Äänilevyjä, nuotteja, musiikkikirjoja ja -lehtiä, e-aineistoja

Musiikkikokoelmamme

ovat maamme yleisten kirjastojen laajimmat. Äänitteitä on lähes 400 000, nuotteja noin 70 000, musiikkikirjoja noin 35 000 ja musiikkiaiheisia kuvatallenteita yli 10 000 kappaletta. Lisäksi musiikkilehtiä löytyy kymmeniä. Kokoelmat kattavat kaikki musiikkityylit ja aikakaudet, ja ne ovat levittäytyneet fyysisesti lähes kaikkiin Helmet-kirjaston toimipisteisiin.

Aineistojen äärelle pääsee verkossa normaalisti Helmet-haun kautta. Musiikkiaineistoja haettaessa kannattaa kuitenkin kokeilla myös niin sanottua perinteistä aineistohakua. Sen avulla pääsee mm. selaamaan aineistotietokantaa esim. teosten nimien mukaan aakkosjärjestyksessä, mikä on erityisen kätevää mm. silloin kun on tarpeen löytää nopeasti vaikkapa samannimisten julkaisujen joukosta juuri se etsimänsä äänite- tai nuottiversio.

E-aineistot

Sivuille http://ekirjasto.kirjastot.fi/ekirjat on koottu kätevästi Helmet-kirjastojenkin tarjoamat e-kirjat. Päävalikon kohdasta Musiikki löytyy tällä hetkellä kymmeniä musiikkikirjoja ja nuotteja eri aiheisiin jaettuina. Katso esim. Bändihistoriikit ja elämäkerrat.

Naxos Music Library sta löytyy suuret määrät äänitteitä ja kuvatallenteita eri musiikin lajeista.

Uutuudet

Musiikkiaiheisiin uutuusluetteloihimme tulee uusia julkaisuja päivittäin. Kukin julkaisu säilyy uutuusluettelossa kaksi viikkoa. Luetteloita voi selata verkkosivulla tai käydä tilaamassa ne siellä itselleen RSS-syötteenä.

Mitä meiltä vielä puuttuu?

Hankintaehdotuksen kokoelmiimme voit tehdä täällä.

Saundiholvi

Oma merkittävä lukunsa on Tikkurilan kirjastossa sijaitseva Helmet-kirjastojen yhteinen musiikkivarasto. Tämä Saundiholviksi kutsuttu ja valtakunnallisesti ainutlaatuinen musiikin aarreaitta kätkee sisäänsä kymmeniätuhansia äänitteitä, nuotteja, musiikkikirjoja ja kuvatallenteita. Musiikkivaraston aineistot ovat Helmet-asiakkaiden löydettävissä ja tilattavissa omaan kirjastoon normaalisti Helmet-haun kautta.

Lisätietoa Saundiholvista löytyy Musiikkikirjastot.fi:n sivulta.

Luokat ja hyllyt

Musiikin luokitustapoihin ja hyllyjärjestyksiin kirjastoissa voi tutustua täällä:

Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmä (käytössä Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastojen toimipisteissä)

Helsingin kaupunginkirjaston luokitusjärjestelmä (käytössä Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteissä)