Kesätyöharjoittelua Rikussa

Kesätyöharjoittelija Jesper tutustui Rikhardinkadun kirjaston lasten- ja nuortenosastolla kirjastotyön arkeen. Jesper myös ideoi ja toteutti kirjaston virtuaalisen esittelyn Google Maps -karttapalveluun. Alla Jesper kertoo omin sanoin harjoittelujaksostaan.

Kesätyöni

Ensimmäinen työpäiväni Rikhardinkadun kirjastossa tuntui siltä kuin olisin kirjastossa ensimmäistä kertaa. Olenhan käynyt kirjastossa asiakkaana aikaisemmin mutta en työntekijänä. Työtehtäviini kuului kirjojen hyllyttäminen, varausten hakeminen ja asiakkaiden palveleminen. Pääasiassa olen ollut lastenosastolla ja musiikkiosastolla, mutta muutkin osastot ovat tulleet tutuiksi. Sarjakuviin tutustuin järjestellessäni sarjakuvahyllyjä. Autoin myös uutisalueen lehtien vastaanottamisessa. Parasta oli tutustua kaikkeen aineistoon. Yllätyin siitä mitä kaikkea kirjastossa on.

Vierailin myös Sepän leikkipuistossa ja lastentarhassa kirjastofillarilla. Pyöräileminen kaupungin läpi isolla pyörällä täynnä kirjoja oli mielenkiintoista. Moni katse kiinnittyi fillariini kun leveästi pyöräilin rantojen pyöräteitä pitkin. Liikennevalojen kohdalla kuulin lapsen äänen: ”Miksi minun pyöräni ei ole tuollainen?” Lapset olivat erittäin uteliaita ja halusivat tutustua epätavalliseen kulkuneuvoon ja kirjoihin.

Kirjastossa työt eivät lopu kesken. Kesän hiljaisina hetkinä löytyy kuitenkin myös aikaa pienille projekteille. Minä toteutin Rikhardinkadun kirjaston virtuaalisen esittelyn.

Jesper