Skidipeli – lukutaitoseikkailu Stadissa

Stadin kaduille sijoittuvassa jättimäisessä Skidipelissä pääset itse seikkailemaan pelinappulana ja kohtaat Helsingistä tuttuja maisemia ja hahmoja. Matkan varrella voit kurkistaa lisättyyn todellisuuteen ja ratkoa hauskoja monilukutaitoihin liittyviä tehtäviä, joissa pysähdytään kuvien, viestien, mainosten, äänten ja runojen tulkinnan äärelle. Kirjakioskista löydät pelin päätteeksi päräyttävimmät Helsinki-aiheiset kirjat alakouluikäisille.

Seuraavat lukutaitoseikkailut toteutetaan vuoden 2024 kevätkaudella Pasilan ja Itäkeskuksen kirjastoissa. Päivitämme aikatauluja näille sivuille niiden varmistuttua.

Katso pelin traileri tästä!

Skidipelin opettajanopas verkossa
Skidipelin opettajanopas (PDF) 
 

*

Skidipelin ensiesittely oli Habi Kids –lastenalueella Habitaressa vuonna 2019, jolloin peli toteutettiin Skidit-kollektiivin ja Helsingin kaupunginmuseon yhteistyönä. Peliin luotiin monilukutaitoja tukeva pedagoginen sisältö AVI:n rahoittamassa Lukutaitoseikkailu Stadissa -hankkeessa Helsingin kaupunginkirjaston, Skidit-kollektiivin ja Mediametkan yhteistyönä. Hankkeessa toteutettiin pelikiertue Helsingin kirjastoissa ja kulttuuritaloissa vuosina 22-23. Lukutaitoseikkailua toteuttamassa olivat myös Lukuinto-hanke ja AR-studio flyAR.

#skidipeli #lukutaitoseikkailu
 

Haluatko kuulla lisää?

piia.bagman@hel.fi 
johanna.n.martikainen@hel.fi 

#skidipeli #lukutaitoseikkailu

Kuvituskuva: Skidit-kollektiivi
Valokuva: Kati Rapia