Helmetin vinyyli- ja kasettiuutuuksia helmikuussa 2017

Kirjastosta löytyy uusia, mielenkiintoisia musiikkiäänitteitä myös muissa formaateissa kuin CD-levyinä. Tähän juttusarjaan valitsemme Helmet-kokoelmasta kuukausittain huomionarvoisia julkaisuja, jotka ovat saatavana ainoastaan vinyylinä tai kasettina. Tallenteen nimestä pääset varaamaan äänitteen.

Vuosittain järjestettävä We Jazz -festivaali aloitti julkaisutoimintansa vuonna 2015. Grotto Editionsin taustalta puolestaan löytyy Ricky-Tick Recordsin perustajana tunnettu Antti Eerikäinen. Grotto X We Jazz -julkaisusarja on toteutettu näiden kahden levymerkin yhteistyönä, ja sarjan levyt ovat siten osa kummankin levymerkin julkaisukatalogia. Sarjassa on nyt julkaistu neljä 10-tuumaista vinyyliä. Sarjan levynumerot 001-004 pitävät sisällään uutta musiikkia yhtyeiltä Jukka Eskola Soul Trio, Mikko Innanen 10+ ja Dunstan. Kokoonpanoista kahta jälkimmäistä kuullaan nyt ensi kertaa levytetyssä muodossa. Levyjen visuaalisesta ilmeestä vastaa Tukholmassa asuva suomalaisgraafikko Johanna Lundberg.

JUKKA ESKOLA SOUL TRIO: JUKKA ESKOLA SOUL TRIO

JUKKA ESKOLA SOUL TRIO: JUKKA ESKOLA SOUL TRIO II

Trumpetisti Jukka Eskolan, rumpali Teppo Mäkysen ja urkuri Mikko Helevän muodostaman Jukka Eskola Soul Trion soittama souljazz liikkuu tyylikkäästi rivakasta svengistä toiveikkaaseen melankoliaan. Grotto001-levyllä vierailevat mm. Timo Lassy ja Ville Herrala, Grotto004 puolestaan on soitettu triona.

MIKKO INNANEN 10+: MIKKO INNANEN 10+

Sarjan kolmannessa osassa tekee levytysdebyyttinsä suomijazzin suuryhtye Mikko Innanen 10+. Kotimaisen jazzin kovista nimistä koostuvalta orkesterilta kuullaan neljä Moers-festivaalilla Saksassa 2015 nauhoitettua kappaletta, jotka kaikki ovat yhtyettä johtavan saksofonisti Mikko Innasen säveltämiä ja sovittamia.

DUNSTAN: DUNSTAN

Myös Dunstan-kokoonpanon julkaisu (Grotto004) on siis ensilevytys. Dunstan-nimen takaa löytyvät rumpali Teppo Mäkynen ja basisti Antti Lötjönen, jotka saavat seurakseen Blue Notelle levyttävän alttosaksofonisti Logan Richardsonin. Kolmikon väkevässä spiritual jazz -henkisessä musiikissa kuuluu samaan aikaan syvä perinteen ymmärrys sekä pyrkimys uuden luomiseen.

BUBA WII AA: TACO TACO TACO!

Vuonna 2015 perustettu urkutrio Buba Wii Aa soittaa kuplivaa ja kiireettömästi svengaavaa musiikkia. Äänimaisemassa helteisten kesäpäivien tunnelmat yhdistyvät urbaaniin sykkeeseen. Trion sävellyksistä ja sovituksista vastaavat rumpali Sami Nummela, basisti Eero Seppä sekä sähköurkuja soittava Mikael Myrskog. Buba Wii Aan toistaiseksi ainoa julkaisu on We Jazzin vuonna 2015 julkaisema kasetti, josta on tehty kaksi 100 kappaleen painosta.​

Teksti: Arttu Partinen

Kuva: Kirjasto 10

Sarjan aiemmat osat:

Helmetin vinyyli- ja kasettiuutuuksia tammikuussa 2017

Helmetin vinyyliuutuuksia joulukuussa 2016

Helmetin vinyyliuutuuksia marraskuussa 2016

Helmetin vinyyliuutuuksia lokakuussa 2016