Turvallisemman tilan periaatteet käyttöön Espoon kaupungin kulttuuritiloissa ja -tapahtumissa


”Turvallisemman tilan periaatteilla haluamme parantaa kävijöiden asiakaskokemusta ja yhdenvertaisuutta tiloissamme ja tapahtumissamme. Toivomme lisäksi, että periaatteet selkeyttävät niin asiakkaille kuin henkilökunnallemmekin, miten toimia tilanteessa, jossa havaitsee esimerkiksi häirintää”, toteaa kulttuurijohtaja Susanna Tommila.

Turvallisemman tilan periaatteet on luotu yhdessä asukkaiden ja asiakkaiden kanssa työpajoissa ja kyselyin. Periaatteet koskevat niin asiakkaita, vierailijoita, työntekijöitä kuin esiintyjiäkin.

Kulttuuritilojen ja - tapahtumien henkilökunta on saanut koulutusta muun muassa turvallisemman tilan konseptiin ja yhdenvertaisuuden edistämiseen, sekä häirintätapauksiin ja epäasialliseen käytökseen puuttumiseen. Syksyllä tulee käyttöön yhteinen kanava, johon ilmoituksen voi tehdä. Siihen asti kukin toimija ohjeistaa asiakkaita omien käytäntöjensä mukaan.

”Haluamme, että jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi, turvalliseksi ja kunnioitetuksi Espoon kulttuuripalveluiden tiloissa ja tapahtumissa”, Tommila painottaa.  

Kaikissa Espoon kulttuuritapahtumissa- ja tiloissa oli vuonna 2022 noin viisi miljoona käyntiä. 

Tutustu Kulttuuriyksikön turvallisemman tilan periaatteisiin täällä.

Espoon kaupunginkirjaston turvallisemman tilan periaatteet