E-vinkit viikolle 17

Viikon e-vinkit on joka viikko ilmestyvä e-vinkkien sarja, joka esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta 31.5.2020 saakka. Listasta löytyy kiinnostavimmat e-äänikirjat, e-kirjat ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta!  Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

nukkekaappi.jpg

Jessie Burton: Nukkekaappi
Eletään vuotta 1686, kun tuore aviovaimo Nella astuu uuden kotinsa kynnyksen yli. Uusi elämä avioliitossa ei lähde sujumaan mutkattomasti, joten Nellan etäinen aviomies ostaa hänelle ajankuluksi nukkekaapin, joka on kopio heidän talostaan. Pian Nella alkaa saada kaupungin miniatyristilta paketteja, joiden sisällä olevat pienoisesineet tuntuvat ennustavan tulevaisuutta. Nella ei tiedä, mikä piilossa pysyvän nukketaiteilijan tavoite on. Haluaako hän tuhota Nellan elämän vai varoittaa häntä tulevista tapahtumista? Nukkekaappi on mielestäni yksi mielenkiintoisimmista historiallisista lukuromaaneista, jonka olen lukenut viime vuosina. Varsinkin sen luoma tunnelma pysyi mielessä pitkään kirjan lukemisen jälkeenkin.
Eeva, Tikkurilan kirjasto

Uinuvat.jpg

Sylvain Neuvel: Uinuvat jättiläiset (Themis-kansiot #1)
Tätä scifi-thrilleriä ei malta laskea käsistään! Nuori Rose-tyttö putoaa syvään kuoppaan pyöräretkellään. Kun häntä saavutaan pelastamaan, tekevät pelastajat omituisen löydön. Tyttö istuu valtavan metallisen käden päällä. Vuosia myöhemmin tohtoriksi kouluttautunut Rose palkataan tutkimaan ympäri maailmaa löytyneiden metallisten ruumiinosien mysteeriä. Näistä osista koostuu valtava metallinen robotti. Rosen ja hänen tiiminsä on tarkoitus löytää vastaus miksi ja mihin tarkoitukseen robotti on rakennettu ja ennen kaikkea ketkä sen ovat rakentaneet. Kerrontatyyli koostuu päiväkirjamerkinnöistä, haastatteluista ja raporteista. Siitä huolimatta tarina on eläväinen ja henkilöhahmojen persoonallisuus pääsee hienosti esiin.
Hanna, Lumon kirjasto

murhamystiikkaa (1).jpg

 

Murhamystiikkaa - okkulttisia etsivätarinoita
Murhamystiikkaa-antologia sisältää 12 tarinaa, joissa yhdistyvät dekkari ja yliluonnollinen, jälkimmäinen tosin usein painottuen. Erityisesti esiin voisi nostaa Jussi Katajalan novellin Äijön lapset, jossa yksityisetsivällä ei olekaan tukena itseään hidasjärkisempää apulaista tai edes koiraa vaan aito aave! Mixu Laurosen Seidan lapset puolestaan sijoittuu fantasiaan vivahtavaan muinais-Suomeen, jossa sokea šamaani tutkii saamelaisten parissa tapahtunutta kuolemantapausta älykkään variksen kanssa. Juhana Lumpeen myös äänikirjana ilmestyneessä tarinassa Ilmari Rautapää, Parapoliisin vasikka sen sijaan ollaan nykyajassa ja mukaan tulee teknologiaa humoristisella otteella. Näissä tarinoissa on totisesti mielikuvitus lentänyt!
Matti, Pasilan kirjasto

Smoke.jpg

Caitlin Doughty: Smoke gets in your eyes
YouTubessa Caitlin Doughty puhuu kuuluisista ruumiista, antaa vinkkejä hautajaisten hinnoista ja puhuu kuoleman hyväksymisen puolesta. “Ask a mortician” kanavan luoja toivoo muuttaa kuoleman hiljaisuuden kulttuuri ja normalisoida keskustelu omasta kuolemasta. “Smoke gets in your eyes” kirjassa, hän tutkii hänen ensimmäinen töitänsä krematoriossa sekä hautausalan sisäisiä toimintoja. Omituiset ja rehelliset tarinat ruumista, Caitlin Doughty puhuu tuhkauksen historiasta, erilaisista hautajaistoiminnoista, ja vastaa kysymykseen mitä et tiennyt, että sinulla on, kuten ”kuinka monta ruumista mahtuu Dodge Vaniin?”. Täydellinen jokaiselle, jotka ovat jo ihmetelleet heidän omaa kuolevaisuutensa sekä myös kaikille muille. 
Louise, Ison Omenan kirjasto

Hagseed (1).jpg

Margaret Atwood: Hag-Seed/Häxyngel (Noidan sikiö)
Margaret Atwoodin Noidan sikiö on mukaelma Shakespearen näytelmästä Myrsky. Romaani on yhtä näytelmää ja siinä, niin kuin usein Shakespearella, halutaan ja etsitään kostoa. Tällä kertaa syrjään työnnetty teatteriohjaaja saa vihdoin kostonsa vankilassa toteuttamassaan Myrsky-produktiossa. Romaani on mukaansatempaava ja humoristinenkin, hyvä lukuromaani. Paha saa palkkansa, kostaja kostonsa, mutta myös anteeksiannolle ja rakkaudelle on sijansa. Vinkkinä: Jos Shakespearen Myrsky ei ole tuttu ja haluaa siihen tutustua ennen kuin lukee Atwoodin kirjan, on kirjan lopussa kerrottu näytelmän juoni. 
Päivi, Töölön kirjasto

Kirottutalo (1).jpg

Peter James: Kirottu talo
Suositun dekkaristin Peter Jamesin kauhuromaani Kirottu talo (2017) on kertomus perheestä, joka muuttaa syrjäiseen kartanoon aikeenaan remontoida jo huonoon kuntoon päätynyt talo ja aloittaa siellä uusi upea elämä. Pian kuitenkin perhe alkaa kokea kummallisia asioita ja käy ilmi, että he eivät asu kartanossa yksin – eivätkä he ole sinne tervetulleita. Kirjassa sukelletaan keskelle outoja yliluonnollisia tapahtumia ja kartanon menneisyys avautuu lukijalle pala palalta. Kirottu talo imaisee lukijan nopeasti mukaansa keskelle jännitystä eikä kirjaa malta laskea käsistään.
Sirja, Länsimäen kirjasto


Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.