Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Muovin tarina -näyttely

Muovin tarina -näyttelyssä tutustut muoviroskan kaikkiin vaiheisiin sen matkalla roska-astiasta uusiomateriaaliksi ja uudeksi tuotteeksi.

Muoveja käytetään paljon ja niillä on keskeinen merkitys yhteiskunnassamme. Kiertotaloudessa muovijäte hyödynnetään raaka-aineena ja se muutetaan hyödyllisiksi tuotteiksi. Kun muovin sisältämä hiili saadaan säilymään kierrossa pitkään, vähennetään ilmastopäästöjä ja säästetään luonnonvaroja.

Näyttelyssä tuodaan näkyväksi tarina siitä, kuinka kasvavasta muovijätevirrasta voidaan tuottaa kestäviä ja vähähiilisiä tuotteita. Muovin tarina – roskasta tuotteeksi -projektissa on kerätty muovia espoolaisista kouluista. Pilottikouluina toimivat Olarin ja Ruusutorpan koulut, joissa oppilaat pääsevät perehtymään aiheeseen projektin aikana.

Muoviroskaa on tutkittu ja työstetty Lahdessa LAB-ammattikorkeakoulun muovilaboratoriossa. Kierrätysmuovista on suunniteltu ja muotoiltu erityisesti ulkokalusteita ja muita kaupunkiympäristöön tarkoitettuja esineitä. Niitä valmistetaan kierrätysmuovista 3D-tulostusta hyödyntäen. Näyttelyssä näet kierrätysmuovin eri käsittelyvaiheet ja siitä suunnitellut tuotteet.

Näyttelyyn on vapaa pääsy!

Perjantaina 26.8. klo 14-14.30 Lippulaivan kirjastossa järjestetään näyttelyyn opastettu kierros. Suomenkieliselle opastetulle kierrokselle on vapaa pääsy, ja kierroksen jälkeen voit jäädä myös juttelemaan Espoon kaupungin kestävän kehityksen osaamiskeskuksen työntekijöiden kanssa. Kotiin viemisiksi näyttelystä saa koko perheelle sopivia, muovin kiertotalouteen johdattelevia tehtäviä.

Monitoimitila Salonki (Lippulaivan kirjasto)

20.8.2022 klo 10.00 - 18.00

Viimeksi päivitetty 18.8.2022