Kirjastojen lukusaleja ja omatoimikäyttöä on lupa avata 15.6. alkaen

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan torstaina 10.6.2021, että kirjastojen lukusaleja ja ryhmätoiminnan tiloja on lupa avata 15.6.2021 lähtien. Myös kirjastojen omatoimikäyttöä voidaan avata 15.6. alkaen. 

Tilojen, laitteiden ja omatoimikirjastojen käyttö ja avaamistahti vaihtelee eri Helmet-kirjastoissa. Tarkista ajankohtainen tilanne kustakin kirjastosta. Kirjastojen yhteystiedot.

Tilavarauksia voi tehdä Varaamosta (varaamo.hel.fi, varaamo.espoo.fi ja varaamo.vantaa.fi). Varaamoon päivitetään kulloinkin käytössä olevat tilat ja laitteet.

Tilojen ja laitteiden varaaminen

Helsingissä voi tehdä Varaamossa varauksia 14.6. alkaen tiloihin ja palveluihin, jotka ovat käytössä 15.6. lähtien. Vantaalla varauksia voi tehdä Varaamossa 15.6. alkaen ja Espoossa 21.6. alkaen.

Omatoimikirjastot

Helsingissä (Suomenlinna, Herttoniemi ja Laajasalo), Espoossa ja Kauniaisissa kirjastot aloittavat omatoimikäytön 15.6. Katso tarkemmat tiedot kirjastojen sivuilta. Vantaalla omatoimiaikoja otetaan käyttöön vähitellen. Kirjastojen yhteystiedot.

Lue myös:

Pääkaupunkiseutu palasi alemmalle epidemiatasolle eli kiihtymisvaiheeseen (linkki aukeaa toiseen sivustoon)

Kuva: Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki