Suomenlinnan kirjasto

Vuodesta 1957 alkaen toiminut Suomenlinnan kirjasto on tärkeä osa saaren kulttuurielämää. Suomenlinnan kirjasto on kaikkien asiakkaidensa ja saaren asukkaiden oma areena, olohuone ja keidas.

Kirjastossa järjestetään tapahtumia ja kirjailijavierailuja, ja kirjastossa on esillä kuukausittain vaihtuva näyttely. Kirjastossa voi myös lukea lehtiä ja käyttää tietokonetta. Suomenlinnan kirjasto on pienin Helsingin kaupungin­kirjaston toimipisteistä. Kirjaston oma kokoelma on pieni, mutta aineistoa voi tilata koko pääkaupunki­seudun kirjastoista. 

Haluamme tukea asiakkaidemme omaehtoista toimintaa ja tarjota tiloja asukkaiden, järjestöjen, verkostojen ja yritysten käyttöön. Tervetuloa järjestämään kaikille avointa epäkaupallista toimintaa kirjastossa tai yhteistyössä kirjaston kanssa!

Suomenlinnan kirjasto tarjoaa 16 vuotta täyttäneille suomenlinnalaisille mahdollisuuden asioida kirjastossa myös aukioloaikojen ulkopuolella. Kirjastoon pääsee silloin HSL-matkakortilla ja kirjastokortin pin-koodilla. Itsepalvelukäyttö edellyttää sopimuksen allekirjoittamista kirjastossa.

Suomenlinnan kirjastoon olet tervetullut myös lemmikkisi kanssa.