalla. Tutustumme pajassa moottorin ja erilaisten sensorien ominaisuuksiin. Kun alkeet ovat hallussa, vain  legotaivas  on rajana! 

LittleBits 

Tutustumme pajassa magneettisiin  LittleBits -palikoihin ja niiden ominaisuuksiin. Ledit, kaiuttimet ja erilaiset kytkimet tulevat pajassa tutuiksi.  LittleBitsin  visuaalinen ohjelmointikieli muistuttaa  Scratchia , jossa valmiita koodilohkoja yhdistellään toisiinsa. Koodia ei siis tarvitse kirjoittaa itse.  LittleBitsin  lohkoja ei ole vielä käännetty suomeksi, joten englannin kielen taito on pajassa tarpeen.  

Micro:bit 

Pieni ohjelmoitava tietokone taipuu moneen ja sitä käytetään kouluissa ympäri maailmaa. Liitämme alkeissa  Micro:bitiin  erilaisia laitteita hauenleuoilla ja  jatkopajoissa  huristelemme  Maqueen -ajoneuvolla. Ohjelmoimme  micro:bitia  visuaalisella ohjelmointikielellä, joka löytyy myös suomeksi.  

Robopajoja järjestävät Hakunilan, LumonMartinlaaksonMyyrmäenPointinPähkinärinteen ja Tikkurilan kirjastot.

Löydät Vantaan kirjastojen robopajat Helmetin tapahtuma-hausta.