Kevään e-vinkit

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

rotukarja292.jpg

Agustina Bazterrica: Rotukarja
Argentiinalaisen kirjailijan dystopia, jossa koko moderni yhteiskunta on siirtynyt järjestelmälliseen kannibalismiin eläinkuntaan iskeneen viruksen seurauksena. Lihanhimo vaatii eläimiä teuraaksi. Paremman puutteessa tarkoitukseen kasvatettuja ihmiseläimiä kutsutaan päiksi. Lihajalostamon päällikkö Marcus Tejo päätyy vaikeiden kysymysten äärelle saadessaan lahjaksi rotukarjaksi luokitellun naisen. Romaanin yhteiskunta on karu allegoria yhteiskuntamme tehoeläintuotannolle. Se herättää tiukassa ja hallitussa, muun muassa yhteiskunnallista kielenkäyttöä käsittelevässä ilmaisussaan pelottavia kysymyksiä, joita meidän kaikkien kannattaa kysyä itseltämme yhä uudelleen.
Jussi, Jakomäen kirjasto

because_internet292.jpg

Gretchen McCulloch: Because Internet - Understanding the New Rules of Language
Jos olet koskaan miettinyt miksi pomosi ja vanhempasi (tai teini-ikäiset lapsesi) kirjoittavat niin outoja sähköposteja ja someviestejä, tämä kirja on sinulle. Kanadalainen kielitieteilijä Gretchen McCulloch esittelee kirjassaan internet-kielenkäytön ilmiöitä hauskasti ja tunnistettavasti. Samalla se on sukellus internetin ja sosiaalisen median historiaan. Miten ja miksi emojit levisivät kaikkien käyttöön? Välittyykö sarkasmi tekstin välityksellä? Mihin nettisukupolveen kuulut, ja miten se vaikuttaa omaan kirjoitus- ja puhetyyliisi? Kirja käsittelee englannin kieli-ilmiöitä, mutta pistää toivomaan että vastaavanlaista tutkimusta saisi lukea myös suomen kielestä.
Maija, Vantaan kaupunginkirjasto

yösähköä292.jpg

 

Amanda Vaara: Majatalo Villa Venla-sarja (Pientä fiksausta vailla, Yösähköä, Heti vapaa)
Lämmin ja leppoisa kirjasarja kertoo Venlasta, joka päättää eron jälkeen aloittaa uuden elämän ryhtymällä majoituspalveluyrittäjäksi. Villa Venla -sarjan lukeminen on ihana tapa päästä hetkeksi pois omasta arjesta, ja sarja vie mukanaan. Sen kolme osaa tuovat jokainen mukaan omat kujeensa, ja niiden lukemisen jälkeen miettii vain, koska seuraava osa ilmestyy ja mistä voisi hankkia oman majataloprojektinsa. Sarja on myös loistava niihin iltoihin, kun uni ei tule tai jokin jännittää tai pelottaa, niin turvallinen ja lämpöinen se on.
Tiia, Entressen kirjasto

daisyJones292b.jpg

Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six
Daisy Jones & The Six kertoo fiktiivisen 1970-luvun rockbändin ja sen jäsenten tarinaa rock-dokumentin keinoin niin kiehtovasti, että äänikirjan kuuntelun jälkeen toivoo että voisi laittaa bändin ikonisen Aurora-levyn soimaan. Äänikirja on elämys myös siksi, että haastattelumuotoisen teoksen lukijoina on oma äänensä jokaiselle bändin jäsenelle ja muille henkilöille yhtyeen lähipiirissä. Kuunnellessa on tosiaan välillä vaikeaa muistaa että Daisy Jonesia ja The Six -bändiä ei ole koskaan ollut olemassa. Äänikirja sisältää pdf-tiedoston yhtyeen laulujen lyriikoista.
Stina, Vuosaaren kirjasto

svenska_dagbladet292.jpg

Svenska Dagbladet
En hel del av bibliotekets e-tidningar går att läsa på distans, vilket kan vara bra att veta för den som helst följer med i dagspressen hemma vid frukostbordet. Tjänsten PressReader innehåller flera finlandssvenska och rikssvenska dagstidningar. Svenska Dagbladet, en av Sveriges största morgontidningar, hör till mina personliga favoriter. Teknikfobiker behöver inte vara nervösa: när man väl har fått igång appen och valt sina favorittidningar är det bara att gå rakt in och börja läsa sen, utan strul.
Maria, Grankulla bibliotek

inCryptid292.jpg

Seanan McGuire: InCryptid-sarja
OverDrivestä löytyy Seanan McGuiren InCryptid-sarja, joka on mielestäni paras edelleen jatkuva urban fantasy -sarja. Sitä on ilmestynyt nyt yhdeksän osaa ja se kertoo Pricen perheestä, joka on omistautunut kryptozoologialle ja auttamaan taruolennoiksi luulemiemme kryptidien selviytymistä. Heitä vastustaa Covenant of St. George, joka haluaa tuhota kaikki pahoina ja epäpyhinä pitämänsä kryptidit. Monesti pitkien sarjojen ongelma on niiden muuttuminen tylsiksi, mutta InCryptid-sarjassa päähenkilöinä vaihtuvat Pricen perheenjäsenet ja se on ehkä tästä johtuen onnistunut säilyttämään tuoreuden. McGuiren October Daye -sarjaan verrattuna InCryptid on huomattavasti hauskempi! Ei voi olla pitämättä kirjoista, joissa esiintyy puhuvia hiiriä, joiden uskonto on omistautunut Pricen perheen palvonnalle ja kaikki heidän tekemisensä ovat juhlan aihe. Toivottavasti uusin osa tulee pian luettavaksi!
Sini, Espoon kaupunginkirjasto


Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.

Kuva: pixabay.com / Tran Mau Tri Tam