E-vinkit viikolle 16

Viikon e-vinkit on joka viikko ilmestyvä e-vinkkien sarja, joka esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta 31.5.2020 saakka. Listasta löytyy kiinnostavimmat e-äänikirjat, e-kirjat ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta!  Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

vain huonoja vaihtoehtoja.jpg

Emma Luoma: Vain huonoja vaihtoehtoja
Junita Laine palaa lapsuudenkaupunkiinsa suorittamaan pakollista harjoitteluaan lääkärinä. Hänen veljensä Jero joutunut rullatuoliin tulipalon seurauksena, ja Junita ryhtyy selvittämään, mitä veljelle on oikein tapahtunut ja miksi veljen ympärillä tuntuu sattuvan muitakin onnettomuuksia. Vain huonoja vaihtoehtoja on perinteinen arvoitusdekkari. Vaikka mukana on parisuhdevallan kaltaisia raskaita teemoja, sitä keventävät Junitan ihmissuhdekuviot. Samalla kirjassa kuvataan hienosti lääkärin arkea terveyskeskuksessa. Sujuvalla kerronnallaan Luoman romaani oli minusta yksi parhaista vuoden 2019 esikoisdekkareista.
Matti Järvinen, Pasilan kirjasto

Delicious-mag.jpg

Ruokalehdet PressReaderissä
Leipominen ja ruuanlaitto ovat mitä parhainta kotipuuhastelua! PressReader-lehtipalvelusta löytyy valtava määrä ruokalehtiä eri kielillä, esimerkiksi lähes 70 englanninkielistä nimekettä. Herkkuöverit saa vaikka jo pelkästä delicious.-lehden lukemisesta.
Tuike, Kauniaisten kirjasto

looking for Alaska.jpg

 

John Green: Looking for Alaska
Miles Halter päätyy Culver Creekin sisäoppilaitokseen Alabamaan. Milesilla ei aikaisemmassa elämässään ole juuri ollut ystäviä, mutta nyt kaikki on muuttumassa, kun hän tutustuu uuden koulun omalaatuisiin oppilaisiin. Pojan pään kääntää myös asuntolan salaperäinen ja häkellyttävän kaunis Alaska, joka sekoittaa Milesin tunteet. Miles on aikaisemmin harrastanut julkisuuden henkilöiden viimeisten sanojen keräilyä, mutta nyt hänet johdatellaan uuteen toimintaan, nimittäin jäynäntekoon. Viimeisen toteutetun jekun jälkeen, ei mikään kuitenkaan ole niin kuin ennen. Looking for Alaska on John Greenin palkittu esikoisteos, josta on tehty myös TV-sarja. 
Eeva, Tikkurilan kirjasto

Untitled (1).jpg

Mats Bergström & Friends: Electric Counterpoint
Albumilla kitaristi Mats Bergström ystävineen tulkitsee minimalistisen musiikin “grand old manin” Steve Reichin Electric Counterpoint -teoksen. Reichin sävellykset ovat hyvin erikoisia: niille ominaisia ovat jatkuvat, erilaisina luuppaavat toistot. Etenkin sähkökitarat ja -basso helisevät ja kajahtelevat tällä albumilla kuin vuoristopuro! Jos haluat kokeilla nykyaikaista, virkistävää ja juuri sopivasti haastavaa musiikkia, kokeile tämän levyn kuuntelua. Electric Counterpoint löytyy ilahduttavan hyvälaatuisena äänitiedostona Naxos Music Librarystä. 
Karkki, Myyrmäen kirjasto

Sielunhevonen.jpg

Sinimaaria Kangas: Sielunhevonen
Jotkut kirjat jäävät paitsioon, koska niitä kuvitellaan toisenlaisiksi. Hyvä esimerkki tästä on Sinimaaria Kankaan Ellibsistä äänikirjana löytyvä Sielunhevonen. Se on kaukana tyttöjen heppakirjasta rankan aiheensa ja paikoitellen runollisen kauniin kerrontansa vuoksi. Hevosmaailma on sopiva kulissi pakkomielteen, pelkotilan ja äidin ja tyttären suhteen kuvaukselle. Äidin kuolema herkistää miettimään mennyttä elämää ja etsimään sielunkumppania hevosesta. Todella vaikea tehtävä, jos siihen paneutuu koko sydämestään.
Annika, Tikkurilan kirjasto

Untitled.jpg

S. A. Chakraborty: The Daevabad Trilogy (The City of Brass, The Kingdom of Copper)
Daevabad trilogy is a mesmerizing new fantasy series that is built on islamic mythology and thus feel new and interesting to me as I don’t know very much about that mythology. Nahri lives on the streets of Cairo and has unusual skills of healing that she tries to use to change her future. In the process she however accidentally summons a djinn warrior called Dara as well as something much more dangerous. Together they have to escape Cairo and everything familiar to Nahri to the city of Daevabad she never knew existed. And in Daevabad she also learns that almost nothing she knew about herself isn’t what she thought either. The third book in the trilogy The Empire of Gold will be published in 2020.
Riikka, Sello library


Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.