Tettiläisen kirjasuositukset syystalveen

Olen Henri, 15-vuotias TET-harjoittelija, Kartanonkosken koulusta ja työskentelen Pointin kirjastossa kaksi viikkoa. Pointin kirjastoon päätin hakea työelämään tutustumiseen, koska ajattelin työn olevan kiinnostavaa ja monipuolista. Kirjastotyö on ollut antoisaa ja työtehtävät monipuolisia. Olen perinteisen hyllytyksen lisäksi päässyt suunnittelemaan Pointin lukuhaasteen kahden viikon kirjavalikoimaa, toimimaan mukana 3-luokkalaisille järjestettävissä kirjavinkkauksissa sekä niiden järjestelyissä ja olen päässyt tuottamaan sisältöä Pointin kirjaston nettisivuille. Kirjoja tykkään lukea laidasta laitaan ja siksi halusin kerätä suosituksiin kirjoja sieltä sun täältä, mutta vain hyviä sellaisia.

Kirjavinkkejä  

Tietokirjat 
Entäs jos – Oletko koskaan miettinyt mitä, jos joku asia maailmanhistoriassa olisi mennyt toisin. Tässä kirjassa historioitsijat pohtivat historian käännekohtia sekä niiden vaihtoehtoisia tapahtumakulkuja ja niiden vaikutusta nykypäivään. 

Kartalta kadonneet – on kirja valtioista, joita on ollut, ja jotka ovat ajan saatossa kadonneet. Kirja kertoo 50 kadonneen maan tarinan ja miten ne ovat kärsineet suurvaltapolitiikasta, imperialismista tai hulluista diktaattoreista.


Romaanit 
Da Vinci koodi – on loistava trilleri ja se vetää lukijansa heti mukaan kirjan tapahtumiin, jotka sijoittuvat Isoon Britanniaan ja Ranskaan. Tarina kertoo, kuinka juuri nukkumaan menevä professori joutuu yllättäen yhden yön aikana koko Ranskan etsityimmäksi mieheksi ja miten hän siinä samalla ratkoo yhden historian isoimmista salaisuuksista.
 
Kremlin Nyrkki – Mahtava kirja, jossa Naton ja Venäjän välinen konflikti kiskaisee Suomen mukaan, kun Suomen rannikkovartio saa hätäkutsun maltalaiselta raakaöljyalukselta, joka on tulossa Venäjältä. Kirjan tapahtumat etenevät siihen pisteeseen, että panoksena on Venäjän Suomeen tähtäävät ydinohjukset.  

Yksi meistä valehtelee – Kirja kertoo 5 jälki-istunnossa olevasta nuoresta, joista yksi kuolee yllättäen. Kaikki henkiin jäävät ovat epäiltyjä, koska murhattu oli paljastamassa heistä kaikista jotain arkaluontoista tietoa lehteensä. Kuinka pitkälle murhaaja menee piilotellakseen salaisuuksiaan?

Tuntematon sotilas (jos et ole vielä lukenut) – Tuntematon sotilas on ehkä yksi suomen ikonisimmista kirjoista ja elokuvista. Kirja sijoittuu jatkosodan aikaisen Suomen itärintamalle. Tarinan päähenkilö Antero Rokka on aika omapäinen sotilas, joka ei epäkohtia niin vaan niele. Tarina alkaa Suomen hyökkäyksestä Neuvostoliittoon ja kirja kuvaa todenmukaisesti sodan tapahtumia.


Scifi  
Outolintu - on tulevaisuuteen sijoittuva tarina, jossa kaikki ihmiset ovat sijoitettu viiteen ryhmään Vaatimattomiin, Uskaliaisiin, Rehteihin, Teräviin ja Sopuisiin. Yhteiskunnan tehtävänä on saada maailmasta rauhallinen ja onnellinen. Kirjan päähenkilö Tirisin on tehtävä koko elämää mullistava päätös jo 16 vuotiaana. Hylättäkö perhe ja vaatimattomien yhteisö seuraamalla sydäntä?

Taivas - on lähitulevaisuuteen sijoittuva dystopia, jossa suomalaisia vaivaa syvä masennus. Tätä ongelmaa yrittää tutkija Aleksi selvittää voimattomasti. Valon kaupungissa elävät ihmiset kyyristelevät vain kodeissaan eikä edes lapsia synny, onneksi Valo on antanut alamaisilleen Taivaan, joka on virtuaalinen ja epärealistinen kuva maailmasta., mutta aiheuttaako taivas ihmisille masennuksen ja mitä sille voisi tehdä?