Biblioteket öppnar mån 11.5.2020 med begränsade tjänster

Grankulla bibliotek öppnar mån 11.5.2020 med begränsade tjänster. Biblioteket är öppet vardagar kl. 11 – 17.  

Bibliotekets första öppethållningstimme kl. 11-12 är i första hand reserverad för personer som hör till en riskgrupp. Vi rekommenderar att övriga kunder sparar sitt besök till senare på dagen.

Man får inte uppehålla sig på normalt sätt i biblioteken förrän 1.6.2020, så utlåningen ordnas med specialarrangemang under maj månad.

I Grankulla bibliotek kan kunderna i det här skedet returnera sina lån och hämta reserveringar. Vi har också ställt fram ett litet urval ur samlingarna för barn och vuxna.

Alla reservationer finns i självbetjäningshyllan, också de som tidigare funnits bakom disken.

Du kan beställa material som du vill ha via Helmet.fi från och med måndag 11.5.

Utlåning och returnering sker via självserviceautomaterna. För att låna behöver du ett bibliotekskort och pin-kod. Om du har glömt din pin-kod kan du beställa en ny via inloggningssidan på Helmet.fi.

Vi rekommenderar att ni gör hela familjens samtliga reservationer med samma bibliotekskort, och att en enda person hämtar reservationerna.

Kunderna kan fortfarande använda bibliotekets distanstjänster (t.ex. rådgivning via telefon och e-post, digistöd på distans, jourhavande bibliotekarie ).

Utrymmen som inte ovillkorligen behövs för utlåningen hålls stängda i maj, vilket innebär att största delen av biblioteket inte är tillgängligt för kunderna just nu. Man kan alltså inte använda datorerna eller kopieringsmaskinen, läsa tidningar eller använda läsesalen. Biblioteket ordnar inte heller några evenemang.

Vi fäster speciell uppmärksamhet vid säkerheten både för kunder och personal. För att förhindra smittspridning önskar vi att alla kunder iakttar extra god handhygien och håller tillräckligt stort avstånd till andra kunder och personalen. Man får inte komma till biblioteket om man är sjuk.

Ta kontakt med oss om du har frågor!

Bibliotekets tel.nr: 050 411 6504, e-postadress: kirjasto@kauniainen.fi.