Opi soittamaan – musiikkihuoneesta löydät videokurssit ja soittimet

Haluaisitko opetella esimerkiksi kitaran soittoa, mutta soitin puuttuu? Muutamassa Helmet-kirjastossa voit opetella soittamista ilmaiseksi Rockway-videokursseilla ja samalla käyttää kirjaston soittimia.

Rockway on kotimainen verkkopalvelu, joka sisältää soittamisen, laulamisen ja biisin tekemisen videokursseja. Kaikki kurssit ovat suomenkielisiä ja ne sopivat itsenäiseen opiskeluun nuorille ja aikuisille. Musiikkihuoneissa voit käyttää tietokoneella kaikkia Rockway-kursseja sekä huoneissa tarjolla olevia soittimia tai äänityslaitteita. Musiikkihuone täytyy varata ja sen käyttö on maksutonta.

Espoo

Sello

Rockway-kurssit ovat käytettävissä Sellon Roland-huoneessa. Huoneessa on muun muassa sähkörummut ja syntetisaattori, ja pajasta voi lainata sähkökitaran, -basson, puoliakustisen kitaran sekä kuulokkeita. Varaa Sellon huone Varaamo-sivustolta. Huoneessa on huono äänieristys, joten se soveltuu vain sähköisten soittimien soittamiseen kuulokkeilla tai hiljaisten akustisten soittimien soittamiseen.

Entresse

Rockway-kursseja voi käyttää Entressen Jukeboksi-musiikkihuoneessa. Huoneesta löytyy muun muassa sähkökitara, -basso, rummut ja koskettimet. Varaa Entressen huone Varaamo-sivustolta.

Iso Omena

Kirjaston soittohuoneessa on käytettävissä Rockway-kurssit sekä mm. sähkökitara, -rummut ja -basso sekä ukulele, piano ja syntikka. Varaa Iso Omenan huone Varaamo-sivustolta.

Helsinki

Maunula

Rockway-kurssit ovat käytettävissä Maunula-talon bänditilassa. Tilasta löytyy kaikki bändisoittamiseen tarvittavat laitteet ja soittimet. Tilaa voi varata kahdeksi tunniksi kerrallaan. Varaa Maunulan huone Varaamo-sivustolta. Avaimen bänditilaan voi noutaa kirjastosta Helmet-kirjastokortilla.

Vantaa

Tikkurila

Rockway-kursseja voi käyttää Tikkurilan kirjaston musiikki- ja mediaosaston studiossa, jossa on äänitysjärjestelmä sekä soittimia. Katso Tikkurilan studion koko varustelu. Studion voi varata asiakaspalvelusta (puh. 043 825 0963). Huoneen käyttö edellyttää käyttäjäsitoumuksen tekemistä ja Helmet-kirjastokorttia.

Muista myös verkossa käytettävät musiikkikurssit

Voit käyttää kymmeniä Rockwayn videokursseja myös kotona. Kirjaudu Helmet-kirjastojen Rockway-kokoelmaan kirjastokorttisi numerolla ja PIN-koodilla. Laina-aika on 14 päivää. Jos haluamasi kurssi ei ole vapaana, voit tehdä siitä varauksen. Lue lisää Rockway-kursseista.

Kuva: Dani Rönnqvist