E-vinkit viikolle 19

Viikon e-vinkit on joka viikko ilmestyvä e-vinkkien sarja, joka esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta 31.5.2020 saakka. Listasta löytyy kiinnostavimmat e-äänikirjat, e-kirjat ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta!  Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

lapsiajakoiria.jpg

Kate Atkinson: Joka lapsia ja koiria rakastaa
Jotkut jännityskirjat antavat niin paljon enemmän kuin vain pelottelua.  Pahuus koskettaa tavallisten ihmisten elämää mullistavalla tavalla, sellaisella josta ei toivu. Julmia asioita näkevät sivulliset tahtovat pelastaa, lapsia ja koiria. Mutta se on mahdottoman vaikeaa, jos paha on läsnä, omassa mielessä tai lähistöllä. Tai jos oman elämän edellytykset auttaa ketään ovat kovin heikot. Poliiseilla ei ole valinnanvaraa, heidän on vain kestettävä, mutta he sentään paremmin tietävät mitä tekevät ja mihin pystyvät. 
Annika, Tikkurilan kirjasto

puremua (1).jpg

Terhi Tarkiainen: Pure mua
Terhi Tarkiaisen hulvaton esikoisromaani Pure mua (2018) kertoo graduaan valmistelevasta Annasta, joka saa 30-vuotislahjakseen vanhemmiltaan vampyyrimiehen. Todellakin, vampyyrin. Kirja ei ole tyypillistä fantasiaa, vaan sijoittuu reaalitodellisuuteen ja Anna on yllättynyt siitä, että vampyyreitä ylipäätään on olemassa, saati lahjaksi annettavissa. Kirja on yhdistelmä huumoria, chick litiä ja jännitystä – ei ole kovin helppoa tasapainotella yliopisto-opintojen, rakkauselämän ja lemmikkivampyyrin omistajuuden kanssa samaan aikaan!
Sirja, Länsimäen kirjasto

EmiliaKent (1).jpg

 

Vilja-Tuulia Huotarinen & Satu Koskimies: Emilia Kent - runotytön tarina jatkuu
Mitä tapahtuikaan Emilialle, Teddylle, Deanille, Ilselle, Perrylle ja muille Prinssi Edwardin saaren asukkaille? L. M. Montgomeryn ihanat Runotyttö-kirjat saavat jatkoa kotimaisten tekijöiden kynästä. Vilja-Tuulia Huotarisen ja Satu Koskimiehen Emilia Kent - runotytön tarina jatkuu on fanifiktiota parhaimmillaan. Hurmaava teos saavuttaa hyvin alkuperäisten kirjojen hengen ja aikakauden tunnelman. Täydellisen ihanaa ja lämminhenkistä eskapismia isommillekin tytöille ja pojille! Kirjan voit myös kuunnella Ellibsissä äänikirjana Vuokko Hovatan lukemana.
Vappu, Rikhardinkadun kirjasto

SteampunkInt.jpg

Steampunk International
Steampunk on vaihtoehtoiseen historiaan sijoittuvaa tieteiskirjallisuutta, jossa sähkön tai muun modernin tekniikan sijaan laitteita pyörittävät höyrykoneet tai erilaiset mekaaniset koneistot. Tähän antologiaan on koottu kolme genreä edustavaa tarinaa sekä Suomesta, Englannista että Portugalista. Tarinoissa tavataan esimerkiksi mekaanisilla siivillä varustettu mies, tieteen avulla henkiin herätetty sarvikuono sekä erikoislaatuinen ja varsin konkreettinen ajatushautomo. Vaikka Suomessa steampunkia on kirjoitettu suhteellisen vähän, eivät suomalaiset tarinat kalpene tässä kansainvälisessä joukossa.
Matti, Pasilan kirjasto

DödenIGrytan.jpg

Henrik Ennart & Mats-Eric Nilsson: Döden i grytan
Vi är många som fått stå ovanligt mycket i köket på sistone och fixa hemlagad mat. Desto intressantare då att reflektera över vad man normalt stoppar i sig i lunchrestauranger och skolmatsalar. Att hantera färskvaror betraktas idag som ett högriskprojekt, medan hårt processade matprodukter anses fylla alla myndighetskrav på hygien. Skrämmande nog är matindustrin som skapats på grund av den här tankegången en perfekt grogrund för hälsofaror som svininfluensan och coronaviruset.
Maria, Grankulla bibliotek

Sivuhenkilö (1).jpg

Saara Turunen: Sivuhenkilö
Sivuhenkilö on kirja yhdestä vuodesta kertojan elämässä. Kirjan minähenkilö, kirjailija, on julkaissut esikoisteoksensa ja tuskailee sen saamaa ristiriitaista vastaanottoa.
Päähenkilö markkinoi kirjaansa, pyöräilee, nauttii sunnuntaikahveja kuuluisan ystävänsä kanssa, vaeltelee kaupungilla, hoitaa huonekasvejaan, ostaa pesukoneen, käy kirjastossa, kaitsee sisarensa lapsia - kaikki tämä raikkaalla, ironisella, pirteällä ja hauskalla tyylillä. Teos käsittelee yksinäisyyttä, sivullisuuden ja ulkopuolisuuden tunteita sekä naisen asemaa patriarkaalisessa yhteiskunnassa. Sivuhenkilöstä suunnitellaan myös elokuvaa. Sitä odotellessa kannattaa tarttua alkuperäiseen teokseen.
Teija, Vantaan kaupunginkirjasto


Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.