Sagodiplom

Vad är sagodiplomet för något?

Är du och ditt barn eller din grupp i behov av läsinspiration? Vill ni ha tips på bra böcker att läsa högt? Är ni redo att smaka på olika sorters böcker? I så fall är HelMet-bibliotekens sagodiplom något för er.

Med sagodiplomet vill vi öka läslusten hos barn i dagisåldern och deras pedagoger och familjer. Idén är att plocka fram bra böcker i olika genrer och med olika teman, och både nyutkomna barnböcker och gamla favoriter och klassiker. Diplomet är indelat i kategorierna: Favoriter och klassiker, Sagor, Högläsningsböcker, Bilderböcker, Lek och fantasi, Diktbilderböcker och Dikter, rim och ramsor.

Familjer och grupper får ett gemensamt gruppdiplom och enskilda läsare får ett diplom med sitt eget namn. Även om du inte vill avlägga diplomet enligt konstens alla regler lönar det sig att ta en titt på boklistorna för där hittar du en massa lockande lästips.

Så här går det till:

Klicka in dig på sidan lukudiplomi.fi och välj Sagodiplom för familjer och grupper. Läs igenom alla boklistorna. Bestäm dig för vilka tio böcker du ska läsa och välj också några alternativ ifall de böcker du helst vill läsa är utlånade på biblioteket eller är svåra att få tag på. Sen är det bara att sätta igång och läsa. Skriv upp vilka böcker du har läst på den här listan. När listan är klar hämtar du den till biblioteket som ser till att du får ditt diplom.

Du kan läsa böckerna under vilken tid på året som helst och diplomet får du med dig när du hämtar listan till biblioteket.

Ta kontakt

Är det något du vill fråga oss om? Skicka i så fall ett mejl till någon av oss:

Helsingfors: helsingfors@läsdiplom.fi
Esbo: esbo@läsdiplom.fi
Grankulla: grankulla@läsdiplom.fi
Vanda: vanda@läsdiplom.fi