Kouluyhteistyö

Kouluyhteistyö Helsingissä

Kirjasto on monipuolinen oppimisympäristö – voit tuoda luokkasi opettelemaan kirjaston käyttöä, lainaamaan, sukeltamaan houkuttelevien tarinoiden maailmaan ja osallistumaan ohjatuille ryhmäkäynneille. Tervetuloa!

Lisätiedot ja yhteydenotot: Satu Heikkinen puh. 040 4820 983, satu.heikkinen@hel.fi

Kirjasto tarjoaa jokaiselle 1.-, 3.- ja 7. -luokkalaiselle seuraavat palvelut:

Ekaluokkalaisen kirjastostartti

Ohjattu tutustumiskäynti kirjastoon tai ekaluokkalaisjuhla, jonka yhteydessä oppilaat saavat ekaluokkalaiskampanjan kirjan omakseen. Kutsumme luokkasi kirjastokäynnille ensimmäisen kouluvuoden aikana.

Lukuintoa 3.-luokkalaisille

Kirjavinkkaus, jossa oppilaat tutustuvat kiinnostaviin ja inspiroiviin kirjoihin kirjaston henkilökunnan opastuksella. Kutsumme luokkasi kirjastokäynnille kolmannen kouluvuoden aikana. Mikäli sinulla on erityistoiveita vinkkauksen teeman tai ajankohdan suhteen, voit olla meihin yhteydessä.

Kirjavinkkaustapahtumat 7.-luokkalaisille

Rivien välistä -vinkkaustapahtuma kutsuu kaikki helsinkiläiset 7.-luokat lukemisen ja kirjavinkkien pariin loppusyksystä 2023.

Rivien välistä -tapahtuma sijoittuu neljälle viikolle ja luokat voivat valita heille parhaiten sopivan esityspaikan ja ajankohdan. Esityksiä on kaksi: draamallisempi esitys ja perinteisempää vinkkaustyyliä edustava kuvaa ja musiikkia esitykseen yhdistävä vinkkaus, joista luokat voivat valita kumpaan ilmoittautuvat.. Tapahtuma sisältää kirjavinkkauksen, osallistuvaa toimintaa ja kirjojen lainausta. Yksi tilaisuus kokonaisuudessaan kestää 60min, joka pitää sisällään kirjavinkkausesityksen, kirjojen lainauksen sekä pelillistä toimintaa. Tapahtumat järjestetään Vuotalossa, Kanneltalossa, Maunula-talossa, Malmitalolla ja Oodin Reginassa 31.10.-24.11. välisenä aikana. Lisätiedot: hanne.korpelainen@hel.fiiri.myller@hel.fi 

Ilmoittautuminen tapahtumiin tapahtuu alkusyksystä 2023, ja siitä tiedotetaan erikseen syksyn aikana.

Muut kirjaston palvelut kouluille

Tarjoamme kouluille myös muita palveluita kysynnän ja resurssien mukaan. Ota meihin yhteyttä!

Itsenäinen kirjaston hyödyntäminen luokan kanssa

Ohjattujen ryhmäkäyntien lisäksi luokat ovat tervetulleita hyödyntämään kirjastoa aktiivisesti koko oppilaiden koulupolun ajan.

Tilojen varaaminen itsenäiseen käyttöön

Voit tarkastella ja varata kirjaston tiloja osoitteessa https://varaamo.hel.fi/. Voit myös tiedustella asiaa suoraan kirjastoista.

Kirjakassi

Voit tilata luokallesi kirjakassin täyttämällä lomakkeen osoitteessa https://forms.office.com/r/Lg5xW5r0Gx.

Lukudiplomi

Kaipaatko työkalua, jolla kannustaa oppilaita säännölliseen lukemiseen? Suosittelemme Lukudiplomia!

Kirjastokortti

Kirjastokortti kuuluu jokaisen oppilaan työkalupakkiin. Oppilas voi saada kirjastokortin joko käymällä kirjastossa yhdessä vanhemman kanssa tai tuomalla kirjastoon vanhemman täyttämän korttihakemuksen. Mikäli useampi oppilas on vailla kirjastokorttia ja haluat hoitaa asian kuntoon kirjastovierailun yhteydessä, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon.

Korttihakemus omaan kirjastokorttiin

Voit hankkia luokalle myös yhteisen kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi.  

Kirjaston materiaalipankki kouluille ja päiväkodeille

Materiaalipankista löydät ideoita ja sisältöjä mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen. 

Keskustakirjasto Oodin palvelut kouluille

Lasten ja nuorten Oodi 

https://www.oodihelsinki.fi/

Kuva: Helsingin kaupunki / Maarit Hohteri