Uutta perheille!

Pointin ja Kivistön kirjastoissa on käynnissä keväällä 2022 kokeilu, jossa perheille tarjotaan heidän toiveidensa mukaan koottuja kirjapaketteja. Kirjastoon tuleminen voi helposti jäädä arjen jalkoihin tai liikkuminen korona-aikaan mietityttää. Moni perhe haluaa kuitenkin lukea yhdessä ja ottaa lukemisen osaksi arkipäivää. 

Kirjapaketit tarjoavat ratkaisun näihin haasteisiin ja käytännön toteutus on helppoa. Asiakkaiden käyttöön on luotu valmis tilauslomake, jolta tilaaja valitsee toivomansa kirjat ja lähettää lomakkeen eteenpäin.

Kirjaston työntekijä kokoaa paketin ja ilmoittaa tilaajalle, kun se on kokonaisuudessaan noudettavissa ja lainattavissa valitusta kirjastosta. Pakettiin voidaan koota kaikenlaisia kirjoja pahvikantisista ensikirjoista satuihin ja kuvakirjoista lasten romaaneihin. Valmis aihevalikoima on laaja ja tilaaja saa myös itse toivoa kirjoja haluamistaan, mahdollisesti juuri heille ajankohtaisista aiheista.

Tässä vaiheessa perheiden kirjapaketteja voi noutaa ainoastaan Pointin ja Kivistön kirjastoista, mutta palvelu on mahdollista laajentaa myös muihin Vantaan kirjastoihin. 

Tilauslomakkeen löydät tästä linkistä: https://link.webropol.com/s/kirjapaketit 
 

Kuva: Pauliina Eriksson