Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Palvelut

Ei lisätietoa
Ei lisätietoa

Celia-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa kirjaston 40 000 äänikirjasta, CD-kerhoasiakkaana saat kuukausittain kotiisi kirjoja kuunneltavaksi. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan. 

Lisätietoja: Celia.fi

Enterin vapaaehtoiset vertaisopastajat auttavat senioreita tietokoneen, tablettilaitteen, kännykän ja sähköisten palveluiden käytössä tiistaisin 13.9.–13.12.2022 klo 11-14. Opastukset ilman ajanvarausta.

E-opas neuvoo kirjaston maksuttomien e-aineistojen, kuten e-kirjojen, digilehtien, verkkokurssien ja e-äänikirjojen käytössä. Ajanvaraus kirjastosta. 

Asiakastietokoneilla voi tulostaa itsepalveluna A4/A3 -kokoisia mustavalko- tai väritulosteita. Hinta 0,40 € / yksipuoleinen arkki, 0,80 € / kaksipuoleinen arkki. Papercut-itsepalvelu- ja mobiilitulostus myös asiakkaan omalta laitteelta.  

 

Asiakkaiden omien kirjojen kierrätyspiste. Tuo enintään 5 kirjaa kerrallaan. Pois voit viedä niin monta kuin haluat. 

 

Ei lisätietoa

Asiakkailla on käytettävissään maksuton langaton verkko.

Valikoima lainattavia tai kirjastossa pelattavia lautapelejä kaikenikäisille. 

Sateenkaarihylly parantaa LGBTQIA*-aiheisen aineiston löydettävyyttä ja yhdenvertaisuutta kirjastossa. Kirjaston työntekijät valitsevat sateenkaarihyllyyn aikuisten, nuorten ja lasten aineistoa, jossa kuvataan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää sekä sateenkaarikulttuuria pääosin positiivisen representaation kautta. Homo- ja transfobinen aineisto ei kuulu sateenkaarihyllyyn. Sateenkaarihyllyjä on useissa Helmet-kirjastoissa, ja kaikki niiden aineisto on varattavissa ja lainattavissa Helmet-käyttösääntöjen mukaisesti. Helsingin kaupunginkirjaston sateenkaarihyllyihin sijoitetun aineiston löydät Helmet-tietokannasta haulla "sateenkaarihylly".

Rikhardinkadun kirjaston yhteydessä toimii Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamo, josta voit lainata ja ostaa mm. maalauksia, grafiikkaa, veistoksia sekä valokuvia. Helsingin Taiteilijaseuran jäsenistö koostuu lähes 900 ansioituneesta kuvataiteilijasta, joiden yli 11 000 teoksen valikoima on nähtävillä ja varattavissa Taidelainaamon verkkogalleriassa. Taidelainaamosta on mahdollista hankkia myös suosittuja lahjakortteja. Kirjaston ensimmäisen kerroksen aulan Galleria Rikhard sekä pohjakerroksen lainaamotilan Galleria Arthur esittelevät seuran jäsenten kuukausittain vaihtuvia mielenkiintoisia näyttelyitä.

Lue lisää
 

Kokoelmat

Kirjatornin E-tasolla sijaitsee Riku-kokoelma, joka sisältää Helsinki-aiheista aineistoa. 

Rikhardinkadun kirjasto on vuodesta 2000 hankkinut kokoelmiinsa taiteilijakirjoja. Vaikka taiteilijakirjojen lähtökohta on kirjan ideassa ja/tai muodossa, haastavat ne samalla kirjallisuudelle ja taiteelle rakennettuja perinteitä. Kirjaston monimuotoisessa, yli 400 taiteilijakirjan kokoelmassa on teoksia ympäri maailmaa. Taiteilijakirjakokoelma on sijoitettu kirjastorakennuksen toiseen kerrokseen. Kokoelman yhteydessä pidetään taiteilijakirjanäyttelyitä ja siihen kuuluu aihetta käsittelevä käsikirjasto. 

Lue lisää
 

Laitteet

Kirjastossa voi lukea lehdenlukutabletilla kotimaisia sanomalehtiä sekä ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä digitaalisina versioina. 

Katso tarkemmat tiedot kirjaston digilehtipalvelusta: https://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Lehdet

 

Kirjastossa voi käyttää kyrillistä ja arabiankielistä näppäimistöä. 

Mustavalko- tai värikopioita itsepalveluna, A4- tai A3-kokoisia. Yksipuoleinen kopio 0,40 € /arkki, kaksipuoleinen 0,80 €/arkki. Kopiokoneella on myös mahdollista skannata sähköpostiin tai muistitikulle. 

Mahdollisuus lainata ja palauttaa aineistoa itse automaatilla. 

 

Lukittava latauskaappi kännyköille. 

Laina-aika 14 vrk, ei voi varata eikä uusia. Talkoosetin (10 pihdit) laina-aika 3 vrk, ei voi varata eikä uusia. Palautus aina siihen kirjastoon, josta lainattu.

Skanneri käytettävissä työtila Tykossa. Varaukset Varaamosta: varaamo.hel.fi 
Skannaus onnistuu myös kopiokoneella muistitikulle tai sähköpostiin.

Lue lisää

Voit lainata Android-tabletin (Hublet) lasten osaston aulasta. Tablettia voi käyttää kirjaston tiloissa. Tabletit lainataan kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Käytettävissä on useita asiakastietokoneita. Osa koneista on käytettävissä ilman ajanvarausta, osaan voit tehdä varauksen.  https://varaus.lib.hel.fi

Lue lisää
 

Tilat

Lisätietoja ja varaukset Varaamosta: https://varaamo.hel.fi/ 

Lehtilukusalissa ovat kirjaston sanoma- ja aikakauslehdet. Tila soveltuu lukemiseen ja rauhalliseen yksintyöskentelyyn. Tilassa on langaton verkko ja sähköpistokkeet. Tilaa ei voi varata. 

Hiljainen opintosali soveltuu lukemiseen ja rauhalliseen yksintyöskentelyyn. Tilassa on langaton verkko. Tilaa ei voi varata. 

Tilaa käytetään myös yleisötilaisuuksiin.  

Kirjastossa voi järjestää maksuttomasti näyttelyitä. Tutustu Rikhardinkadun kirjaston näyttelytiloihin tästä linkistä: https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Rikhardinkadun_kirjasto/Juttuja_kirjastosta/Hae_tilaa_omalle_nayttelyllesi(186105

Lisätiedot ja varaukset Varaamosta: https://varaamo.hel.fi/ 

Tilassa luetaan satuja ja järjestetään pienimuotoisia lastentapahtumia. Satuhuoneen voi varata myös omaa tapahtumaa varten. Lisätiedot ja varaukset Varaamosta: https://varaamo.hel.fi 

Työtila Tykon voi varata hiljaiseen työskentelyyn. Lisätiedot ja varaukset Varaamosta: https://varaamo.hel.fi/ 

 

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla