Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Laitteet

Pajassa. 3D-tulostimella on mahdollista tulostaa maksimissaan 20x20x20 cm kokoisia esineitä. Varaukset: https://varaamo.espoo.fi 

Lue lisää

Kiinteä dataprojektori on aulan lavalla ja Akseli-salissa.

Lue lisää

Desibelimittareita lainataan aulan palvelupisteeltä. Laina-aika 2 viikkoa. Laitetta ei voi varata. Tarkista saatavuus Helmet-hausta.

Lue lisää

C-kasettien ja vinyylien digitointimahdollisuus. Varaa laite käyttöösi Varaamosta: https://varaamo.espoo.fi 

 

Energiamittareita / sähkönkulutusmittareita lainataan Musapajasta. Laina-aika 2 viikkoa, ei voi varata eikä uusia. Katso helmetistä onko vapaana.

Lue lisää

Pajassa on muutama asikastietokone, joissa on venäjänkielinen näppäimistö.

Infrapunalämpömittari lainataan 1.krs palvelupisteeltä. Laina-aika 2 viikkoa, ei voi varata eikä uusia. Tarkista saatavuus Helmetistä.

Lue lisää

Iskuporakoneen voi lainata 1. krs palvelutiskiltä. Laina-aika 1 vrk. Ei voi varata eikä uusia. Katso Helmet.fi:stä, onko vapaana!

Lue lisää

Sellon kirjastolla on 3 monitoimilaitetta  1. kerroksessa:  aulassa ja Musapajassa (näissä toimii myös alakerran tietokoneilta tulostus), ja 2. kerroksessa (vain kopiokone/skanneri). 

Monitoimilaitteeseemme sisältyy tulostus- ja skannausmahdollisuuden lisäksi mahdollisuus ottaa sekä värillisiä, että mustavalkoisia kopioita A4 ja A3 kokoisena. Tulostaminen maksaa 0,20 euroa per sivu ja tulostuksen voi maksaa kortilla tai sähköisesti. Käteismaksua ei ole. Lisätietoa tästä artikkelista.

Kirjastosta voit lainata myös esineitä ja laitteita, joita et tarvitse joka päivä. Näet kaikki Sellon kirjaston lainattavat esineet Helmet-hausta (linkki).

Pöytätietokoneita on kirjaston aulassa, 1. kerros. Ilman ajanvarausta. Näiltä koneilta voi tulostaa aulan tulostimille. 

Kannettavia tietokoneita voi lainata kirjastossa käynnin ajaksi 2. kerroksen Lehtialueen läppäriautomaatista kirjastokortilla ja sen pin-koodilla. 

Mahdollisuus lainata ja palauttaa aineistoa itse automaatilla. 

 

Digitaalinen laseretäisyysmittari on laite, jolla mitataan tarkasti kohteiden etäisyyksiä käyttäen apuna laservaloa. Lainattavissa Musapajan palvelutiskiltä. Laina-aika on 14 vrk, ei voi varata tai uusia. Katso helmetistä onko laite paikalla (linkki).

Lue lisää

Pajassa

Lainaa muistikortinlukija Aulan palvelupisteeltä.

Lue lisää

Pajassa on useita ompelukoneita asiakkaiden käytettävissä. Varaukset: https://varaamo.espoo.fi 

Lue lisää

Playstation, Switch, Xbox. Nuortenosasto Pointissa ja Lastenmaassa. Lastenmaan pelit ovat avoinna ma-pe klo 14-18 sekä muina aikoina ja viikonloppuisin tarpeen ja tilanteen mukaan. Pelattavana on kaikenikäisille sallittuja Switch- ja Playstation4 -pelejä. Pelaajia voi olla kerralla korkeintaan neljä.

Lue lisää

Porakoneen voi lainata 1. krs palvelutiskiltä.

Nuortenosastolla Pointissa on pöytäfutispeli yli 12-vuotiaille.

Laina-aika on 2 viikkoa, ei voi varata tai uusia. Katso helmetistä onko paikalla.

Lue lisää

Monitoimikoneissa (kopiokoneissa), ala- ja yläkerrassa, on skanneri, jolta voi skannata muistitikulle, ilman ajanvarausta. Pajassa on diojen ja negatiivien digitointi-mahdollisuus. Varaa: https://varaamo.espoo.fi

Lue lisää

Tuhottavan aineiston säiliö 1. kerroksen aulassa ja vapaasti käytettävissä.

Voit tulostaa kirjaston asiakastietokoneilta mustavalko- ja väritulosteita A4 ja A3-kokoisena. Tulostaminen maksaa 0,20 euroa per sivu ja tulostuksen voi maksaa kortilla tai sähköisesti. Käteismaksua ei ole. Lisätietoa tästä artikkelista.

Tulostimia on 1. kerroksen aulassa ja  Pajassa. Musiikin ja Pajan pöytäkoneilta tulostus Pajaan,  alakerran muilta pöytäkoneilta tulostus aulaan. 2. krs koneilta ei voi tulostaa eikä kannettavilta tietokoneilta. 

 

Lue lisää

Kirjastosta voit lainata myös esineitä, työkaluja ja laitteita, joita et tarvitse joka päivä. Näet kaikki Sellon kirjaston lainattavat esineet Helmet-hausta (linkki).

Lue lisää

Muistitikun voi lainata 1. kerroksen palvelupisteeltä. Vain kirjastokäyttöön.

Lainattavia verenpainemittareita aulan palvelupisteellä. Laina-aika on 2 viikkoa. Katso saatavuus Helmetistä! 

Lue lisää

Pajassa, varattavissa online: https://varaamo.espoo.fi. Lisätietoja Pajan sivulla www.helmet.fi/sellonpaja tai soita 09 816 57607

Lue lisää
 

Palvelut

Ei lisätietoa
.

Nuortenosastolla Pointissa on biljardipöytä yli 12-vuotiaille. Ajanvaraus kirjastossa.

Sellon kirjaston 1. kerroksen palvelupisteessä. https://www.celia.fi/

Lue lisää

Aulan lavalla ja Jaminurkan yhteydessä olevia pianoja saa soittaa ilman ajanvarausta, mikäli tila ei ole muussa käytössä. Lainaa kuulokkeet aulan palvelupisteeltä.

Lue lisää

Voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Lue lisää Digituesta tältä sivulta (linkki).

 

Perjantaisin Lastenmaassa on Perjantaileffa klo 18 ympäri vuoden. Elokuvien nimet saa tietää kirjastossa, julisteista ja info-tv:ssä. 

Enter ry opastaa senioreita kerran viikossa. Kesällä ei ole toimintaa.

Espoo asiointipiste  Espoon kaupungin infopiste, Leppävaarassa, on Sellon kirjaston yhteydessä. | Kaupungin palvelut | Verkkoasiointi | Kela | HSL | Visit Espoo | Maahanmuuttajille | Yrittäjille | Tapahtumaliput |

Ei lisätietoa

Kahvila Marian Konditoria on kirjaston yhteydessä. Sellon kauppakeskuksessa on myös useita muita kahviloita.

Lue lisää

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtohylly on lähellä alakerran palvelupistettä

Ei lisätietoa

Kaikki yleisimmät maksukortit käyvät. Myös lähimaksumahdollisuus. Ei käteismaksua. 

 

Lisätietoja kouluyhteistyöstä täältä.

Valitse verkkolistasta "Espoo_asiakas" ja hyväksy. Ei tarvita kirjautumistunnuksia.

Kirjastossa on laaja kokoelma lastenaineistoa sekä muita palveluja lapsiasiakkaille. 

Tietoa peliajoista 

Lue lisää

Aikuisten osastolla, 2. kerros,  lainattavat lautapelit. Pointissa ja Lastenmaassa kirjastossa pelattavat lautapelit.

Palautusluukku on kirjaston C-portaassa, pääsisäänkäynnistä vasemmalle, sisällä porrastasanteella. Avoinna: ma-pe 7.30-8.00 ja 20-21, la klo 7.30-10. Palautusluukkuun palautettujen kirjojen palautuspäivä kirjastojärjestelmässä on kirjaston seuraava ensimmäinen aukiolopäivä. Aineiston palauttaminen luukun kautta on omalla vastuulla.

Pesäpallosetin joukkueelle voi lainata alakerran palvelupisteestä. Laina-aika 2 viikkoa. Settejä on lainattavissa kaksi, joko nuorten tai aikuisten joukkueelle. Ei voi varata. Katso helmet.fi:stä settien tilanne! Mölkkyä ym. pelejä voi pelata kesällä kirjaston edessä. Pyydä Mölkky Pointista! 

Lue lisää

Musiikkiosastolla on piano, flyygeli, urkuharmooni, sähkökitara, elektroakustinen kitara ja sähköbasso. Sähköpiano on lavalla, Soittohuoneissa on piano tai flyygeli ja urkuharmooni, lainaksi saa elektroakustisen kitaran ja kotiin lainaksi ukulelen (katso helmetistä onko vapaana). Digirummut ja midi-kosketinsoitin ovat studiossa, lainaksi myös sähkökitara, elektroakustinen kitara, sähköbasso. Pointissa: elektroakustinen kitara ja akustinen bassokitara. Soittimia saa soittaa/kokeilla Pointissa tai musan soittohuoneissa.

Lue lisää

Tiedustelut: p. 09 816 57603 / sähköposti: sellonkirjasto@espoo.fi

Lainaa 1. kerroksen palvelupisteeltä. Katso Helmetistä onko soittimia vapaana! Ei voi varata eikä uusia. Laina-aika on 2 viikkoa.

Lue lisää
Ei lisätietoa
 

Tilat

Akseli-sali. Varattava tila 30-50 henkilölle (pöydällinen paikka 30:lle) 2. kerroksessa. Varattavissa vähintään 5 hengen ryhmille. Tilassa on: tietokone (HDMI-liitäntä), mikrofoni,  dataprojektori, BD/DVD-soitin.  (Omalta tietokoneelta äänen saa kaiuttimien kautta vain, jos tietokoneessa on HDMI-liitäntä). 
Maksut: - maksuton kaikille yhdistyksille, Espoon kaupungin yksiköille ja espoolaisille taloyhtiöille. - Yritykset: 100 €/h. Katso tarjoilujen tilaaminen tilaisuuksiin Kahvilat ja ravintolat -kohdasta! Varaa online itsepalveluna: https://varaamo.espoo.fi. Lisätietoja helmet.fi/sellontilat. Tai sähköpostitse: sellontilat@espoo.fi.

Lue lisää

Lava/ aula on suuri varattava tapahtuma- ja messutila 1. kerroksessa. Tuoleja saa tilaan noin 100 henkilölle. Lavalla on dataprojektori ja langattomat mikrofonit. Lavaa ei voi itse varata Varaamosta. Kalenteri on näkyvissä, että näkee varaustilanteen. Lisätietoja: helmet.fi/sello -> Tapahtumien järjestäminen

Lue lisää

Tapahtumatila 1. kerroksessa. Tilassa voi järjestää monenlaisia tapahtumia konserteista lukupiireihin. Tilasta löytyy äänentoistolaitteisto sekä liikuteltava diginäyttö. 

Kokoustila 8 henkilölle. Kirjaston 2. kerros. Varaukset ja lisätiedot Varaamosta.

Lue lisää

Elina. Noin 7 henkilön varattava kokoustila / ryhmätyötila, 2. kerros. Tilassa on pöytä, tuoleja, sohva, fläppitaulu ja diginäyttö. Maksuton. Lisätietoja Tilat-sivulla. Varaukset: https://varaamo.espoo.fi

Lue lisää

Kulttuuritila on 2. kerroksessa. Kulttuuritilassa ovat kaunokirjallisuus, runot ja elokuvat.  Kulttuuritilan sohvanurkkauksessa järjestetään mm. lukupiirejä. Max. noin 30:lle. Tilan voi varata vain tapahtumiin, tiedustelut: sellontilat@espoo.fi. Lisätietoja Tilat-sivulla: helmet.fi/sellojarjesta

Lue lisää

Lava/ aula on suuri varattava tapahtuma- ja messutila 1. kerroksessa. Tuoleja saa tilaan noin 100 henkilölle. Lavalla on dataprojektori ja langattomat mikrofonit. Lavaa ei voi itse varata Varaamosta. Kalenteri on näkyvissä, että näkee varaustilanteen. Lisätietoja Tapahtumien järjestäminen -sivulla tai viestittele: mia.wuorela@espoo.fi /  sellontilat@espoo.fi

Lue lisää

Toisessa kerroksessa on 3 lukuhuonetta: Opintosali, jossa on 30 pöydällistä ja hiljaista lukupaikkaa omilla valaisimilla, sekä kaksi pienempää tilaa hiljaiseen työskentelyyn ja lukemiseen. Näitä tiloja ei voi varata. 

Lue lisää

Ajanvaraus netissä https://varaamo.espoo.fi. Käyttö yli 15-vuotiaille, joilla on helmet-kirjastokortti, kuvallinen henkilöllisyystodistus ja tietotekniikan perusteet hallussa. Studio on tarkoitettu ensisijaisesti musiikin äänittämiseen. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä: puh. 09 816 57607. Koululuokkien yhteydenotot ja varaukset samasta numerosta. Studiovarustus: Logic Pro 9 / Logic Pro X, Universal Audio Apollo- äänikortti, iso- ja pienikalvoinen kondensaattorimikrofoni, midi-koskettimet, sähkörummut, sähköbasso, sähkökitara ja elektroakustinen kitara.

Lue lisää

Sellon kirjaston Pajassa voit käyttää 3D-tulostimia, ompelukoneita, vinyylileikkuria, ja mediapistettä video- ja kuvaeditointiin. Laitteet varataan Varaamo-sivulta: varaamo.espoo.fi

Musiikkiosastolla on kaksi soittohuonetta, joita voi varata. Toisessa on piano, toisessa flyygeli ja urkuharmooni. Soittohuoneita voi varata yhteensä 4 h / viikko. Osastolla on lisäksi sähköpiano, jota ei varata. Ajanvaraus https://varaamo.espoo.fi. Tiedustelut palvelutiskiltä tai numerosta 09 816 57607.

Lue lisää
 

Kokoelmat

Ei lisätietoa

Rockway musiikkikoulu.  Verkkokurssit ovat käytettävissä kotona tai Sellon Roland-huoneessa. Roland-huoneessa on muun muassa sähkörummut ja syntetisaattori, ja pajasta voi lainata sähkökitaran, -basson, puoliakustisen kitaran sekä kuulokkeita. Varaa Sellon Roland-huone Varaamosta. Huoneen äänieristyksen takia, se soveltuu parhaiten sähköisten soittimien soittamiseen kuulokkeilla tai hiljaisten akustisten soittimien soittamiseen.

Lue lisää

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla