Matalan kynnyksen musiikkitoimintaa Itäkeskuksen kirjastossa

Eläkeliiton TunneMusiikki-toiminta ja Helsingin kaupunginkirjasto järjestivät iloisia musiikillisia iltapäiviä varttuneille Itäkeskuksen kirjastossa Stoassa keväällä 2022. Mukavan yhdessäolon ja kaikille sopivan musiikkitoiminnan äärellä viihdyttiin kevään aikana yhteensä seitsemänä maanantai-iltapäivänä.

Toimintaan osallistumiseen ei vaadittu musiikillista osaamista ja heikompikin toimintakyky huomioitiin. Aivot, keho sekä mieli virkistyivät hyvässä seurassa!

Ma 4.4.22 Rytmis - yhteisen sykkeen metsästäjät

Rytmi on osa jokapäiväistä elämäämme. Kaikella on rytminsä; viikolla, vuorokaudella, vuodenajoilla, ihmisen keholla ja elintoiminnoilla. Rytmiklinikalla etsitään yhteistä sykettä erilaisista musiikkityyleistä ja laitetaan aivot tekemään töitä rytmittelyn, kehosoitinten ja tanssin avulla.

Ma 11.4.22 Musiikki kuuluu kaikille – osallistamisen välineet & keinot

Matalakynnyksisen musiikkitoiminnan tuokiossa opitaan hyödyntämään pieniä ja huokeita välineitä yhteismusisoinnin lisämausteena. Välineet tukevat osallistumista, houkuttelevat esiin sitä, mikä vielä toimii ja tarjoavat useammalle aistille virikettä. Kaikki voivat osallistua omalla tavallaan ja taidollaan.

Ma 25.4.22 Musiikki liikuttaa

”Musiikki on kuuluvaa liikettä ja liike on näkyvää musiikkia” - Emile Jaques-Dalcroze

Tässä musiikkiliikunnan tuokiossa kokeillaan erilaisia ja hauskoja tapoja liikkua monipuolisesti musiikin kannustamana. Tuokion aikana liikutaan istuen ja seisten, parin kanssa ja ilman, vikkelämmin ja rauhallisemmin erilaisia musiikkityylejä hyödyntäen.

Ma 2.5.22 Aistit auki -työpaja

Musiikki on muutakin kuin ääntä. Se tuntuu, näkyy, hoitaa ja koskettaa. Miltä musiikkiliikunta tuntuu silmät kiinni? Miten ääni värähtelee kehossamme? Minkälaisia impulsseja musiikkia antaa maalaamiselle? Tuokio päättyy kosketusta ja musiikkia yhdistävään rentoutukseen. 

Ma 9.5.22 Rauhoita mielesi - sellojoogasessio - TAPAHTUMA PERUTTU!

Tule hiljentymään ja rentoutumaan rauhoittavan live-sellomusiikin ja lempeiden joogaliikkeiden äärelle. Sellisti ja joogaopettaja (SJL) Heini Mielosen ohjaama ja soittaman tuokion kesto on 1,5 tuntia, pukeuduthan mukavasti! Voit halutessasi ottaa mukaan oman joogamaton ja viltin.

Ma 16.5.22 Tunnetko artistit, muistatko kappaleet? - musavisailutuokio

Musiikin ympärille voi rakentaa myös erilaisia visailuja ja pelejä tapaamisten ajanvietteeksi ja keskustelun virittäjäksi. Tässä tuokiossa tunnistetaan ja lauletaan kansanlauluja, yhdistetään iskelmätähtiä hitteihin ja pelataan artistibingoa. Ja laulaakin saa aina kun tunnistaa kappaleen. J

Ma 23.5.22 Matkalla menneeseen - musiikkimuistelutuokio

Musiikkimuistelukerralla nojatuolimatkaillaan ajassa ja paikassa yhdessä muiden kanssa.  Musiikkiin kytkeytyy muistoja tunteista ja tapahtumista vuosien varrelta. Tuokion aikana kuunnellaan ja lauletaan osallistujille tärkeitä kappaleita ja jaetaan niihin liittyviä muistoja. Keskustelullinen ja koskettava hetki omien ja kollektiivisten muistojen parissa.

* * * * * 

Aika: klo 13-14:30

Paikka: kokoushuone Kanerva

Vapaa pääsy! Ei ennakkoilmoittautumista!