Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Etätapahtuma: Kiusaaminen, rasismi ja syrjintä -paneelikeskustelu

Tikkurilan ja Martinlaakson kirjastot järjestävät keväällä 2022 yhteistyössä Vantaan nuorisotilojen kanssa keskustelupaneeleja, joista seuraavan aihe vuorossa kiusaaminen, rasismi ja syrjintä. Paneeli järjestetään Martinlaakson nuorisotalon tiloissa ja striimataan Vantaan kaupunginkirjaston YouTube-tilille. Seuraa paneelikeskustelua Youtube-kanavalla.

Paneelia tähdittävät Linda-Maria Roine, Ibrahim Manza ja Abdirahman Keinaan, jotka vastaavat nuorten esittämiin kysymyksiin kaikesta kiusaamiseen, rasismiin ja syrjintään liittyvästä. Anonyymejä kysymyksiä panelisteille voi lähettää 17.4.2022 saakka. Lähetä kysymyksesi panelisteille.

Panelistien esittelyt:

Linda-Maria Roine (Mercedes)

Linda-Maria Roine on kirjailija, kolumnisti ja muusikko, joka on tunnettu myös artistinimellään Mercedes (ent. Mercedes Bentso). Roineen sanoitukset käsittelevät muun muassa yhteiskunnallisia epäkohtia ja tabuja. Häneltä on ilmestynyt kaksi kirjaa: omaelämäkerrallinen Ei koira muttei mieskään (2019, yhdessä Venla Pystysen kanssa) sekä tekstikokoelma Totuus ja tunnustus (2020), joka osoittaa sen, että rasismi ja sovinismi kukoistavat edelleen Suomessa. Roineelta on ilmestynyt myös levyt Ei koskaan enää (2017) ja Joka ikinen yö (2019).

Ibrahim Manza ja Abdirahman Keinaan

Ibrahim (Iba) Manza ja Abdirahman Keinaan muodostavat tubettajakaksikko MolyBrosin. Youtube-kanavan videoissa Keinaan ja Iba käsittelevät nuorten elämää hauskasti ja energisesti haastattelemalla nuoria kaduilla ja kauppakeskuksissa rennolla otteella. Molybros nostaa videoissaan esiin myös vakavampia aiheita kuten netissä tapahtuvaa nuorten seksuaalista häirintää ja kiusaamista. MolyBrosilla on myös oma podcast "MolyCast", jossa Ibrahim ja Keinaan ovat puhuneet muun muassa rasismista.

Kuvitus: Alessandra Bernard
Valokuvat: Roni Rekomaa, MolyBros

Martinlaakson nuorisotila, Vantaan kaupunginkirjaston Youtube-kanava (Tikkurilan kirjasto)

2.5.2022 klo 18.00 - 19.00

Viimeksi päivitetty 6.4.2022