Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Tilat

AV-studiossa voit äänittää sekä editoida ääntä, kuvia, grafiikkaa ja videoita. Lisätietoja osoitteessa https://varaamo.hel.fi 

Lue lisää

Voit vuokrata käyttöösi Itäkeskuksen kirjaston kokoushuoneen. Tilassa voi järjestää kokouksia ja kokoontumisia erilaisille ryhmille. Kokoushuone sijaitsee Itäkeskuksen kirjaston pohjakerroksessa. Tilaan on pääsy hissillä.

Kokoushuoneessa on 50 tuolia ja 8 pöytää, joten suuremmankin kokouksen järjestäminen on mahdollista. Tilassa voidaan järjestää myös esitelmiä ja luentoja. Salin oletusmuotona on ”kokoushuone” (5 pöytää ja 25 tuolia), eli tuolit ovat pöytien ympärillä. Pöytien ja tuolien uudelleenjärjestäminen tilaisuutta varten on sallittua. Sali on mahdollista myös järjestää ns. luentosali / auditoriomuotoon.

48 paikkainen lukusali sijaitsee pohjakerroksessa. Jokaisessa pöydässä pistorasiat läppäreitä varten.

Tila soveltuu ryhmätyötilaksi ja kokoustamiseen. Tilankäyttö on maksutonta. Tilassa on Helsingin kaupungin langaton verkkoyhteys Stadinetti. Huoneessa on pöytä ja neljä tuolia, ja se sijaitsee Itäkeskuksen kirjaston ylimmässä kerroksessa. Työskentelemään mahtuu kerrallaan mukavasti noin neljä henkilöä.  Tilassa on Helsingin kaupungin langaton verkkoyhteys (Stadinetti) ja näyttö, johon voi kytkeä oman kannettavan tietokoneen. Tilan voi varata osoitteesta varaamo.hel.fi

 

Tila soveltuu ryhmätyötilaksi ja kokoustamiseen. Tilankäyttö on maksutonta. Tilassa on Helsingin kaupungin langaton verkkoyhteys Stadinetti. Huoneessa on pöytä ja neljä tuolia, ja se sijaitsee Itäkeskuksen kirjaston ylimmässä kerroksessa. Työskentelemään mahtuu kerrallaan mukavasti noin neljä henkilöä. Tilan voi varata osoitteesta varaamo.hel.fi

Työtila on tarkoitettu max 8 hengelle. Tila soveltuu lyhytaikaiseen työskentelyyn ja kokouksien pitoon. Varausaika max 3 tuntia. Tilankäyttö on maksutonta. Tilassa on Helsingin kaupungin langaton verkkoyhteys (Stadinetti) ja liikuteltava lisänäyttö, johon voi kytkeä oman kannettavan tietokoneen.

Seinässä on luentotaulu muistiinpanoja varten. Varaukset osoitteessa varaamo.hel.fi.

Tila soveltuu ryhmätyötilaksi ja kokoustamiseen. Tilankäyttö on maksutonta. Tilassa on Helsingin kaupungin langaton verkkoyhteys Stadinetti. Huoneessa on pöytä ja neljä tuolia, ja se sijaitsee Itäkeskuksen kirjaston ylimmässä kerroksessa. Työskentelemään mahtuu kerrallaan mukavasti noin neljä henkilöä. Tilan voi varata osoitteesta varaamo.hel.fi

 

Palvelut

10-16

12-18

Tarkista poikkeusaukioloajat Itäkeskuksen kirjaston Helmet-sivulta.

Celian äänikirjapalvelua voivat käyttää henkilöt, joille lukeminen on vaikeaa tai mahdotonta esimerkiksi lukivaikeuden, vamman tai sairauden aiheuttaman lukemisesteen vuoksi. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan. Lisätietoa palvelusta www.celia.fi/palvelut/aanikirjat-yksityishenkiloille/.

Lue lisää

Saat apua kirjaston tai omien laitteiden (tietokone, matkapuhelin tai tabletti) käyttöön sekä sähköiseen asiointiin ajanvarauksella ja ilman.

Henkilökohtaista ja maksutonta vertaisopastusta tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytössä senioreille maanantaista torstaihin syyskuusta toukokuuhun. Aika opastukseen varataan Itäkeskuksen kirjaston palvelutiskiltä.

Musiikkivalmentaja auttaa sinua löytämään uutta kuunneltavaa. Lähetä viesti osoitteeseen musiikki@helmetkirjasto.fi. Kerro yhteydenotossasi, millaista musiikkivalmennusta kaipaat. 

Lue lisää

Mahdollisuus lainata ja palauttaa aineisto itse automaatilla.

Itsepalvelutulostus PaperCut. Viisi maksutonta tulostetta kolmen kuukauden välein. PDF- ja kuvatiedostojen mobiilitulostus myös omilta laitteilta. 

Stoan kulttuurikeskuksessa taide- ja kulttuuribistro Ravintola Skutta https://skuttaan.fi/ ja http://www.stoa.fi/fi/skutta

 

Kirjankierrätyspiste sijaitsee kirjaston alakerrassa, portaiden alapuolella.

Ei lisätietoa
Ei lisätietoa

Lisätietoja kouluyhteistyöstä täältä.

Ei lisätietoa

Kirjastossa on käytössä Helsingin kaupungin avoin langaton verkko Stadinetti (maksuton).

Itäkeskuksen kirjastossa kokoontuu 3 lukupiiriä: päivälukupiiri, iltalukupiiri ja tietokirjalukupiiri. Tarkemmat tiedot täältä.

Musiikinkuuntelussa suositellaan omien kuulokkeiden käyttöä. Kuulokkeet voi myös saada lainaksi infosta käyttöä varten kirjastokortilla, mutta niiden puhdistamista omatoimisesti suositellaan.

Kaipaatko pikaisia lukuvinkkejä kirjallisuuden nälkään? Vaivaako lukujumi, eikä luettavaa löydy kirjaston hyllypaljoudesta? Tai haluatko saada kirjavinkkejä, koska kirjavinkkejä on kiva saada?

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa näppärää ja nopeaa kirjavinkkausta kaikille. Valitse mieleisesi lomake ja valitse lomakkeista sanat (5 kpl) lukutoiveiden mukaisesti. Saat henkilökunnan tekemät kirjavinkit (5 kpl) suoraan sähköpostiisi. Lomakkeita on eri teemaisia. Voit myös valita useamman kielen, joilla haluat kirjavinkkejä.

Lomakkeet: 

Yleinen kaunokirjallisuus

Toiset todellisuudet

Rikoskirjallisuus

Rakkausromaanit

Pingissetti: 2 mailaa + pallo lainattavissa kirjastokortilla vuorokaudeksi lastenosastolta.

Sateenkaarihylly parantaa LGBTQIA*-aiheisen aineiston löydettävyyttä ja yhdenvertaisuutta kirjastossa. Kirjaston työntekijät valitsevat sateenkaarihyllyyn aikuisten, nuorten ja lasten aineistoa, jossa kuvataan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää sekä sateenkaarikulttuuria pääosin positiivisen representaation kautta. Homo- ja transfobinen aineisto ei kuulu sateenkaarihyllyyn. Sateenkaarihyllyjä on useissa Helmet-kirjastoissa, ja kaikki niiden aineisto on varattavissa ja lainattavissa Helmet-käyttösääntöjen mukaisesti. Helsingin kaupunginkirjaston sateenkaarihyllyihin sijoitetun aineiston löydät Helmet-tietokannasta haulla "sateenkaarihylly".

Lisätietoja täältä

Kevät- ja syyskaudella ryhmäopastusta älypuhelimen ja tabletin käytössä.

Tutustumis- ja ryhmäkäynnit sekä kirjastokäytön opastus suomen kieltä (S2-opetusryhmät yms.) opiskelevien ryhmille. 

Lisätietoja kouluyhteistyöstä täältä ja päiväkotiyhteistyöstä täältä.

Ei lisätietoa
 

Laitteet

3D-tulostin valmistaa fyysisiä esineitä digitaalisista mallitiedostoista. Tulostusmateriaalina käytetään myrkytöntä ja biohajoavaa PLA-muovia. Tulostamiseen vaaditaan 3D-mallitiedosto STL-muodossa. Valmiita malleja on ladattavissa esimerkiksi Thingiverse-sivustolta (thingiverse.com). 3D-tulostimen malli on Ultimaker 2+ Connect.

Valmiin tulosteen hinta on 70 senttiä/kpl. Pisin mahdollinen varausaika on 4 tuntia. Myöhästyessäsi yli 15 minuuttia varaus vapautetaan muiden käyttöön.

Lisätietoja saa Itäkeskuksen kirjastosta puhelimitse 09 310 85 090 tai sähköpostitse itakeskuksen_kirjasto@hel.fi 

Arabiankielisen näppäimistön voi lainata kirjastokortilla kirjastokäyttöön. Asennus USB-väylään.

Kirjaston musiikkiosastolla on sähköpiano asiakkaiden harjoituskäyttöön. Piano on avotilassa ja suosittelemme sen käyttöön ensisijaisesti omia kuulokkeita. Tarvittaessa kuulokkeet saa lainaksi kirjastokortilla infosta, mutta suosittelemme niiden omatoimista puhdistamista.

Digitaalipiano - Varaamo (hel.fi)

Itäkeskuksen kirjaston digitointilaitteella voit digitoida vinyylilevyjä ja C-kasetteja MP3-formaattiin.

LP-levyn tai C-kasetin digitointi tapahtuu kuuntelunopeudella. Tallentamiseen voi käyttää CD-R-levyjä. Mikäli omaa CD-R-levyä ei ole mukana, voit ostaa sellaisen kirjaston asiakaspalvelupisteeltä hintaan 1,50€.

Laitteiston käyttämistä varten tarvitset kirjastokortin, jolla saat kirjaston asiakaspalvelupisteeltä lainaksi avaimen lukittuun kalustoon, jossa laitteisto levysoittimineen sijaitsee. Varausaika on kaksi tuntia, mutta tarpeen vaatiessa ja laitteiden ollessa vapaina varausta voidaan jatkaa.

Laitteistoa voi varata myös musiikinkuunteluun, jolloin valittavissasi on joko CD-levyjen, C-kasettien tai vinyylilevyjen suoratoisto. Suosittelemme omien kuulokkeiden käyttämistä. Mikäli omia kuulokkeita ei ole, voit lainata ne kirjastokortilla asiakaspalvelupisteeltä.

Odotamme käyttäjältä jonkin asteista kokemusta kyseisten laitteiden käytöstä. Vinyylisoittimen sekä C-kasettisoittimen käyttö vaatii jonkin verran enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä kuin tietokonepohjainen tekniikka, johon olemme tottuneet.

Jos kuitenkin tarvitset opastusta laitteiden käyttöön, voit sopia opastuksesta kirjaston musiikkipalveluista vastaavan henkilökunnan kanssa (puh. 09 310 85090 tai sähköpostitse itakeskuksen_kirjasto@hel.fi)

Yksinkertaiset ohjeet digitointiin löytyvät laitteiden luota.

Tekniset tiedot: Digitointiin käytettävä laite on TASCAM CC-222 SL MK 2. Levysoitin on Technics SL-1210MK5.

 

Digitointilaite - Varaamo (hel.fi)

Kuusi Hublet-asemaan kiinnitettyä tablettia lainattavissa käyttöön kirjastotilassa.

Aikuinen voi lainata kirjastossa käytettävän kannettavan tietokoneen kirjastokortilla ja henkilöllisyystodistuksella. Laina-aika on enimmillään 2 tuntia. Kannettavia ei voi varata etukäteen.  

 

0,40 € / sivu (kaksipuoleinen sivu 0,80 €). Kaksi kopiokonetta, ylläkerrassa ja alakerrassa. Kopiokoneilla voi skannata ja tallentaa suoraan USB-tikulle tai lähettää sähköpostina. Skannaaminen on maksutonta.

Kyrillisen näppäimistön voi lainata kirjastokortilla kirjastokäyttöön. Asennus USB-väylään.

Voit lainata kirjastosta erilaisia soittimia. Lisätietoja saat puhelimitse (09) 310 85090, sähköpostitse itakeskuksen_kirjasto@hel.fi tai suoraan musiikkiosastolta.

Linkki soittimien Helmet-hakuun: Helmet -- (soittimet) f:q c:5 b:h90

Mahdollisuus lainata aineisto itse automaatilla.

Kaksi lehtitablettia, joilla voi lukea suomalaisia ja ulkomaisia e-lehtiä kirjaston tarjoamista e-lehtipalveluista.

Pieni laukullinen lyömäsoittimia lainattavissa kirjastokortilla kahdeksi viikoksi lastenosastolta.

Kirjastossa käytettävissä SD-, MMC- ja Compact Flash -muistikorttien lukemiseen käytettävä oheislaite. Pyydä infon virkailijalta.

Perusompelukone Bernina 1008. Kirjastossa on mustaa ja valkoista lankaa, nuppineuloja, saksia ja muita perusompelutarvikkeita. Koneella ei voi ommella parkkinahkaa tai hyvin paksuja kankaita. Saat ompelukoneen tarvikkeineen käyttöösi kirjastokortilla. Varaukset osoitteessa varaamo.hel.fi.

Mahdollisuus palauttaa aineisto itse automaatilla.

PS4-kone lasten ja nuorten osastolla. Pyydä pelit lasten- ja nuortenosastolta. Pelit ja ohjaimet lainataan kirjastokortilla. Useita erilaisia pelejä.

Puhelinten latauskaappi, jossa on 6 latauspaikkaa mobiililaitteille. Jokaisessa latauspaikassa on iPhone-, Micro-USB- ja USB-C -latausjohdot. 

Laina-aika 2 vk, ei voi varata eikä uusia. Talkoosetti (10 pihdit, roskapusseja) laina-aika 3 vrk, ei voi varata eikä uusia. Palautus aina siihen kirjastoon, josta lainattu.

Canon Lide 220 -skannerin voi lainata kirjastokortilla kirjastokäyttöön. Asennus USB-väylään.  Erillinen ohje. Kopiokoneet toimivat myös skannerina, ja ne tallentavat suoraan USB-tikulle tai lähettävät sähköpostiin.

Asko-asiakastietokoneet ovat varattavissa puolesta tunnista kahteen tuntiin. Lisäksi kirjastoissa on käytettävissä ilman ajanvarausta kaksi pistäytymiskonetta, joiden käyttöaika on 30 minuuttia.

Lue lisää
Ei lisätietoa

Leikkurilla voi leikata yksivärisiä tarroja tai vinyyliä, josta leikatun kuvion voi prässätä kankaalle. Henkilökunta opastaa tarvittaessa, ilmoitathan ennakkoon jos tarvitset opastusta. Materiaalista peritään maksu. Varaa laite käyttöösi: https://varaamo.hel.fi/

 

Kokoelmat

Kirjastossa lainattavia lautapelejä. Lasten pelit löydät lastenosastolta ja aikuisten pelit aikuisten DVD-elokuvien luota.

Ei lisätietoa

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla