Kirjastot mukana Nenäpäivä-kampanjassa

Helmet-kirjastot tukevat Nenäpäivä-kampanjaa 23.10.–12.11.2023. Kampanjan aikana Espoon, Helsingin ja Vantaan kirjastoissa on tarjolla muun muassa kirjanäyttelyitä ja pienimuotoisia tapahtumia Nenäpäivän hengessä.

Nenäpäivä-kampanja kutsuu vuosittain suomalaiset mukaan tukemaan maailman kaikista heikoimmassa asemassa olevia lapsia. Hyväntekeväisyyskampanja huipentuu 10.11. Yle TV2:lla lähetettävään suoraan Nenäpäiväshow’hun.

Kirjastojen tehtävänä on tukea lasten ja nuorten osallisuutta edistämällä kaikkien lukutaitoa ja luomalla mahdollisuuksia elinikäiseen oppimiseen. Siksi on luontevaa, että kirjastot ovat myös mukana Nenäpäivä-kampanjassa, jonka keräystuotoilla tuetaan kehitysyhteistyötä ja edistetään kohdemaissa lasten koulutusta, turvaa, terveyttä ja ravinnonsaantia.

Tänä vuonna kohdemaita on 16: Uganda, Burundi, Kenia, Etiopia, Senegal, Tansania, Somalimaa, Palestiinalaisalueen Länsiranta & Itä-Jerusalem, Mosambik, Indonesia, Kolumbia, Filippiinit, Kambodža, Myanmar ja Tadzikistan.

Kampanja-aikana 23.10.–12.11. nostamme kirjastoissa Nenäpäivän hengessä esille kirjoja, joissa käsitellään kampanjan kohdemaita ja teemoja. Kirjanäyttelyistä voi lainata kirjoja kotiin tavalliseen tapaan. Kirjanäyttelyitä löytyy esimerkiksi Espoossa Entressen, Lippulaivan ja Sellon kirjastoista ja Helsingissä Jakomäen, Kallion, Rikhardinkadun, Roihuvuoren, Suutarilan, Tapanilan, Töölön ja Viikin kirjastoista.

Lisäksi kirjastoissa voi esimerkiksi askarrella Nenäpäivä-materiaaleilla tai osallistua satuhetkeen, jossa käsitellään Nenäpäivän teemoja. Löydät kaikki Helmet-kirjastojen Nenäpäivä-tapahtumat tästä linkistä. (Huom! Listaus päivittyy kampanjan ajan.)

Lue lisää Nenäpäivä-kampanjasta Nenäpäivä-säätiön sivuilta