Tule mukaan ilmastolukupiiriin vetäjäksi tai lukijaksi

Ilmastolukupiirit haastavat suomalaiset lukemaan, keskustelemaan ja kohtaamaan ilmasto- ja luontokriisin. Kevään 2021 aikana tuomme yhteen kiehtovimmat kirjat ja antoisimmat keskustelut - livenä ja verkossa.

Kirjastojen, Greenpeacen, Suomen kirjastoseuran, Lukukeskuksen, Marttojen ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin yhteinen haaste kutsuu ihmisiä kirjojen pariin, ilmastolukupiirien merkeissä. Ilmastolukupiiri.fi-sivuston kautta voit ilmoittautua mukaan ilmastolukupiirin osallistujaksi tai vetäjäksi. 

Voit myös ilmoittaa olemassaolevan lukupiirisi mukaan.

Lukupiirejä perustetaan kevään 2021 ajaksi eri puolille Suomea – sekä myös virtuaalisesti. Mukana olevat kirjastot tarjoavat lukupiireille tarvittaessa tilat sekä auttavat sopivien kirjojen valinnassa, hyödyntäen ilmastolukupiirejä varten koottua kirjalistaa. Ilmastolukupiirien keskusteluja evästetään muun muassa kirjailijavierailuin.

Nyt haemme ilmastolukupiireille vetäjiä!

Ilmastolukupiiri.fi-sivuston kautta voit ilmoittautua ilmastolukupiirin vetäjäksi tai osallistujaksi. Vetäjät saavat tehtävään koulutuksen, joka järjestetään verkossa. Kolme samansisältöistä koulutusta järjestetään marraskuun viimeisellä viikolla (23.–28.11.). Koulutuksia järjestetään tilanteen niin vaatiessa myös tammikuussa. Lähde mukaan! 

Ruotsinkielinen sivusto julkaistaan myöhemmin syksyllä.