Helmet-Satudiplomi

Yhdessä lukeminen on mukavaa, mutta siitä voi tehdä vieläkin kutkuttavampaa! Hauskaa kannustusta perheiden, lapsiryhmien tai vaikka kaverusten yhteisiin lukuhetkiin tarjoaa mahdollisuus suorittaa Satudiplomi. 

Satudiplomin suorittaminen

Satudiplomin saa lukemalla itse tai kuuntelemalla äänikirjana diplomilistalta kymmenen kirjaa, joista vähintään viiden täytyy olla satukirja. Samasta kirjasarjasta voi valita vain yhden kirjan. Kirjat voi lukea millä tahansa kielellä.

Satudiplomin löydät lukudiplomi.fi -sivustolta; valitse Satudilomi perheille ja ryhmille. Näin näet satukirjojen saatavuuden suoraan helmet.fi kirjastojärjestelmästä.

Luetuista kirjoista tehdään lista (esimerkkilista tässä), jonka esittämällä Satudiplomin saa lähimmästä HelMet-kirjastosta. Lista voi olla pelkkä luettelo luetuista kirjoista, mutta kirjoihin voi halutessaan liittää myös kirja-arvion. Ryhmät ja perheet saavat kirjastosta ryhmädiplomin, itsenäiset suorittajat saavat diplomin omalla nimellään.

Satudiplomi päivitetään vuosittain

Diplomin kirjalistan päivittävät HelMet-kirjastojen lastenkirjastotyöntekijät, uusittu lista ilmestyy syksyisin. Palautetta diplomista ja sen kirjoista, piirustuksia sekä ehdotuksia uusiksi satudiplomikirjoiksi voi lähettää osoitteeseen info(at)lukudiplomi.fi