E-vinkit viikolle 20

Viikon e-vinkit on joka viikko ilmestyvä e-vinkkien sarja, joka esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta 31.5.2020 saakka. Listasta löytyy kiinnostavimmat e-äänikirjat, e-kirjat ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta!  Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

Miten elää.jpg

Tomi Astikainen: Miten elää ilman rahaa
Erittäin avartava lukukokemus, ei vain rahasta, vaan tavasta elää ja ajatella, globaalisti tai paikallisesti, erilailla kuin useimmat, lyhyen ajan tai koko elämänsä. Kaikenmaailman vinkkejä ja esimerkkejä omatoimimatkailuun, liftaukseen, lahjojen saamiseen, whatever, nettiä unohtamatta. Alkoi tuntua, että pitäisi olla tietynlainen persoonallisuus. Mutta sepä se, että itseään voi kehittää kunhan vain uskaltaa ja tietää suunnan. 
Annika, Tikkurilan kirjasto

Villivihannekset.jpg

Teija Saarinen: Villivihannekset: aloittelijan opas
Toukokuu on villivihannesten kulta-aikaa! Villivihannekset: aloittelijan opas sopii nimensä mukaisesti syötävien luonnonkasvien maailmaan vasta tutustuville, sillä valtaosa kirjassa esitellyistä lajeista on monille entuudestaan tuttuja pihoilta ja pientareilta. Lähes kaikki tunnistavat maitohorsman, nokkosen ja piharatamon, mutta tiesitkö, että esimerkiksi ratamoa voi käyttää pinaatin tapaan? Oppaasta saa vinkkejä lajien tunnistamiseen, keruuseen ja käyttöön. E-kirja kulkee villivihannesretkellä kätevästi mukana vaikkapa älypuhelimessa.
Ina, Kauniaisten kirjasto

Mulkerot (1).jpg

 

Ari Turunen: Mulkerot - patsaalle korotettujen suurmiesten elämäkertoja
Monilla palvotuilla sankareilla on pimeä ja raaka puolensa; toisista tämän myös tiedämme mutta osan kohdalla historiankirjoitus on armeliaasti unohtanut kaikkein raadollisimmat ja törkeimmät sanat ja teot. Mulkerot kannattaa lukea ihan yleissivistyksen vuoksi, ja ehkä historiasta voimme myös jotain oppia. Helppotajuista mutta ei todellakaan kevyttä luettavaa, eikä sovellu kaikkein herkimmille! Saatavana myös e-äänikirjana.
Vappu, Rikhardinkadun kirjasto

Barbara.jpg

Maija Sirkjärvi: Barbara ja muita hurrikaaneja
Tämä on novellikokoelma, jonka luettuaan saattaa kysyä itseltään: mitä mä just luin? Novellit ovat taiturimaisesti kirjoitettuja, hieman vinksahtaneita kertomuksia erilaisista kohtaamisista. Osa tarinoista on kauheita, osa piinaa aluksi lukijaansa mutta päästääkin pinteestä. Tapahtumat paljastuvat pikkuhiljaa, toisaalta jotkut asiat eivät saa selitystä koskaan. Mielikuvitukselle annetaan sijaa. Tätä novellikokoelmaa suosittelen erityisesti mustan huumorin ystäville.
Hanna, Lumon kirjasto

Kuokkis (1).jpg

Marko Hautala: Kuokkamummo
Kuokkamummossa on ihanan kamalalla tavalla yhdistetty lapsia, kansanperinnettä ja kauhua. Epäilen, että kuultuna teos on kammottavampi kuin luettuna. Tukka pystyssä suosittelen!
Irene, Myyrmäen kirjasto

gmorning (1).jpg

Lin-Manuel Miranda: Gmorning, Gnight!: Little Pep Talks for Me & You
Lin-Manuel Miranda, the innovative, vulcanic and eclectic author, producer, composer and performer of the world-famous musical Hamilton has collected his Twitter insipirational rhymes into a book. I had no idea about the content and I was somehow puzzled, when I started listening his clear and friendly voice telling me: “Gmorning! You're gonna make mistakes... “ or “ Gnight. You are solo loved and we like having you around”. Initially, I somehow resisted to the whole idea of the project, it felt superficial and somehow shallow, but after few minutes I must say, he won. I think we all need to listen to his friendly and encouraging words; in this peculiar times any support we can get is welcome. Thank you Lin-Manuel!
Lia, Martinlaakson kirjasto


Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.