Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Laitteet

Lisätiedot ja varaukset Varaamossa: 3D-tulostimet Sellon kirjastossa (varaamo.espoo.fi)

Lainattavissa palvelupisteeltä. Tarkista saatavuus Helmet-hausta: Desibelimittari (haku.helmet.fi)

Kirjastossa olevaa digitaalipianoa saa soittaa ilman ajanvarausta, mikäli tila ei ole muussa käytössä. Lainaa kuulokkeet aulan palvelupisteeltä.

Lainataan palvelupisteeltä. Katso saatavuus Helmet-hausta: Energiamittari (haku.helmet.fi)

Infrapunalämpömittari lainataan 1.krs palvelupisteeltä. Laina-aika 2 viikkoa, ei voi varata eikä uusia. Tarkista saatavuus Helmetistä.

Lainataan palvelutiskiltä. Tarkista saatavuus Helmet-hausta: Porakone (haku.helmet.fi)

Sellon kirjastolla on 3 monitoimilaitetta, 2 alakerrassa ja 1 yläkerrassa. Lisätietoja: Kopiointi, tulostus ja skannaus Espoon kirjastoissa (helmet.fi)

Kirjastosta voit lainata myös esineitä ja laitteita. Näet kaikki Sellon kirjaston lainattavat esineet Helmet-hausta (linkki).

Pöytätietokoneita on kirjaston aulassa, 1. kerros. Ilman ajanvarausta. Näiltä koneilta voi tulostaa aulan tulostimille. 

Kannettavia tietokoneita voi lainata kirjastossa käynnin ajaksi 2. kerroksen Lehtialueen läppäriautomaatista kirjastokortilla ja sen pin-koodilla. 

Mahdollisuus lainata ja palauttaa aineistoa itse automaatilla. 

 

Lainattavissa palvelupisteeltä. Katso saatavuus Helmet-hausta: Laseretäisyysmittari (haku.helmet.fi)

Valikoima lainattavia liikunta- ja urheiluvälineitä. 

Pajassa

Mediatyöasema on tarkoitettu piirtämiseen, kuvankäsittelyyn, taittamiseen, videoeditointiin, musiikintuottamiseen ja muuhun luovaan digitaaliseen työskentelyyn. Lisätiedot ja varaukset Varaamosta 

Lainattavissa palvelupisteeltä. Katso saatavuus Helmet-hausta: Muistikortinlukija (haku.helmet.fi)

Lisätiedot ja varaukset Varaamossa: Ompelukoneet Sellon kirjastossa (varaamo.espoo.fi)

Playstation, Switch, Xbox. Nuortenosasto Pointissa ja Lastenmaassa. Lastenmaan pelit ovat avoinna ma-pe klo 14-18 sekä muina aikoina ja viikonloppuisin tarpeen ja tilanteen mukaan. Pelattavana on kaikenikäisille sallittuja Switch- ja Playstation4 -pelejä. Pelaajia voi olla kerralla korkeintaan neljä.

Lue lisää

Porakoneen voi lainata 1. krs palvelutiskiltä.

Laina-aika on 2 viikkoa, ei voi varata tai uusia. Katso helmetistä onko paikalla.

Lue lisää

Monitoimikoneissa (kopiokoneissa), ala- ja yläkerrassa, on skanneri, jolta voi skannata muistitikulle, ilman ajanvarausta. Pajassa on diojen ja negatiivien digitointi-mahdollisuus.

Kirjastossa on soittohuoneita, katso tarkemmat tiedot Varaamosta.
Soittimia on myös kotiin lainattavaksi, katso saatavuus Helmet-hausta.

Tuhottavan aineiston säiliö 1. kerroksen aulassa ja vapaasti käytettävissä.

Sellon kirjastolla on 3 monitoimilaitetta, 2 alakerrassa ja 1 yläkerrassa. Lisätietoja: Tulostus ja kopiointi Espoon kirjastoissa, Helmet.fi

Kirjastosta voit lainata myös esineitä, työkaluja ja laitteita, joita et tarvitse joka päivä. Näet kaikki Sellon kirjaston lainattavat esineet Helmet-hausta (linkki).

Lainataan kirjaston palvelupisteeltä. Katso saatavuus Helmetistä

Muistitikun voi lainata 1. kerroksen palvelupisteeltä. Vain kirjastokäyttöön.

Lainattavissa palvelupisteeltä. Katso saatavuus Helmet-hausta: Verenpainemittari (haku.helmet.fi)

Lisätiedot ja varaukset Varaamossa: Vinyylileikkuri (varaamo.espoo.fi)

 

Palvelut

10-18

10-18

Nuortenosastolla Pointissa on biljardipöytä, joka on tarkoitettu yli 12-vuotiaille pelaajille. Ajanvaraus kirjastossa.

Celia.fi palvelut on tarkoitettu henkilöille,  joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa. Asiakkaaksi voit rekisteröityä palvelupisteellä. 

Kirjastosta saa opastusta ja neuvoja verkkopalveluiden ja laitteiden käyttöön. Lue lisää Digituesta tältä sivulta: Digituki (helmet.fi).

 

Perjantaisin Lastenmaassa on Perjantaileffa klo 18  ympäri vuoden. Esitettävä elokuva valitaan yhdessä lasten kanssa. 

Enter ry opastaa senioreita viikoittain digiasioissa. Tiedustele ajankohta kirjastostasi.

Espoon kaupungin Asiointipiste sijaitsee kirjaston tiloissa. Katso palvelut tarkemmin täältä.

Voit tulostaa värillisiä ja mustavalkoisia dokumentteja A4 ja A3 kokoisena. Voit tulostaa myös omalta laitteelta. Tulostus maksaa 0,20 euroa per sivu.

Kahvila Marian Konditoria on kirjaston yhteydessä. Sellon kauppakeskuksessa on myös useita muita kahviloita.

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste. Tuothan vain hyväkuntoisia kirjoja.

Koirat sallittu yleisissä tiloissa. Koiria ei saa viedä kokoustiloihin eikä soittohuoneisiin.

Kaikki yleisimmät maksukortit käyvät. Myös lähimaksumahdollisuus. Ei käteismaksua. 

 

KULPS-kirjastopolun tarjontaan voit tutustua täällä.

Valitse verkkolistasta "Espoo_asiakas" ja hyväksy. Ei tarvita kirjautumistunnuksia.

Kirjastossa on laaja kokoelma lastenaineistoa sekä muita palveluja lapsiasiakkaille. 

Tietoa peliajoista 

Palautusluukku on kirjaston C-portaassa, pääsisäänkäynnistä vasemmalle, sisällä porrastasanteella. Avoinna: ma-pe 7.30-8.00 ja 20-21, la klo 7.30-10. Luukkuun palautettujen niteiden palautuspäivä on kirjastojärjestelmässä kirjaston seuraava aukiolopäivä. Aineiston palauttaminen luukun kautta on omalla vastuulla.

Tiedustelut: sellonkirjasto@espoo.fi

Varatut kirjat voi noutaa aulan varaushyllyistä ja lainata automaatilla.

 

Kokoelmat

Ei lisätietoa

Kirjastossa on sekä kotiin lainattavia lautapelejä että kirjastossa pelattavaksi tarkoitettuja pelejä.

Sanomalehdet ja uusimmat aikakauslehdet löytyvät lehtilukusalista.

Rockway musiikkikoulu.  Verkkokurssit ovat käytettävissä kotona tai Sellon Roland-huoneessa. Roland-huoneessa on muun muassa sähkörummut ja syntetisaattori, ja pajasta voi lainata sähkökitaran, -basson, puoliakustisen kitaran sekä kuulokkeita. Varaa Sellon Roland-huone Varaamosta. Huoneen äänieristyksen takia, se soveltuu parhaiten sähköisten soittimien soittamiseen kuulokkeilla tai hiljaisten akustisten soittimien soittamiseen.

Lue lisää
 

Tilat

Akseli-sali. Varattava tila 30-50 henkilölle (pöydällinen paikka 30:lle) 2. kerroksessa. Varattavissa vähintään 5 hengen ryhmille. Tilassa on: tietokone (HDMI-liitäntä), mikrofoni,  dataprojektori, BD/DVD-soitin.  (Omalta tietokoneelta äänen saa kaiuttimien kautta vain, jos tietokoneessa on HDMI-liitäntä). 
Maksut: - maksuton kaikille yhdistyksille, Espoon kaupungin yksiköille ja espoolaisille taloyhtiöille. - Yritykset: 100 €/h. Katso tarjoilujen tilaaminen tilaisuuksiin Kahvilat ja ravintolat -kohdasta! Varaa online itsepalveluna: https://varaamo.espoo.fi. Lisätietoja helmet.fi/sellontilat. Tai sähköpostitse: sellontilat@espoo.fi.

Lue lisää

Lava/ aula on suuri varattava tapahtuma- ja messutila 1. kerroksessa. Tuoleja saa tilaan noin 100 henkilölle. Lavalla on dataprojektori ja langattomat mikrofonit. Lavaa ei voi itse varata Varaamosta. Kalenteri on näkyvissä, että näkee varaustilanteen. Lisätietoja: helmet.fi/sello -> Tapahtumien järjestäminen

Lue lisää

Tapahtumatila 1. kerroksessa. Tilassa voi järjestää monenlaisia tapahtumia konserteista lukupiireihin. Tilasta löytyy äänentoistolaitteisto sekä liikuteltava diginäyttö. 

Kokoustila 8 henkilölle. Kirjaston 2. kerros. Varaukset ja lisätiedot Varaamosta.

Lue lisää

Elina. Noin 7 henkilön varattava kokoustila / ryhmätyötila, 2. kerros. Tilassa on pöytä, tuoleja, sohva, fläppitaulu ja diginäyttö. Maksuton. Lisätietoja Tilat-sivulla. Varaukset: https://varaamo.espoo.fi

Lue lisää

Kulttuuritila on 2. kerroksessa. Kulttuuritilassa ovat kaunokirjallisuus, runot ja elokuvat.  Kulttuuritilan sohvanurkkauksessa järjestetään mm. lukupiirejä. Max. noin 30:lle. Tilan voi varata vain tapahtumiin, tiedustelut: sellontilat@espoo.fi. Lisätietoja Tilat-sivulla: helmet.fi/sellojarjesta

Lue lisää

Lava/ aula on suuri varattava tapahtuma- ja messutila 1. kerroksessa. Tuoleja saa tilaan noin 100 henkilölle. Lavalla on dataprojektori ja langattomat mikrofonit. Lavaa ei voi itse varata Varaamosta. Kalenteri on näkyvissä, että näkee varaustilanteen. Lisätietoja Tapahtumien järjestäminen -sivulla tai viestittele: mia.wuorela@espoo.fi /  sellontilat@espoo.fi

Lue lisää

Toisessa kerroksessa on 3 lukuhuonetta: Opintosali, jossa on 30 pöydällistä ja hiljaista lukupaikkaa omilla valaisimilla, sekä kaksi pienempää tilaa hiljaiseen työskentelyyn ja lukemiseen. Näitä tiloja ei voi varata. 

Lue lisää

Ajanvaraus netissä https://varaamo.espoo.fi. Käyttö yli 15-vuotiaille, joilla on helmet-kirjastokortti, kuvallinen henkilöllisyystodistus ja tietotekniikan perusteet hallussa. Studio on tarkoitettu ensisijaisesti musiikin äänittämiseen. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä: puh. 09 816 57607. Koululuokkien yhteydenotot ja varaukset samasta numerosta. Studiovarustus: Logic Pro 9 / Logic Pro X, Universal Audio Apollo- äänikortti, iso- ja pienikalvoinen kondensaattorimikrofoni, midi-koskettimet, sähkörummut, sähköbasso, sähkökitara ja elektroakustinen kitara.

Lue lisää

Sellon kirjaston Pajassa voit käyttää 3D-tulostimia, ompelukoneita, vinyylileikkuria, ja mediapistettä video- ja kuvaeditointiin. Laitteet varataan Varaamo-sivulta: varaamo.espoo.fi

Kirjastossa on soittohuoneita, katso tarkemmat tiedot Varaamosta
Soittimia on myös kotiin lainattavaksi, katso saatavuus Helmet-hausta.

Lue lisää

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla