Mediataitoviikko Helmet-kirjastoissa

Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Mediataitoviikko järjestetään 8.-12. helmikuuta 2021. 

Helmet-kirjastot opastavat Mediataitoviikolla yleisöä lähdekriittiseen medialukutaitoon. Helsingin kaupunginkirjasto esittää kolme tunnin mittaista suoraa nettilähetystä. Niissä käsitellään muun muassa valeuutisia ja nettitrollaamista.  

Striimit on suunnattu yläasteikäisille ja sitä vanhemmille ja niitä voi seurata vaikkapa osana koulupäivää. Lähetykset voi katsoa myös tallenteena mediataitoviikon ja sitä seuraavan viikon aikana. Lähetykset juontaa Heikki Marjomaa.

Espoon kaupunginkirjasto järjestää yhdessä Enter ry:n kanssa kaikille avoimia etätietoiskuja. Aiheina ovat esimerkiksi tietoturva netissä ja hymiöiden tulkinta.

Vantaan kaupunginkirjasto järjestää viikolla peliaiheista ohjelmaa ja tarjoaa koulujen käyttöön ladattavia opiskelumateriaaleja pelilukutaidosta ja pelien historiasta. Katso kaikki pelikasvatuksen opiskelumateriaalit kirjasto.one-sivustolta.

Mediataitoviikon ohjelma Helmet-tapahtumakalenterissa