Перейти к контенту
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Контакты

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Вход с собаками разрешается
Вход с собаками не разрешается
Перейти на страницу библиотеки

Афиша

Услуги

 

Услуги

Tikkurilan kirjaston musiikki- & mediaosastolla siirrät vhs-kasetit dvd:lle, LP-levyt cd:lle tai muistitikulle, muutat kasetit mp3:iksi, valokuvat ja filmit tiedostoiksi, sekä skannaat nuotit A3-skannerilla. Palvelut ovat maksuttomia itsepalvelupisteitä. Henkilökuntamme auttaa tarvittaessa. Varaukset puh: 09 8392 3583.

Kirjasto on avoinna lauantaisin klo 9.00–16.00.

Нет дополнительных данных
Нет дополнительных данных
Нет дополнительных данных

Kirjaston aulassa on kahvila, joka on avoinna maanantaista torstaihin klo 10.00–17.00 ja perjantaisin klo 10.00–16.00. Viikonloppuisin kahvila on suljettu.

Нет дополнительных данных

Jos et pysty itse asioimaan kirjastossa tai lähipiirissäsi on joku, joka tarvitsee kirjoja kotiin ota rohkeasti yhteyttä kirjaston kotipalveluun. Palvelu on saatavilla vain Tikkurilan alueella ja on asiakkaalle maksuton. Palvelu tuotetaan yhteistyössä SPR:n vapaaehtoisten kanssa. Puh. 0438250068/ma-pe klo 9-16

Kirjastossa on maksuton langaton verkko, jota voi käyttää omalla tietokoneella. Langattoman verkon tunnukset saat kirjaston henkilökunnalta. Tunnuksen saamiseksi tarvitset kirjastokortin tai kuvallisen henkilötodistuksen

Kirjastossa on paljon lautapelejä, joita voi tulla pelaamaan kavereiden kanssa mm. Fauna: Eläimellisen hauska tietopeli, Haluatko miljönääriksi junior, Inkan aarre, Junior Alias, Kimble, Kummitusportaat, Maaginen labyrintti Meidän oma Nukkumatti:muistipeli ja lautapeli, pelikortit, Skip-Bo, Tatun ja Patun muistipeli, Twister, Uno, Yatzy, Alias, Carcassonne, Mallorca, Qube: Suomen kieli, Qube: Bon appétit, Scrabble, Trivial Pursuit Team, Vauhdin maailma -tietopeli ja Yatzy.

Kirjastossa kokoontuu lukupiiri. Tikkurilan kirjaston lukupiirin tapaamisista ilmoitetaan sivustolla www.lukupiiri.net

Kirjaston aulassa.

Musiikkiosaston soittohuoneessa on käytettävissä akustinen piano. Varaukset Varaamo-palvelusta tai musiikkiosaston asiakaspalvelusta (p. 043 825 0963). Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä.

Merjan satutunnit maanantaisin kello 10.15 Satuhuoneessa. Kirjaston satutunti lauantaisin klo 10.15. Ikäsuositus 3-6-vuotiaat. Muunkin ikäiset ovat tervetulleita. Lisätietoa lasten- ja nuortenosastolta p. 09 839 23973.

Musiikkiosastolla on asiakkaiden käytettävissä oleva piano. Soittoaikaa voi varata musiikkiosastolta (p. 09 8392 3583). Kirjaston piano on tarkoitettu henkilökohtaiseen harjoitteluun. Kirjaston pianoa ei saa käyttää soittotuntien antamiseen.

Kokoushuoneessa, satuhuoneessa sekä Aleksis-salissa on kiinteä valkokangas.

Kesälomakuukausina kirjaston lastenosastolta voi lainata Kirjastopuistossa pelattavaksi seuraavia pelejä: frisbee, jalkapallo, mölkky sekä sulkapallomailat ja -pallo. Peleillä on vuorokauden laina-aika.

Digipaja Dynamo on graafista työskentelyä varten. Tilan varustuksena on 27-tuumainen Wacom Cintiq 27QHD -piirtopöytä, laadukas CanoScan 9000F Mark II -filmi-, valokuva-, dia- ja asiakirjaskanneri sekä tehokas HP EliteDesk -tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä ja Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti. Käytettävissä on myös VHS–DVD-digitointilaite. Varaukset Varaamo-palvelusta tai aikuistenosaston asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307). Tilan käyttöön tarvitsee kirjastokortin.

VHS–DVD-digitointilaite on käytettävissä Digipaja Dynamossa aikuistenosastolla. Varaukset Varaamo-palvelusta tai aikuistenosaston asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307).

Musiikkiosaston studiossa voi digitoida C-kasetteja ja LP-levyjä CD-levylle tai mp3-muotoon. Varaukset Varaamo-palvelusta tai musiikkiosaston asiakaspalvelusta (p. 043 825 0963).

Tarvitset kirjastokortin digitointia varten.

Lumon kirjastoon tulee 152 lehtivuosikertaa, joista 17 on sanomalehtiä. Aikakauslehtien uusimmat numerot ja sanomalehdet ovat luettavissa lehtikahvila Uutisankassa monitoimikeskus Lumon aukioloaikoina. Poikkeuksena tästä askartelu- ja käsityö- ja rakennuslehtien uusimmat numerot ovat käsityökirjojen luona, lastenlehdet lastenosastolla, musiikkilehdet musiikkiosastolla ja urheilulehdet urheilukirjojen luona. Lisäksi muutamien muiden lehtien uusimpia numeroita voi kysyä lainauspalveluista. Tuorein sanomalehti on kirjakahvila Uutisankan säilytyskaapin ovessa, vanhempia sanomalehtiä pidetään säilytyskaapissa kymmenen päivää. Aikakauslehtien vanhempia numeroita voi lainata, niitä säilytetään kirjaston puolella säilytyskaapeissa. Poikkeuksena tästä askartelu - ja käsityölehdet löytyvät käsityökirjojen luota, lastenlehdet lastenosastolta ja musiikkilehdet musiikkiosastolta ja urheilulehdet urheilukirjojen luota. Aikakauslehtien vanhempia numeroita säilytetään 1-2 vuotta, käsityölehtiä pidempään.

Tulostus on maksutonta. Tulosteita voi ottaa päivässä enintään 20 sivua mustavalkoisena. 

Lähetä tulostettavat tiedostot sähköpostin liitteenä osoitteeseen print@vantaa.fi. Saat vastausviestissä tunnukset, joilla pääset kirjautumaan tulostimelle. Tunnukset ovat voimassa 8 tuntia.

Нет дополнительных данных

Celia-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu lukemisesteisille. Kysy lisää Tikkurilan kirjaston aikuistenosastolta (p. 043 824 8307).

Sisäänkäynnin vieressä on luukku, josta voi palauttaa aineistoa sulkemisajan jälkeen. Suurikokoinen aineisto ei mahdu luukusta. Palautusluukku pidetään suljettuna, kun on peräkkäisiä kiinniolopäiviä.

 

Помещения

Musiikkiosaston soittohuoneessa on käytettävissä Singa pro -karaokepalvelun kautta yli 20 000 kappaleen valikoima kotimaista ja ulkomaista musiikkia. Laulamaan voi tulla yksin tai pienellä ryhmällä kavereiden kanssa. Varaukset tehdään Varaamo-palvelusta tai musiikkiosaston asiakaspalvelusta (p. 043 825 0963). Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä.

Kirjastossa on varattavissa oleva kokoustila. Kokoustilan käyttäminen on maksullista. 
-Vantaalle rekisteröidyille yhdistyksille 6,83 € + alv (yht. 8,40 €/tunti) 
-Muut käyttäjät 18,94 € + alv (yht.23,30 €/tunti ). Lisätietoa: tuula.m.koskinen[ät]vantaa.fi, puh. 83924270 tai 83922190. Lataa kokoustilan käyttöhakemus täältä.

Hiljainen lukemiseen ja opiskeluun osoitettu tila.

Tikkurilan kirjastossa on näyttelytila, jota voi varata 1-3 viikoksi. Yhteyshenkilö näyttelyasioissa on Harri Hokkanen p. 09 8392 3977, sähköpostitse harri.hokkanen(ät)vantaa.fi. Tilan käyttö on maksullista.

Tikkurilan kirjastotalossa sijaitseva Lummesali on Vantaan musiikkiopiston käytössä oleva konserttisali. Sali on ensisijaisesti musiikkiopiston opetuksen ja konserttitoiminnan käytössä. Musiikkiopiston loma-aikoina, erityisesti joulu- ja kesälomalla salia on mahdollista vuokrata ulkopuoliseen käyttöön. Vapaita aikoja voi tiedustella myös muinakin aikoina. Salia voi vuokrata vain kuluvalle lukukaudelle. Katso lisätietoa täältä

Musiikkiosaston soittohuoneessa voi soittaa omilla soittimilla. Asiakkaiden käytettävissä on piano, joka on tarkoitettu henkilökohtaiseen harjoitteluun. Kirjaston pianoa ei saa käyttää soittotuntien antamiseen. Käytettävissä ovat myös sähkörummut, sekä teräskielinen että nylonkielinen akustinen kitara, sähkökitara ja kitaravahvistin sekä sähköbasso ja bassovahvistin. Soittimia ei lainata kirjaston ulkopuolelle. Tilassa on käytettävissä lisäksi Singa Pro -karaoke. Varaukset Varaamo-palvelusta tai musiikkiosaston asiakaspalvelusta (p. 043 825 0963). Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä.

Varustelu äänen tallennukseen ja editointiin. Omatoimiseen käyttöön. Mahdollisuus soittaa omia tai lainattavia soittimia. Käytettävissä kaikki Rockway-verkkokurssit. LP-levyjen ja C-kasettien digitointimahdollisuus. Varaukset Varaamo-palvelusta. Henkilökunta auttaa tarvittaessa (p. 043 825 0963). Ikäraja tilan varaamiseen on 15 vuotta. Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä. 
 

Studion varustelu:
- PC-pöytäkone 
- Roland Studio-Capture -ulkoinen äänikortti
- Röde NT1-A -mikrofoni
- Bayerdynamics TG-153 stereopari -mikrofoni

- Yamaha HS80M -kaiuttimet
 

Ohjelmistot:
- Cubase 11 pro
- Adobe Creative Cloud -ohjelmistot 
- Ableton Live
- FL-studio
- Reason
 

Soittimet:
- Ableton Push
- MIDi-koskettimet
- Tokai-sähkökitara ja -basso (lainataan erikseen)
- Sähköpiano (siirrettävissä studioon tarvittaessa)

Lue lisää studiosta

Aikuisten osastolla on kolme työskentelyhuonetta, jotka voi varata lehtiosastolta (p. 09 8392 3977 ). Aikuisten osastolla on myös kaksi tutkijanhuonetta, joista molemmissa on käytettävissä tietokone ja internet-yhteys. Ne annetaan hakemuksen perusteella kahdeksi kuukaudeksi kerrallaan. Käyttöhakemuksen saat aikuisten tietopalvelusta tai voit täyttää sen tässä ja lähettää suoraan eteenpäin.

Kokoustila Voltissa on käytettävissä iso näyttö, johon voi kiinnittää tietokoneen. Asiakaspalvelutiskiltä voi lainata kirjastokortilla videoneuvottelupaketin, joka sisältää näytön kaukosäätimen, HDMI-johdon adaptereilla, webkameran ja mikrofoni-kaiuttimen. Varaukset Varaamo-palvelusta. Lisätietoa aikuistenosaston asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307).

Varustelu äänen tallennukseen ja editointiin. Omatoimiseen käyttöön. Mahdollisuus soittaa omia tai lainattavia soittimia. Käytettävissä kaikki Rockway-verkkokurssit. LP-levyjen ja C-kasettien digitointimahdollisuus. Varaukset Varaamo-palvelusta tai musiikkiosaston asiakaspalvelusta (p. 043 825 0963). Ikäraja tilan varaamiseen on 15 vuotta. Varaaja lainaa tilan kirjastokortilleen asiakaspalvelutiskiltä. 
 

Studion varustelu:
- PC-pöytäkone 
- Roland Studio-Capture -ulkoinen äänikortti
- Röde NT1-A -mikrofoni
- Bayerdynamics TG-153 stereopari -mikrofoni

- Yamaha HS80M -kaiuttimet
 

Ohjelmistot:
- Cubase 11 pro
- Adobe Creative Cloud -ohjelmistot 
- Ableton Live
- FL-studio
- Reason
 

Soittimet:
- Ableton Push
- MIDi-koskettimet
- Tokai-sähkökitara ja -basso (lainataan erikseen)
- Sähköpiano (siirrettävissä studioon tarvittaessa)

Lue lisää studiosta

Aikuistenosastolla on kaksi ryhmätyötilaa: isompi Voimala (3–14 hlö) ja pienempi Voltti (1–4 hlö). Huoneiden käyttöön tarvitsee kirjastokortin. Tilojen käyttö on maksutonta, ja niitä voi varata enintään neljäksi tunniksi viikossa. Tiloja voi varata Varaamo-palvelusta.

Voimalan varustelu: 
- Iso näyttö 75"
- Fläppitaulu (tuotava omat tussit) 

Voltissa on käytettävissä iso näyttö, johon voi kiinnittää tietokoneen. Asiakaspalvelutiskiltä voi lainata kirjastokortilla videoneuvottelupaketin, joka sisältää näytön kaukosäätimen, HDMI-johdon adaptereilla, webkameran ja mikrofoni-kaiuttimen. Lisätietoa aikuistenosaston asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307).

Нет дополнительных данных
 

Устройства

Kirjastossa on asiakkaiden käytettävissä olevia työasemia. Kaikkien työasemien käyttö on maksutonta. Koneiden käyttö edellyttää voimassa olevan kirjastokortin. Henkilökunta opastaa tarvittaessa työasemien käytössä. Kirjastossa järjestetään myös tietokoneen ja internetin käytön peruskursseja. 
-Osa kirjaston tietokoneista on varattavisssa etukäteen osoitteesta http://vantaa.varaakone.net. 
-Aikuisten osastolla on kolme työskentelyhuonetta, jotka voi varata lehtiosastolta (p. 09 8392 3977 ). 
-Kirjastossa on myös pistäytymiskoneita, joita ei voi varata etukäteen. 

Ohjelmat ja oheislaitteet: 
-Windows 7 -käyttöjärjestelmä 
-Microsoft Office 2010 -ohjelmat 
-Yleisimmät selainohjelmat 
-Kuvankäsittelyohjelmat (GIMP ja Picasa) 
-Skanneri 
-Mustavalko- ja väritulostus 

Kaikkiin koneisiin on mahdollista kytkeä USB-porttiin oma muistikku, kamera yms. laitteita. Koneille ei voi tallentaa tai asentaa mitään omia ohjelmia, ajureita tai tiedostoja.

Kokoushuoneessa, satuhuoneessa sekä Aleksis-salissa on kiinteä dataprojektori voidaan kytkeä asiakkaan kannettavaan tietokoneeseen.

Voit lainata kirjastokortilla kannettavan tietokoneen, jota voi käyttää kirjaston tiloissa.

Kopioiden ottamista varten tarvitset tunnukset, jotka tilataan omaan sähköpostiin. Lähetä tyhjä viesti osoitteeseen print@vantaa.fi. Saat paluuviestissä käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla kirjaudutaan kopiokoneelle. Tunnukset ovat voimassa 8 tuntia. Kopioita on mahdollista saada sekä A4- että A3-kokoisena. Voit kopioida 20 mustavalkoista tai 2 värillistä sivua päivässä. Kopiointi on maksutonta. 

Digipaja Dynamo on graafista työskentelyä varten. Tilan varustuksena on 27-tuumainen Wacom Cintiq 27QHD -piirtopöytä, laadukas CanoScan 9000F Mark II -filmi-, valokuva-, dia- ja asiakirjaskanneri sekä tehokas HP EliteDesk -tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä ja Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti. Varaukset Varaamo-palvelusta tai asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307). Tilan käyttöön tarvitsee kirjastokortin.

Helppokäyttöiset ja näppärät Hublet-tabletit ovat käytössäsi Tikkurilan kirjaston lasten- ja nuortenosastolla. Hublet-telineestä voi käydä lainaamassa tabletin, jolla voi mm. käyttää nettiä tai lukea lehtiä sähköisessä muodossa 2 tunnin ajan kirjaston tiloissa. Lainaaminen onnistuu kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Lainaaminen on helppoa: kun syötät kirjastokorttisi numeron ja tunnusluvun latausaseman näyttöruutuun, tabletti vapautuu latausasemasta.  Käytön jälkeen palautat tabletin takaisin latausasemaan, jolloin se lukkiutuu ja selaustietosi poistuvat automaattisesti. Tablettia voi käyttää vain Tikkurilan kirjaston lastenosaston tiloissa, eikä sitä voi lainata kotiin. Kysy apua ja vinkkejä henkilökunnalta!

Lähetä tulostettavat tiedostot osoitteeseen print@vantaa.fi. Saat paluuviestissä käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla kirjaudutaan tulostimelle. Tunnukset ovat voimassa 8 tuntia. Voit tulostaa 20 mustavalkoista sivua päivässä. Väritulostaminen ei ole valitettavasti mahdollista. Tulostaminen on maksutonta.

Digipaja Dynamo on graafista työskentelyä varten. Tilan varustuksena on 27-tuumainen Wacom Cintiq 27QHD -piirtopöytä, laadukas CanoScan 9000F Mark II -filmi-, valokuva-, dia- ja asiakirjaskanneri sekä tehokas HP EliteDesk -tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä ja Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti. Varaukset Varaamo-palvelusta tai aikuistenosaston asiakaspalvelusta (p. 043 824 8307). Tilan käyttöön tarvitsee kirjastokortin.

Aikuistenosastolla on kaksi kirjastokortilla toimivaa eBooking-konetta max. A4-kokoisten sivujen skannaamiseen. 

Työhuone Akussa on A3-kokoinen skanneri. Lisäksi aikuistenosaston Digipaja Dynamossa on A4-kokoinen skanneri, jolla voi skannata dioja ja negatiiveja. Työhuone Akun ja Digipaja Dynamon voi varata Varaamo-palvelusta. Huoneiden käyttöön tarvitsee kirjastokortin.

Найдите свою библиотеку

Контакты

Lummetie 4

01300 Vantaa

tikkurila.kirjasto@vantaa.fi

Открыто

-
Персонал
-
-
Персонал
-
Персонал
-
-
Персонал
-
Персонал